• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KCE
    KCE --- ---
    PANPOSPA: asi tak..

    ja treba bydlim v nakladaku proto ze jsem rad v prirode, rad cestuju atd. ale urcite ne pro to abych si svitil svickou, ntb chodil nabijet do mekace, kazdej den vynasel kybl brecky a chodil srat v holinkach a s destnikem, kdyz zrovna padaj trakare.
    kazdy dle sveho, kdyz mu to tak vyhovuje, prosim. ja radsi komfort ;)
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    MAHUTA: může to tak mít.. ostatně spousta lidí to má v punku a žije.. ale nepíšou o tom návody na internet
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    KCE: kybl jsem měl pod umyvadlem i doma jestě nedavno-ted mam rouru zkrze zed a pada to do obyč drenáže.Nemam ani teplou vodu a koupelnu. Za mě neni problem a borec za mě uplně ok. Dnes chce kazdej hnedka rolsroys pritom felda jezdi taky....
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Nadherny!!!!!
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    pokracovani po zime :




    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    jen odkládám
    Prodám Cirkusovou maringotku 7 metru - Dobrochov, Prostějov - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/fink.roman/detail/103813588-prodam-cirkusovou-maringotku-7-metru
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    XL1: léta zpátky jsme tu ideu měli a odpískali. Na hottub je to v pohodě, ale s každým dalším kubikem je to mnohem neefektivnější.
    Na netu jsou ale fajn návody na úpravu "grilu" na pb, který jsou mnohem účinnější.
    XL1
    XL1 --- ---
    Řešil jste někdo vytápění bazénu kamnama na dřevo , něco jako tohle :

    Externí nerezová kamna na dřevo ke kádi, 15 kW - Sauna.cz
    https://www.sauna.cz/externi-kamna-ke-koupacimu-sudu-15-kw
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMYSLOV: Tam je zase pro laika problém s tím neprodyšným plechem navrch. Po pravdě já bych do plechu nikdy nešel, protože jsou pak velmi vysoké nároky na tu vnitřní vrstvu a nebo budeš žít s plísní. Zrovna těsně před odjezdem do teplých krajin jsem potkal jednu marinu v inzerci. Která byla asi 2 roky obydlená a předtím prošla luxusní rekonstrukcí, fakt pěkná práce (na povrchu). Tehdá stála asi 400K a teď ji prodávali (možná ještě prodávaj) za 120 a uvnitř spousty plísně.
    Takže u mě by v každém případě zůstal maximálně ten podvozek :-(
    KCE
    KCE --- ---
    TSOH: tak kazdej nejak zacinal...za me celkem cajk, jen mu chybi prakticky zkusenosti dlouhodobeho bydleni..
    pac treba:
    Elektřinu čerpám ze solárního panelu 80W, který mám na střeše, a nabíjím s ním baterii 55mAh, která mi stačí na osvícení celé maringotky při využití 12V LED bodových světel a je dostatečná i na nabití mobilu, nebo tabletu. ..tak urcite:D
    nebo tam nekde pise ze ma pod drezem kybl, ty woe:)
    TSOH
    TSOH --- ---
    Výroba Tiny House a Maringotek
    https://lidezmaringotek.cz/index.html
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Děkuji všem! předložím ostatním a uvidíme. Díky Tadeáši za tip na bauhaus ;)
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    MOMENT:
    SMYSLOV: My v tom Mělníku byli taky v roce 2018. Maringotky všechny krásně natřený a na oko vyvoněný. Jedna se nám i docela líbila. Ale přijel pán řekl, že maringotky jsou bráchovo a nebyl schopen nebo nechtěl zodpovědět jediný dotaz. Byli jsme dost odbytý a taky jsme tam nic nekoupili. Za mě jednání hrozný ale mohla to být nějaká blbá schoda náhod. Každopádně klasičtí překupníci, natřít, nasadit cenu, poslat dál. To neznamená, že tam nemůžeš mít štěstí na něco dobrýho. Na co koukat tu už bylo napsáno. Že by nějak výrazně spadly ceny jsem nezaznamenal a to občas ze zvědavosti na maringotky koukám a teď jsem radil kámošce při nákupu.

    Nemáte tak vysoký nároky, protože to neni na celoroční žití takže chcete prostě hlavně dobrou střechu a žádnou plíseň v konstrukci. Zateplení nepotřebujete moc hrotit protože i když tam přijdete v zimě na pokec a čaj tak to prostě vytopíš, jen budeš víc přikládat, ale kolikrát za zimu tam reálně pojedete.. Mě přijde ta cena vzhledem k tomu co se za kolik jinde prodává v cajku, jestli v dobrym stavu.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MOMENT: hele my jsme dve koupili podobny, pokud bych to delal znova, tak nekde sezenu jen podvozek a postavim to na tom novy. pokud se ubranite tomu na tom cokoliv delat, tak ok.

    co treba za 40 zahradni domek z bauhausu a zateplit si ho? :) postavit ho treba na zemni vruty.
    NYA
    NYA --- ---
    MOMENT: zbytečně drahá. Maringotky prošly inflací, ale už to zase spadlo a dají se koupit i za lepší cenu.
    Tahle bude bez izolace a má malý okna.
    Na zázemí na pár hodin týdně ale asi ok, podívej se hlavně na střechu, jestli nezateka a prozkoumej dřevo obložení, jestli není pod nátěrem shnilý.

    Pokud byste ale mohli/chtěli do toho dát práci, tak za 100k si můžete zrenovovat maringotku fakt hezky, se zateplením minerální vatou, dřevěnou podlahou a obložením palubkama.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    MOMENT: kupoval jsem od stejný party z Mělníka maringotku před x lety klasika vše je natřené včetně gum :) což je takové úsměvné jinak fajn jednání i mi to dovezli celkem daleko bez nějaký extra pálky za dopravu... jen já jsem vše vyházel vyrval okna vyrval vnitřek udělal nové okna novou elektriku izolaci nové obložení podlahu atp... takže jsem to sundal a viděl co je pod tím umakartem... ty jak píšeš tak tohle neuděláš já bych se bál co pod tím je a jak to vypadá a to hlavně z důvodů že tahle maringotka je dřevěná já bral orličina kovového... na co si dát bacha je to co v téhle chvíli nevidíš (shnilé dřevo tepelné mosty izolace atp...) jinak takhle vypadá cajk a cena odpovídá tomu jak to je jinde
    JOHY
    JOHY --- ---
    MOMENT: hele cena odpovídá, ale je taková hnusňoučká. jaká je vevnitř, zjistíš po bližším ohledání.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ahoj, mame zapsany spolek pratel v jedne vesnici a rekultivujeme stary tresnovy sad na obecnim pozemku. Shodli jsme se na tom, ze jako zazemi a na zimni setkavani s detma (neco jako klubovna), chceme maringotku. Rozpocet je 100k vcetne pripadnych dodelavek nebo rekonstrukci. Nemusi byt nijak zvlast zateplena nebo odizolovana, protoze pujde jen o narazove vyuzivani, nejcasteji jednou tydne na par hodin. Nasel jsem jednu hned v melniku, coz je i dost blizko budoucimu umisteni. Dava tahle cena smysl? Podle me jo...co bych mel pripadbw zkontrolovat? Asi stav konstrukce podvozku? Aby to nebyla hezky natrena bida...dekuju za pripadne postrehy!

    maringotka - Mělník - Bazoš.cz
    https://auto.bazos.cz/inzerat/116161027/maringotka.php
    NYA
    NYA --- ---
    KAJUSHE: dobrá cena. v zimě se dají okna řešit okenicemi zvenku a tlustým závěsem uvnitř. a v létě větrání oceníš.
    JOHY
    JOHY --- ---
    CHARIZMATIK: závisí, kolikavrstvý máš to skloa při těch mírnejch zimách....



    KAJUSHE: jinak cena v táhle fázi reko asi odpovídá, ale počítej dost za převoz z ostravy (nevim, kam to chceš vláčet).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam