TSOH: Tak pokud by byl v k-ci zevnitř, tak se ti nebude rosit, protože povrchová teplota nebude dosahovat rosného bodu. Pokud by byl i z venku, tak rosit bude jen z venku (když bude venkovní teplota klesat), protože uvnitř není pára, co by na něm zkondenzovala.
Ale tady se prostě bude pára hromadit v té PUR izolaci, protože přes ten plech nebude moci odejít. Nejen u toho plechu, postupně to bude všude. Krom snížení té izolace na minimum, tam budou nejdříve spóry plísní které nejprve nebudou vidět. Kamarádům jsem takto rozkrýval oplechované bydlení, po tom co jejich dítě dlouhodobě trpělo zdravotními problémy. Bylo to po první zimě, co to obývali. Nakonec z toho měla zdravotní problémy i matka.
Kuriozní je že ten samý, stejně upravený příbytek obývali 3 dělníci několik let a jim ta plíseň asi tak nevadila. Izolace ale byla po těch letech jako houba.
Co to udělá, pokud to bude jen na střeše, když tam bude alespoň nějaká parozábrana si netroufám odhadnout. Je možné že se většina vlhkosti bude snažit najít jinou cestu a pod tu střechu se bude dostávat jen velmi pomalu a nějakou dobu to vydrží být obyvatelné, ale to ti asi nikdo nezaručí. Podle mě je to velký risk ze svým zdravím, který mi za to nestojí.
Firma co to dělá si může o tom vymýšlet co chce, jsem zvědav co SUOTAM od nich získá za certifikované údaje...
TSOH: Do 2,55m můžeš na silnici, ale stejně na to nebudeš mít asi papíry, že? Tedy odtah tak jako tak.
Pak můžeš tedy do 3,2m jet jako extra large té nejnišší kategorie a bude tě to stát tuším jen o 1500Kč navíc za povolení. To je tak cca rozměr aby jsi se vešel do 25m2, víc bych se nesnažil dělat kvůli legislativě.