• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIOHStruktury dřeva
    Vlastní drobná tvorba ze dřeva, zaměřená na kresbu a struktury dřev, tvary hlavně geometrické, to co je ve dřevě schované a čeká na nás, až to odhalíme.
    SUISEKI - DAIZA
    Hledání ideální velikosti polene
    rozbalit záhlaví
    DYSTOPIK
    DYSTOPIK --- ---
    tohle si tu jen tak odložim..

    Kus dřeva ze stromu — Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/10169538175-kus-dreva-ze-stromu/
    DIXIE
    DIXIE --- ---
    REDSNAKE: http://www.dlata-eben.cz/Uvod.htm
    Ceska imho poctiva malovyroba, mam od pana Vaculíka 6 dlat, jsem naprosto spokojen (vyuzivam je na hobby urovni, ale mel jsem v ruce i par levnych dlat a tohle je hodne o necem jinem)
    BUMBA
    BUMBA --- ---
    Za mě, to pro začátek úplně stačí, vlastně jsem si tím vystačil první rok, pak jsem přešel k elektrice a teď dělám vše rukou, bez elektrických udělátek. Pravdou je, že člověk si musí najít sám co mu vyhovuje, pro mě základ kvalitní nože, pily, sekery, teslice a dláta a další nástroje. Zde mohu doporučit, pokud budete chtít, cokoli. Přišel jsem na to, že čím méně nástrojů používáte, tím si na ně více zvyknete a hlavně, máte méně broušení:-) Mám jednu oblíbenou sekerku, 5 dlát, 2 nože 2 teslice, teď tedy příjde po Vánocích snad třetí a nejlepší...a to asi vše...jo a 3 japonské pily:-)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BUMBA: diky za prispevek, bazary prochazim tez ale chtel jsem jednu hezci sadicku do zacatku, aby si treba po case clovek vzpomnel od koho ji dostal a tak. Rezbarsky nuz uz je objednan a k nemu i krivy nuz na misky, kuksy a spol...
    BUMBA
    BUMBA --- ---
    ...jinak za mě, pokud chcete začít, kupte řezbářský nůž, to je na začátek ideální, menší investice, univerzální a pokud vás to nebude bavit, máte ho na houbaření:-)
    BUMBA
    BUMBA --- ---
    Dobrý den, já primárně používám nože, dláta taky, ale v menší míře a většina mých dlát je z bazaru. Ale jsou do to skvělá, ručně kovaná dláta, ač za pár korun. Kdybych si chtěl koupit dláta, nikdy neuděláte chybu se značkou PFEIL, ta jsou parádní, ač dražší. To je jediné dláto, které mám nové, jinak koukám na internet - aukro, bazoš atd a nakupoval jsem převážně tam a v bazarech. Pokud se Vám něco zalíbí, pošlete mi to, klidně Vám na to kouknu a něco k tomu řeknu.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, pod stromek bych si rád nadělil nějakou menší sadu řezbářských dlát, chci s tím dělat malé věci, spíš tak pro hobby použití a radost. Doporučíte mi nějakou hezkou sadu do dvou tisíc třeba?
    BUMBA
    BUMBA --- ---
    OLŠE



    HARO
    HARO --- ---
    jaseň

    Untitled

    Untitled
    BUMBA
    BUMBA --- ---
    Jalovec





    KUBEC
    KUBEC --- ---
    Nejakej tip co je ta prumyslovka za drevo? Zda se mi beleny


    HARO
    HARO --- ---
    Orech. Pretočené na sústruhu, ošetrené olejom.

    Untitled
    HARO
    HARO --- ---
    Slivka. Na povale schla asi 40 rokov - prastarý otec nám zanechal.
    Povrchovka - varený ľanový olej.

    Servírovacia doska / serving board
    BUMBA
    BUMBA --- ---
    Jeřáb břek, povrchovka jen lněný olej.

    BUMBA
    BUMBA --- ---
    Mísa. Třešeň.





    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ROSADKO: Díky:). Fází bylo několik. Začalo to přepůlení polena kalačem, pak hrubé srovnání tesařskou sekerou, pak hoblíkem, abych měl rovnou plochu, pak pásová bruska a finále rukou. Na spodní straně je jen sundaná kůra a lýko dutým dlátem. Stojí to na třech bodech, dva jsou přirozené, třetí je krátká noha vysoustružená ze švestky. Povrchová úprava je tvrdý olej na podlahy Bona Carl's wax, kterým je to napuštěné komplet. Na desce jsou pak ještě asi tři vrstvy karnaubského vosku. Z boku to vypadá takhle:

    ROSADKO
    ROSADKO --- ---
    JOSEF_K: nádherný! Jakejma všema procedůrama to prošlo, než to začalo vypadat takhle? :) Předpokládám nějaké leštění, lak... ?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Se zase pochlubím něčím z vlastní zahrádky. Tenhle kus jasanu jsem nechtěl hodit do kamen. A dobře jsem udělal.

    KUBEC
    KUBEC --- ---
    Cau vim ze to sem nepatri ale myslim ze bych tu mohl najit co hledam.. nasel by se tu nejaky truhlar ktery by vzal praktikanta, z oboru tvorba nabytku skola supš, na kveten?
    BIOH
    BIOH --- ---
    tak soustruh už je z baráku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam