R6ANDREW: Já na tou mobilheimu prostě vidím to, že je to koncepčně sezónní stavba, kde je vše tak nějak na oko už z výroby. Na počátku je to celkem vyrovnaná idea. V GB to kupujou třeba lidé kteří si to postaví na místě kde staví budoucí dům a pak to prodají dál a bydlejí v tom různí sezónní pracovníci v zemědělství. A když už i na to to není dobré, převezou to sem. Znal jsem i firmu co se tím zabývala.
Problém je, že na rozdíl od mariny se MH nedá nějak rozumě zrekonstruovat. A zbyde z toho akorát spoustu odpadu. Tady kousek ode mě stál jeden ladem, přemejšlel jsem jestli to nekoupit. Asi bych to dostal za pakatel, ale ta kostra co ti z toho zbude je vykoupena tím že budeš muset dost draze zlikvidovat ten odpad.
No a když jsem viděl rám zblízka, tak průměrná marina má oproti tomu kostru z tanku. :-)
Podle toho taky vypadá popřevozový stav. Vlastní zkušenost z GB kde ty co stáli cca 6000 liber a méně se po převozu dost "rozklížili" V rozích kondenzovala šíleně voda, nabytek z papundeklu se taky musel tak nějak zafixovat. A dost často se našel takovej kterej šel na náhradní díly, protože opravovat ho nemělo smysl. Jenže na místě kde v nich na farmě přes léto bydlelo přes 4000 lidí se ztratila ta největší nevýhoda tohoto bydlení. A to drahé přemístění! U nového to jde, ale tady už je to taková horší analogie ekologické daně u aut.
Asi bych si raději koupil lodní kontejner a nebo složil něco z unimobuněk...