• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: tak to je celkem dobrý,ale stejně přemejšlim o nějaký noční brigádě..:)
    DOCTOR23: 1200-1300, podle ceny pleny a aktualni akce.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ovšem stejně vede tchýně, která nás vehementně přesvědčovala, že i když jsou dvojky jednovaječný, že by to stejně mohl být páreček...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TALENKA: dotaz na "přirozeně nebo z umělýho?" mě taky sere. I kdyby, tak co do toho komu doboha je?
    ptám se jich já, kolikrát za týden souloží?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    máte někdo spočítaný kolik tak peněz dáte měsíčně za plíny?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: já měla ošklivé tušení už před tím ultrazvukem, takže když doktor začal "tady je pulzace... a tady.... je taky pulzace, to bude možná nějaký odraz?" tak jsem ani moc překvapená nebyla.

přeci jen druhé těhotenství, a to první ještě v živé paměti, a dvojnásobné hcg má jisté projevy. a hned první odkaz na googlu na "very positive pregnancy test early" je "you might be expecting twins if..." :-)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    TALENKA: tak tos mela vetsi stesti nez my. Ja tech knizek precetl snad deset a ve vysledku jsem rad, protoze jsem byl na ty rany aspon pripravenej. A vzdy kdyz nam o nejake komplikaci doktori rekli, tak jsem "vedel". Tak nejak me to uklidnovalo, ze je to vlastne u nedonosencu / dvojcat normalni.

Ale ted uz je vsechno snad v pohode (kdyz nepocitam kyly a rehabilitaci), teda az na Simonovu vyhozenou kycel. To bude asi dost horor, protoze nas ceka po novym roce x tydnu v nemocnici natahovani na kladkach ve snaze vratit kycel na spravny misto. A kdyz se to nepovede, tak v roce operace.
    TALENKA: kupodivu, porad lidi vic zajima nas pes, nez dvojcata... nicmene to, co popisujes uz jsem slysel vsechno a jeste bych par hlasek mohl pridat. Uz jsme to davali dohromady ve vedlejsim auditku ;)

ale ja jsem flegmous, takze me tohle nerozhodi.
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    AVATAR: Máma mi koupila knížku Dvojčata. Dospěla jsem na stranu 10 a pak jsem ji zahodila. Horor na každé stránce. Naštěstí bylo těhotenství celkem v pohodě. Ale člověk musí být připravený i na rizika.
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    AVATAR: no hlavně se připrav, že budete středem pozornosti. je to s podivem, čekala jsem, že si lidi na dvojčata už zvykli, ale ne. V ZOO: Jé, tady jsou opičky, tady sloni a jééé, tady jsou dvojčátka! :D
    Krom toho poměrně dost vlezlé otázky na váš sexuální vztah (A to máte přirozeně, nebo uměle?)
    Poznámky typu: Ježiš dvojčata, to bych nechtěla ani za nic... to musí být strašná dřina... to je děs...
    No a v neposlední řadě, když se vám narodili kluk a holka: Tak vidíte, aspoň se vám povedl ten pááááreček :D :D :D
    TRISSIE: no ja dvojcata nechtel. Moc ctu, takze jsem se dozvedel, co vsechno za komplikace muzou zpusobit a tak jsem chtel radeji jen jedno, abych se nemusel nervovat. Nakonec jsem si vsechny ty komplikace prozil / prozivam, ale nevymenil bych je :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    u nás se to taky neobešlo bez breku,pak chvíli šok a teď už se strašně těšíme
    TRISSIE: nam prvni ultrazvuk dvojcata neprozradil. Nejvic v rozpacich byl prave pan doktor, kterej to pri dalsi prohlidce radsi jeste trikrat kontroloval a az kdyz zena rekla: Jsou tam dve, vidte... tak nam to potvrdil :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: u prvního jsem taky chtěla dvojčata.
    pak jsem další rok říkala "ještě že mě Pánbůh nepotrestal za moje blbý myšlenky a máme jen jedno!" - ale on si to, prevít, schovával na druhý pokus.

Jo, člověk má být opatrný, co si přeje, taky by se mu to mohlo splnit :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TALENKA: já po prvním ultrazvuku (který nebyl 100% průkazný) dalších čtrnáct dní chodila a s nadějí říkala "a třeba se doktor spletl a je jen jedno!"
    ale už jsem si zvykla :-)
    TALENKA: nojo, ja jsem teprve prvorodic, takze se jeste naivne tesim co bude ;)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    AVATAR: asi bych to neoplakala, kdyby byly první, ale už jsem jedno doma měla a tři děti jsem fakt nikdy nechtěla. Měla jsem pocit, že mi skončil život. Navíc jsme v rodině dvojčata vůbec neměli, nebyla jsem na tuhle variantu vůbec připravená.
    TALENKA: tys to vazne oplakala? My se o dite snazili docela dlouho, takze dvojcata byla pozehnanim. Kdyby nebylo tech zdravotnich rizik, byl bych uplne nadsenej (a zena teda taky ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SWATKA: já dvojnosítko plánuju, protože když si vybavím ty hodiny strávené přes den a večer nošením nespokojeného novorozence, a představím si to celé krát dva, tak dvojnosítko, klidně za plnou cenu, je velmi rozumná investice do vlastního psychického zdraví.
    DOCTOR23: my pouzivame toto, ale je to spis jen na chvilkovy noseni, jinak je to o zada (ale to je asi tak nak obecne):
    Baby vak Haipa-daipa Bio - Produkty - Haipa-daipa
    http://haipa-daipa.com/product/baby-vak-bio/

u tech nositek bacha... doktori rikaj, ze neni dobry mit do sesti mesicu dite ve vzprimeny poloze. Ze to neni dobry na jejich krcni pater. Prodava se ledacos a reklamni kecy neber moc vazne. Ale nevim, jak v toebou inzerovanym nositku deti vlastne sedej.

Jinak mame manduku, ale prave kvuli vzprimene poloze ji zatim nevyuzivame.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam