• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KCE
    KCE --- ---
    CUKI: tak tak...

    SUOTAM: vyskladej kolem kamen paletu dlazebnich kostek a uvidis :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Ona se u takto zevnitř zaizolovaných malých objektů, projevuje ještě hodně akumulace. Respektive její absolutní absence. 4cm je sice ukrutně málo, ale zaizolovaní obytňáku to není zas tak hrozné. Problém je že pokud vevnitř vytvoříš nějaké teplo a nebudeš ho dále dotovat, tak prostě rychle vychladne. pokud tedy nemáš kontinuální zdroj vytápění, ale topíš třeba v kamínkách, tak se mnohem víc projeví když jim tam přidáš nějakou akumulační hmotu.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Projevuje se to tak,že je tam rychle zima..) tak chci maringotku zaizolovat líp . Papíry nemá a doufám že to často převážet nebudem, dá se to pripadne vezt s doprovodem,ale i tak to nechci moc přehánět s tou šířkou,už takhle to nechtěl nikdo odtáhnout.zaroven ale nechceme ubírat místo uvnitr
    KCE
    KCE --- ---
    SUOTAM: ja mam cely auto 4cm pir, na strope druha vrstva xps 2cm. plus box je plywood 18mm, to taky neco udela. me to prijde akorat..
    jak se projevuje ze xps 4cm je malo?
    jinak 2,5m je na silnici povoleny maximum (pro frigo je to 2,55), s tim nic neudelas.. pokud budes na 2,6m, pochybuju ze to nekdo bude resit. nicmene bych rek ze s maringotkou se bezne po silnici nejezdi, to ji mas i s dokladama na znackach?
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: hmhm, no hele az to vymyslis dej vedet :-) a kdybys tu jednu desku chtel, tak se ozvi, me uz bude na prd.. :-)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    to ja vim,proto chci pur panel.)
    ale chci zateplovat zvenku a uz tak ma maringotka 2,5m sirku, plus na to prijde drevenej obklad,tak aby se to pak veslo na silnici jeste..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Daval.jsem 2cm do podlahy (dvojta, vic neslo kvuli zachovani co nejvyssi svetly vejsky) a jinak jsem daval 4cm (kde se veslo tak jsem doplnil jeste 2cm navrch, ale to bylo jen v pasu cca 1m nad podlahou vzadu v aute, kde jsou zebrovani hlubsi),strop taky 4cm plus jeste takova ta bublinkata folie s reflexni vrstvou.. ktera musim rict funguje vyborne na to jak je levna a tenka...). Dal bych rad vic, ale nechtel jsem zmensovat prostor...
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: btw. oproti polystyrenu apod ma ten pur/pir daleko lepsi soucinitel tepelnyho odporu, resilo se to hodne v prestavbach dodavek.. nicmene izolace neni nikdy dost:-) jestli bys ty desky mel fakt za levno, co udelat 2 vrstvy?nebo bych zdvojil v ramci moznosti aspon strop/podlahu...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    daval si vsude 4cm,nebo vic? v dodavce mame 4cm xps a je to malo
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: kdybys to tim delal, zbyla mi ze stavby dodavky 4cm PUR/PIR deska 250x120cm... bych ti ji nechal za nakej baksis..
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Zateploval jste někdo purpanelem? Mám možnost levných 4cm tlustych, akorát nevím jestli to není málo..tak mě zajímají zkušenosti,dik
    TSOH
    TSOH --- ---
    JEZINKA: Taky jsem tim byl uchvácen... Myslim, ze zrovna tyhle pamatují casy o kterých se nám ani nesnilo... Težké, ale krásné časy...
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    TSOH: Nádhera. Tohle je můj sen. Několik takových, koně a vyrazit do světa :D
    TSOH
    TSOH --- ---



    k vidění u Čerčan...
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    ROLEX: Viděla jsem jí naživo. Když se jde Prokopským údolím a vyleze se v jednu chvíli nahoru k baráčku, kde dělají workshopy a čtení a pak se od toho baráčku vyleze na kopec, dojde se k místu, které je občanským sdružením tuším, na FB se dají vyhledat pod Agroturistika1 (pán nám vyprávěl, jak je nadšený, že byl tenhle název volný), kde má banda týpků budku s výčepem, kde očividně tráví hodně času, spoustu psů, krávu, co de ráda pase v lese a pořád jim utíká, ovce, co se kamarádí s psama, chodí jim tam školky, do toho tam mají metalové koncerty.... no šli jsme kolem náhodou, ale zážitek na celý život.. Jo a ta maringotka je moc hezká, abych nebyla mimo.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    PHRASE: tak konkrétně tuhle dělal na zakázku jako bar a stojí prý někde v pražských Jinonicích
    FEEX
    FEEX --- ---
    SMYSLOV: už je pryč :/
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    olá
    Prodám maringotku. - Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Praha-východ - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/vaclav123h/detail/49060150-prodam-maringotku
    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: Já na tou mobilheimu prostě vidím to, že je to koncepčně sezónní stavba, kde je vše tak nějak na oko už z výroby. Na počátku je to celkem vyrovnaná idea. V GB to kupujou třeba lidé kteří si to postaví na místě kde staví budoucí dům a pak to prodají dál a bydlejí v tom různí sezónní pracovníci v zemědělství. A když už i na to to není dobré, převezou to sem. Znal jsem i firmu co se tím zabývala.
    Problém je, že na rozdíl od mariny se MH nedá nějak rozumě zrekonstruovat. A zbyde z toho akorát spoustu odpadu. Tady kousek ode mě stál jeden ladem, přemejšlel jsem jestli to nekoupit. Asi bych to dostal za pakatel, ale ta kostra co ti z toho zbude je vykoupena tím že budeš muset dost draze zlikvidovat ten odpad.
    No a když jsem viděl rám zblízka, tak průměrná marina má oproti tomu kostru z tanku. :-)

    Podle toho taky vypadá popřevozový stav. Vlastní zkušenost z GB kde ty co stáli cca 6000 liber a méně se po převozu dost "rozklížili" V rozích kondenzovala šíleně voda, nabytek z papundeklu se taky musel tak nějak zafixovat. A dost často se našel takovej kterej šel na náhradní díly, protože opravovat ho nemělo smysl. Jenže na místě kde v nich na farmě přes léto bydlelo přes 4000 lidí se ztratila ta největší nevýhoda tohoto bydlení. A to drahé přemístění! U nového to jde, ale tady už je to taková horší analogie ekologické daně u aut.
    Asi bych si raději koupil lodní kontejner a nebo složil něco z unimobuněk...
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    MARINGOTAK: podrobnosti zkus vyfiltrovat, ale co si tak pamatuju, pod zlatym pozlatkem skryvala se neopravena, vyhnila prkna, spatne zaizolovane, tepelne mosty dlouhe az na druhy breh.. Ale konkretne nevim. Kazdopadne nekupuj citama, je to jako s autama, vypada pekne, ale je to vylitana vrana. Radne vse prolustrovat a kdyztak radeji nekupit, ikdyz jsi jel 100km se podivat. Nevyplati se to. Ver, ze kdyz se tu ve specializovane diskuzi lidi, co tak ziji, pise, ze jsou to fuseri, tak to bude pravda.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam