• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    Hejbete nekdo s marinou pomoci rucniho navijaku? Chteli bychom ke slunci celem a k Ivanovi zady... Jsme natoceny na sever, coz bylo na leto docela paradni, ale ted nam terasa temer neuschne. Ty stiny jsou tak dlouhy... Bude tohle dobry? https://www.mini-obchod.cz/rucni-lanovy-navijak-4t-3-oka
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    ETERNITE: CUKI:
    díky, je mi jasný, že šamotky kolem peter nejsou žádný super řešení, ale zatím tam mám takovej spíš sporák, kterej do dvou hodin uplně vyhasne, a ráno je už pak kosa. rád bych našel nějaký improvizovaný řešení, abych se teplo v maringotce drželo co nejdýl v tom svým trochu sešlým stavu..
    CUKI
    CUKI --- ---
    Za mě šamotky ze tří stran peter v nezaizolované marině dramaticky prodloužili její prochladnutí.
    Pak se vyměnili šamotky za nerezovou nádrž na vodu. Asi 300l a zase bylo velké zlepšení. Poslední zásah byl s promícháváním vody a to do dnes není hotové, takže zatím žádná zkušenost.
    FEEX
    FEEX --- ---
    Možná by pomohlo ty trubky striknout plastidipem
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    SUOTAM: nápodobně:D
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Co ten matros, kterym se strikaj podvozky, to je nejakej gumoasfalt :-D (spis joke..). Nez K-flexem, tak bych na to dal normal vodo/topo izolaci, takovy ty miralonovy trubice...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ETERNITE: se nekdy stav az pojedete kolem
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    pridat dve stresni okna me nenapadlo,to je asi nejjednodussi reseni, dik:)


    FEEX: staveli sme to jeste nez sme ten libovej vyhled meli. ale je to takhle ok,mame to rozdelany na mistnosti,z kazdy je vyhled jinam.

    jinak pridat stresni okna neni vlastne vubec spatnej napad, asi zatim nejjednodussi reseni.

    jeste me teda sere,ze sem delal rozvody vody pohledove v medi,ale nedoslo mi, ze na tech trubkacb bude kondenzovat voda.. a kondenzuje fakt dost, takze je ted budu asi nak slozite omotavat kflexem.
    nebo kdyby se delala naka antikondenzacni gumova barva, ale nic takovyho sem nenasel
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ROLEX: tak my co jsme obložili kamna šamotkama, tak rozdíl to byl úplně mega co se týče tepelného komfortu (maringotka to byla zaizolovaná bídně a tohle fakt fungovalo)
    KCE
    KCE --- ---
    FEEX: presne, ted je minus 2 a stejne mame otevreny 2 ze 3 stresnich oken:) topeni 1kw nonstop z rozfukem a je to akorat a nic se nerosi, ani pri sprse, ani pri vareni.
    jediny s cim mam problem je hlinikovy zadni hydr.celo, sice je v garazi ale voda na nem kondenzuje samozrejme furt, premejslim ze ho cely omotem topnym kabelem a bude:)
    FEEX
    FEEX --- ---
    SUOTAM: SUOTAM: z te výhledově strany nejsou okna krom toho kulatého? Ta fotka trochu mate v telefonu.Plánujete na tu terasu naky fr. Dveře, nebo tak něco?
    S vlhkosti se mě v nakladaku (Což je podobný problem) osvědčilo Střešní okno, obvykle I přes zimu pootevreny, ten malý
    Prostor Stejne drží teplo dobre, když už se výhrejou obklady nábytek Atd.
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Matousi to mas jak v dodavce/nakladaku.. chce to vetrat/topit.. ideal oboji.. hlinena omitka jak pise Cuki by byla supr, ale kdyz to mas hotovy cely, tak se s predelavanim asi jebat nebudes.. :-) nuceny vetrani v odvetravany mezere je podle me fajn napad.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ROLEX: jsem si rikal, udelat odvetrani ven pouze parotesky - vnitrni obklad by zustal neporusenej,takze by dovnitr netahlo.

    vzdycky udelat diru dole u zeme, kudy by mohla pripadne i odtejkat srazena vlhkost a ve stejny urovni nahore pod strechou. takze by tam aspon trochu cirkuloval vzduch - mezi paroteskou a vnitrnim obkladem je mezera,takze by to mohlo fungovat.
    sice tim prijdeme o trochu tepla,ale to neni problem dohnat. Akorat nevim co to udela s tim vnitrnim obkladem (6mm preklizka), kdyz bude takhle lokalne vystavenej velkym zmenam teplot

    diru samozrejme vzdycky vylepit az ven ,aby se vlhkost nedostavala do izolace
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    SUOTAM: U nás stejný případ, zaizolováno máme kvalitně. Máme ve štítech pasivní větrání, mřížky, do jedný roury jsme dali i aktivní větráček, co zapínáme při sprchování nebo vaření, ale stejně se prostě nejlíp zbavíme vlhkosti, když každý den pořádně vyvětráme, otevřeme dveře a protilehlé okno, i v zimě. Stejně to pak vytopíš za pár minut.


    šamotky jsme v zaizolovaný maringotce měli prostě vyskládaný kolem kamen tak, aby nespadly. Neosvědčilo se, je to podle mě zbytečný a zabírá to místo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: hodně pomůžou sádrový omítky nebo rovnou SDK. Hliněný omítky taky fungujou, ale je potřeba toho trochu víc
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    vlhkost taky docela resim.. jak je to zabaleny do parotesky,zustava vlhkost uvnitt. premejslim nad nakou nucenou ventilaci nebo rekuperaci vzduchu. zatim to asi provizorne vyresim odvlhcovacem
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ETERNITE: tyjo a mate tam pak vlhko? ja si v marine uvaril rano vodu v rychlovarce abylo to tam jak v tureckejch laznich.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ETERNITE: prijezdovka je z tyhle "zadni" strany, na stranu s vyhledem bude terasa na pilotech, tam to budeme muset obchazet. zatim je to takhle

    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    SUOTAM: ahoj matouši, to je super! přijde mi zajímavý, že máte vchod takhle zezadu. jak se vám to osvědčuje v každodenním životě?nebo máte dveře i z druhý strany?já si nedokážu představit pořád obcházet.ale vlastně jsem tu vaší maringotku z druhý strany neviděla...
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    FRUITS: My v zimě prostě postavíme kolem kamen ze dvou stran šamotky na sebe a pak to na léto vyndáme:) Trochu to pomáhá, ale možná je to spíš psychologický. Na kamnech mám velký hrnes s vodou, ten kupodivu docela vyhřívá. Máme ale izolovanou podlahu.znám jednu rodinu co mají kamna obložená šutrama:)a někdo tu kdysi psal, že si vytvořil kovovou konstrukci kolem kamen v které je nádrž na vodu! to bych chtěla vidět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam