heleďte, zas takový dotaz s kamnama - řeším takovej problém, že když se mi rozpálily kamna víc, tak bylo v maringotce tak zvláštně cítit, jak kdyby se zpíkala barva nebo tak něco. ale bylo to jen asi když byly kamna hodně roztopený (+ jsem na ně daval šamotky, tak jsem si říkal jesi to není tím)
Ale teď jsem ty původní (sporákový) kamna vyměnil za Petry a po prvním rozhoření je to cítit uplně stejně. Takovej zvláštní pach jak nějakej lak kdyby se pek nebo něco takovýho :)
Izolace by měla být ok - z peter jde koleno do 1m kouřovodu, ze kterého jde koleno do vyvložkovaného kouřovodu (na dotek ani nepálí), který jde vodorovně skrz stěnu ven (kolem nehořlava vata, a pak 2m nahoru (a asi 1m dolů je takový to slepý rameno na saze).
nevíte čím by to mohlo být? Může být třeba trochu ucpanej ta vyvložkovaná část komína? U těch sporákových kamen sem si říkal že to může být třeba nějaká barva, kterou, někdo natřel ten sporák. ale to už není. no tak nevím :)
(jen aby bylo jasno, maringotku, spíš v horším stavu, jsem si pučil na delší čas a teď řeším takovýhle zvláštní věci - vím že to působí trochu dementně ty mý dotazy, ale prosím o shovívavost - třeba někdo řeší podobný věci...)
PHRASE: + díky, a díky ostatním za tipy ohledně infrapanelu.
Po konzultaci s kamošem jsem se rozhod pro větší pohodlí vyměnit původní sporákový kamna za petry co jsem levně sehnal a hned je to lepší.