• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KCE
    KCE --- ---
    FEEX: presne, ted je minus 2 a stejne mame otevreny 2 ze 3 stresnich oken:) topeni 1kw nonstop z rozfukem a je to akorat a nic se nerosi, ani pri sprse, ani pri vareni.
    jediny s cim mam problem je hlinikovy zadni hydr.celo, sice je v garazi ale voda na nem kondenzuje samozrejme furt, premejslim ze ho cely omotem topnym kabelem a bude:)
    FEEX
    FEEX --- ---
    SUOTAM: SUOTAM: z te výhledově strany nejsou okna krom toho kulatého? Ta fotka trochu mate v telefonu.Plánujete na tu terasu naky fr. Dveře, nebo tak něco?
    S vlhkosti se mě v nakladaku (Což je podobný problem) osvědčilo Střešní okno, obvykle I přes zimu pootevreny, ten malý
    Prostor Stejne drží teplo dobre, když už se výhrejou obklady nábytek Atd.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Matousi to mas jak v dodavce/nakladaku.. chce to vetrat/topit.. ideal oboji.. hlinena omitka jak pise Cuki by byla supr, ale kdyz to mas hotovy cely, tak se s predelavanim asi jebat nebudes.. :-) nuceny vetrani v odvetravany mezere je podle me fajn napad.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ROLEX: jsem si rikal, udelat odvetrani ven pouze parotesky - vnitrni obklad by zustal neporusenej,takze by dovnitr netahlo.

    vzdycky udelat diru dole u zeme, kudy by mohla pripadne i odtejkat srazena vlhkost a ve stejny urovni nahore pod strechou. takze by tam aspon trochu cirkuloval vzduch - mezi paroteskou a vnitrnim obkladem je mezera,takze by to mohlo fungovat.
    sice tim prijdeme o trochu tepla,ale to neni problem dohnat. Akorat nevim co to udela s tim vnitrnim obkladem (6mm preklizka), kdyz bude takhle lokalne vystavenej velkym zmenam teplot

    diru samozrejme vzdycky vylepit az ven ,aby se vlhkost nedostavala do izolace
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    SUOTAM: U nás stejný případ, zaizolováno máme kvalitně. Máme ve štítech pasivní větrání, mřížky, do jedný roury jsme dali i aktivní větráček, co zapínáme při sprchování nebo vaření, ale stejně se prostě nejlíp zbavíme vlhkosti, když každý den pořádně vyvětráme, otevřeme dveře a protilehlé okno, i v zimě. Stejně to pak vytopíš za pár minut.


    šamotky jsme v zaizolovaný maringotce měli prostě vyskládaný kolem kamen tak, aby nespadly. Neosvědčilo se, je to podle mě zbytečný a zabírá to místo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: hodně pomůžou sádrový omítky nebo rovnou SDK. Hliněný omítky taky fungujou, ale je potřeba toho trochu víc
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    vlhkost taky docela resim.. jak je to zabaleny do parotesky,zustava vlhkost uvnitt. premejslim nad nakou nucenou ventilaci nebo rekuperaci vzduchu. zatim to asi provizorne vyresim odvlhcovacem
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ETERNITE: tyjo a mate tam pak vlhko? ja si v marine uvaril rano vodu v rychlovarce abylo to tam jak v tureckejch laznich.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ETERNITE: prijezdovka je z tyhle "zadni" strany, na stranu s vyhledem bude terasa na pilotech, tam to budeme muset obchazet. zatim je to takhle

    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    SUOTAM: ahoj matouši, to je super! přijde mi zajímavý, že máte vchod takhle zezadu. jak se vám to osvědčuje v každodenním životě?nebo máte dveře i z druhý strany?já si nedokážu představit pořád obcházet.ale vlastně jsem tu vaší maringotku z druhý strany neviděla...
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    FRUITS: My v zimě prostě postavíme kolem kamen ze dvou stran šamotky na sebe a pak to na léto vyndáme:) Trochu to pomáhá, ale možná je to spíš psychologický. Na kamnech mám velký hrnes s vodou, ten kupodivu docela vyhřívá. Máme ale izolovanou podlahu.znám jednu rodinu co mají kamna obložená šutrama:)a někdo tu kdysi psal, že si vytvořil kovovou konstrukci kolem kamen v které je nádrž na vodu! to bych chtěla vidět.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Zdravím. Nemáte někdo nějakou fotku, nebo tip, jakým způsobem se vypořádát s tím hojně dporučovaným trikem "oblož kamna šamotkama"?
    Jako prostě na výšku v jedné vrstvě to nějak co nejblíže obložit kamna?
    Řeším, jak si přilepšit v ne uplně dobře zaizolované maringotce aby se teplo lépe akumulovalo
    Stejně tak jsem tu někde četl, že je dobré třeba podlahu/zdi vystlat polystyrenem či cihlami?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    bubnovani na boudach neslysim, jsou od vnitrku oddeleny dverma, v ty nizsi casti to ale bubnuje celkem nahlas,pri poradnym slejvaku. nejlepsi je ta vyvysena cast s pvc folii,dela to prijemnej uklidnujici zvuk, casem ji dam asi vsude
    FEEX
    FEEX --- ---
    A na ty zvýšený střeše zrovna pod komínem to je pvc folie?
    FEEX
    FEEX --- ---
    Akorát To musí bejt v dešti dobrej hluk, asi bych se smířil radši s Ipou na ty boudy
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Parada!!!
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    PHRASE: jj jeste tam pribudou vstupni dvere, je to zaizolovany, bude to predsin,botnik atd
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    SUOTAM: tohle je vchod + předsíň?
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    SUOTAM: Madrfakin vila. Dobra prace.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam