• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ad ta lepena strecha, konzultoval jsem to s par klempirema a prej neni na trhu jediny lepidlo, at uz v kartusi nebo jako paska, ktery by melo stejnou zivotnost jako stavba pod strechou. lepeny plechy se prej bezne po deseti letech opravujou,protoze tam zacne vzlinat voda, tmely se rozpadaj atd.
    Takze jedina trvanliva varianta je plechy falcovat
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    FATALLUBA: Celý to dělá kamarád sám. Podrobnosti prozrazovat nebudu, protože to neni moje dílo, ale ono neni těžký si to domyslet. Však to neni nic složitýho. Mně se spíš líbí ta kombinace materiálů a barev, kterou zvolil. Příští víkend by se snad měl fotit finál s vybavenim, tak pak případně dám fotku.
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    KOOTCHA: Co to je za panely, ze kterych je to seskladane? Ten obklad jste si na tom delali sami?
    Napis nejaky podrobnosti, jestli chces a muzes :-)
    NYA
    NYA --- ---
    Myslím si, že za tu cenu bude zamluvena nebo prodaná hned.. nicméně pokud by někdo sháněl, může ji zkusit. Z inzerátu mi přijde ok

    Bílá maringotka - Praha - východ - Bazoš.cz
    https://auto.bazos.cz/inzerat/120135649/bila-maringotka.php
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ahoj ve spolek! Koupili jsme maringotku a nas kontakt na odvoz se neozyva a my to potrebujem relativne rychle vyresit, nemate nekdo nekoho prosim? Je to trasa Nelahozeves - Liberec. Takze idealne nekdo na tehle trase.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Asi tě stále nechápu. Co přesně se mi snažíš sdělit? Já se jen pozastavil nad tím, jaký fenomén tyto stavby vlastně jsou. Nic víc, nic míň, je v celku jedno jak to nazveš, když to bude mít podobnej tvar.
    Analogii se stavební buňkou také naprosto nechápu. Stavební buňky tu nejsou tak dlouho a navíc jsou pořád stejné (pokud vím). Zatímco od té doby co vznikla první maringotka uplynulo mnoho vody a technologie je někde úplně jinde.
    Kdyby jsi se raději podělil o k-ci těch panelů. Myslím, že to bude zajímat nejen mě... Ohýbání-výroba těch střešních nosníků, taky není nezajímavá informace.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    GASPODA: sikabond at metal
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GASPODA: Ja mam oblibeny prumyslove lepidlo PU 200-50, slepoval jsem s nim hlinikovy ramy na solary a spoustu dalsich veci, pruzny po vytvrzeni a UV odolny... kdyz bys to pak chtel sundat, musel bys to uriznout strunou...
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    kdyz jste u tech lepidel a strech.. ja bych potreboval prilepit na strechu konzolky na fotovoltaiku, vrtat do ty pekny puvodni plechovy strechy fakt nechci.. kov na kov.. nejaky tipy?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: Pořád stejnej příběh. Já ani o vysvětlení nestál. Už mezi námi pár diskusí proběhlo a směr to nabírá vždycky podobnej. :) Představ si třeba, že jsem to pojmenoval eko tiny house, nebo tak nějak. To, že to má nějakej tvar a oblou střechu ještě neznamená, že to něco kopíruje. To můžeš jít se stejnou spílat ke stavebním buňkám.

    SUOTAM: Dám vědět.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: ? Teď zase nerozumím já tobě :-) Půl stránky jsem psal pro tebe, když jsi to nepochopil v jedné větě.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: jako vzdycky. elaborat na pul stranky a nevis o tom nic, nez ze to ma klenutou strechu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: :-) De facto to bylo původně nouzové náhradní bydlení, které se dalo snadno převážet z místa na místo. Budovalo se to většinou ze zbytkových (rozuměj bylo toho všude dostatek- ne odpad) materiálů, který byl v té době k dispozici.
    No a dneska, i když to naprosto pozbylo původní funkci (převážet se to zrovna snadno a levně nedá), to je stále IN a takový fenomén, že se alespoň tvarově a vzhledově snaží mnoho lidí držet původního i když to už nemá význam, ba naopak je to dost problematické, protože už jsou jiné materiály jiné technologie jiné normy a požadavky. To svědčí o nesmrtelnosti toho nejdůležitějšího, co v tom je skryto. A to je ta svoboda, která nám tu čím dál tím víc chybí.

    Před tím než jsem na zimu zmizel z Čech mi jeden týpek nabízel 700k budget na "maringotku" odpovídající bydlení 21stol, ale z venku "retro". Vím o několika lidech, co ji staví na zakázku od základů často i za více než 1M a o zákazníky se zrovna prát nemusejí. Přitom většina z nich nemá ani skutečný podvozek, jde spíš jen o maketu.
    Mě samotnému se původní rozměry dost nelíbí (jsou nepraktické pro dnešní použití), ale přes to občas přemýšlím že bych postavil nějakou v původních úzkých rozměrech. Je na tom prostě něco, co neumím popsat. Myslím, že ji právem náleží čestné místo v Evropské architektuře...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    zkus se prosim zeptat primo na typ,dik. na netu je toho vic,ale zadnou klempirskou butylovou pasku na lepeni plechu jsem nenasel, vetsinou se pouzivaj na parozabrany. mam doporuceny naky lepidla,ale paska by me docela zajimala, pokud je to reseni na porad..
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: Úplně ti nerozumim, ale to už v tvym případě považuju za standard.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: To je vtipný, jak někdo vlastně vytváří vcelku složitý remake něčeho tak jednoduchého jako je maringotka :-D
    Kdyby to tak před těmi cca 100 lety tušili?

    Pěkný video, škoda že tam není vidět z čeho jsou ty panely.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SUOTAM: Jo, pozink. Je na to taková samolepící butylová páska.
    Takhle to zatim vypadá zevnitř.




    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    KOOTCHA: pekny, strecha je plechova?muzes se ho zeptat,cim ty plechy lepil?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Kámoš vyrábí marinu k prodeji. V sobotu jsme jí smontovávali. Šlo to celkem rychle :)
    Marina za 2 minuty :)
    http://www.youtube.com/watch?v=QRhoHs_GgZU
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: ad to S Fe Na ortofoto mapach.cz už tam jsou zase nějaký auta :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam