• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    TSOH
    TSOH --- ---
    V případě špatného topení v litinových kamnech hrozí jejích poškození/zničení... (při přetopení prý prasknou..)
    Někde jsem to četl - nemá někdo s tímto přímo zkušenost? Nějak si moc neumím představit, kde je ta hranice přetopení....
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    SUOTAM: v obou nasich sidlech mame mocny jotuly a je to fakt parada. hezky se kouka na ohynek, hrejou fakt dobre a hlavne po dvojim spalovani tam je minimalne popela (topime jen vyzralym drevem). predesly kamna byly dycky plny popela a dycky byla nepohodicka a bordel to rano vyklizet. do jotulu se normalne rano bez vyklizeni rychle zatopi, protoze tam toho popelu je uplne minimum.
    mozna jen by to chtelo udelat privod vzduchu z predsine nebo odnekud, aby spalovani nevytvarelo klasickej draft odevsad. mozna v ty maringotce to este vic musi bejt fakt uplne pruvan skrz jakoukoliv skviru.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    Tak jotul je hlavne litinovej, coz HS, ABX a podobne povětšinou nejsou...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    GASPODA: jasne, na pohodu ..je to pomaly, ale jde to
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    btw puvodne sme koupili tyhle, ale nehodily se nam do prostoru (lepsi umistit do rohu, to u nas neslo). kupoval sem je za 6000 , necham je ta 5000 , nepouzity

    Nordflam PALESTRO litinová krbová kamna
    https://www.kamnakrby.cz/...ABDaZzgRqmuiWH76GL1UyB5pLrsB6Rnypdyt6yOZOAj63lDUGmUFmsUwcDwaAjUgEALw_wcB
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM: taky jsme je chteli, nakonec sem koupil tyhle a jsem spokojenej... za ctvrtinu ceny

    MBS HAPPY krbová kamna - černá - MaM Technika s.r.o.
    https://www.naradinazahradu.cz/mbs-happy-krbova-kamna-cerna/
    NYA
    NYA --- ---
    TWORBO: dík, ty jsem neznala.
    dívala jsem se na jejich stránky, a většinou tam jsou větší kamna určený spíš k vytápění domu. měl jsi na mysli nějakej model vhodnej do maringotky?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jotulky jsou prave vsechny strasne vykonny , na maly prostory zas tak idealni nejsou. navic jsou dost hluboky ( pokud chce clovek skleneny dvere) takze zaberou misto. vyhodou je kvalitnejsi zpracovani a kdyz si clovek priplati,tak dvoji spalovani.. ale to maj myslim az ty kolem 22k, pokud se nepletu.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    NYA: cesky "haas&sohn" napriklad. nejde ani tak o znacku, ale o technologii spalovani /a dejme tomu nejakou kvalitu ve vyrobe a materialu

    NYA: jotul je na male prostory tak akorat? kterej konnkretni typ? ten nejmensi? vzdyt je to jen zelezna bedna na ohen, co je na tom dobryho?
    NYA
    NYA --- ---
    UF0UN: výkon na malý prostory je tak akorát. dveře jsou velký, tak můžeš přikládat i větší polena. přívod vzduchu a spalování vychytaný, takže oproti jiným kamnům vydrží déle hřát se stejným objemem dřeva. jsou vyrobené z odolné litiny, tak ti vydrží.

    TWORBO: tak to je super vědět, že jsou i další dobrý kamna. napsal bys konkrétně, který to jsou? to co jsi napsal, má nulovou informační hodnotu.
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    UF0UN: zrovna jsem chtel napsat ze ten jotul je oproti jinejm modernim kamnum spis stejna muzika za vic penez
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    V čem je Jotul vlastně tak dobrej?
    NYA
    NYA --- ---
    třeba tyhle https://dum.bazos.cz/inzerat/127375650/jotul-601-602.php
    (nechci ti to samozřejmě nějak cpát, klidně to řeš cihlama)
    NYA
    NYA --- ---
    FRUITS: můžeš to upgradovat s magnezitovýma cihlama (z/do akumulaček). Mají nejlepší vlastnosti akumulace (pojmou hodně tepla) a dlouho ho vyzařují.

    Nejlíp ale pořídit si na zimu dobrý kamna.. Jotuly z druhý ruky nevyjdou zase tak draho a kvalita života se ti s nimi dost zvedne
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    Hejbete nekdo s marinou pomoci rucniho navijaku? Chteli bychom ke slunci celem a k Ivanovi zady... Jsme natoceny na sever, coz bylo na leto docela paradni, ale ted nam terasa temer neuschne. Ty stiny jsou tak dlouhy... Bude tohle dobry? https://www.mini-obchod.cz/rucni-lanovy-navijak-4t-3-oka
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    ETERNITE: CUKI:
    díky, je mi jasný, že šamotky kolem peter nejsou žádný super řešení, ale zatím tam mám takovej spíš sporák, kterej do dvou hodin uplně vyhasne, a ráno je už pak kosa. rád bych našel nějaký improvizovaný řešení, abych se teplo v maringotce drželo co nejdýl v tom svým trochu sešlým stavu..
    CUKI
    CUKI --- ---
    Za mě šamotky ze tří stran peter v nezaizolované marině dramaticky prodloužili její prochladnutí.
    Pak se vyměnili šamotky za nerezovou nádrž na vodu. Asi 300l a zase bylo velké zlepšení. Poslední zásah byl s promícháváním vody a to do dnes není hotové, takže zatím žádná zkušenost.
    FEEX
    FEEX --- ---
    Možná by pomohlo ty trubky striknout plastidipem
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    SUOTAM: nápodobně:D
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Co ten matros, kterym se strikaj podvozky, to je nejakej gumoasfalt :-D (spis joke..). Nez K-flexem, tak bych na to dal normal vodo/topo izolaci, takovy ty miralonovy trubice...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam