• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: Držím palce :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Díky!
    Jsem na sebe zvědavá, jestli se odhodlám. Břicho mám zatím fakt nepěkný :-(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Dva měsíce po abdominoplastice. Vše v naprostém pořádku. Už se nešetřím. Můžu pomalu azčít sportovat a podobně. Pás už nosit taky nemusím. Dneska mi ukazoval fotky, jak břicho vypadalo oproti tomu, jak vypadá teď. Fakt rozdíl :-) Tak pokud byste o tom uvažovaly, mohu jen doporučit -)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1023: to před lomítkem vím, jak se tvoří, to za lomítkem je černá magie :-)
    1023
    1023 --- ---
    BALAENA: TRISSIE: Jak se to má s rodným číslem
    Rodné číslo vychází z data narození a udává se ve tvaru:
    RRMMDD/PPPK
    RR -- -- / --- - rok narození (první dvojčíslí)
    -- MM -- / --- - měsíc narození - (1-12) u žen plus 50. U žej je tedy na první pozici pokaždé pětka, nebo šestka
    -- -- DD / --- - den narození (01–31)
    -- -- -- / nnn - trojmístná koncovka - tady už plavu, podle mě je to pořadí, a asi se rozlišuje navíc holka kluk. Bohužel to jak se pořadí určuje, nebo co do těchto třech čísel cpou budou vědět na Matrice (možná).
    -- -- -- / --- K kontrolní číslice.

Jinak co se týče SSP je to v podstatě jedno. To dítě které tam napíšeš, tak bude pro SSP nejmladší. Tato vlastnost se s ním ponese až do narození dalšího/dalších dětí. Hlídá se to pouze proto, aby si (né že by to v ČR bylo obvyklé) nějaký chytrolín nepožádal na druhé dítě poté co je mu vyplaceno 220 000,- To že je sviň… mít stejné podmínky jako rodiče jednoho je jiná debata.

PS: Pokud by to někoho rozčilovalo, napiště, smažu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: to je pravda, to mi nedošlo!
    stejně jsou ty rodná čísla dobrá magie. Je v tom ještě nějaký systém, jak jsou přidělována? Má každá matrika svoje alokovaná, nebo jak která úřednice "hrábne" do systému, takové "pořadové" číslo si zablokuje?

před počítačovými sítěmi musely mít matriky čísla alokovaná, jinak by to nefungovalo vůbec.

holky mají čísla o jedna od sebe (jedna /XX00 a druhá /XX22). což by mohlo být právě tím, že než úřednice zadala i tu druhou, tak tu /XX11 někdo vyfouknul.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: no jo, vy mate stejnopohlavni...

rodne cislo musi byt delitelne 11. A protoze u holek se cislo pro mesic zvysuje o 50, musi se to projevit v cisle za lomitkem, jinak by cele to desetimistne cislo delitelne 11 nebylo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1023: a proč to podle koncovky nejde? Naše áčko má nižší koncovku než béčko... myslela jsem, že to je pak univerzální?
    1023
    1023 --- ---
    ANNNA: Njn, ono se to blbě kontroluje, protože na rodném listě nemáš jestli A, nebo B. A podle koncovky to dost dobře nejde.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    1023: Jak to tak čtu, připomíná mi to Ezaua a prodej prvorozenství :)
    1023
    1023 --- ---
    TRISSIE: Ahoj, na Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku (formulář je MPSV, potvrzuje ČSSZ) uveď to dítě, které bude následně uvedeno na RodP, toto je důležité pro následnou volbu výše dávky, v mém případě je to třeba A. Nevím jak na ČSSZ, ale na SSP je to jedno jestli A, nebo B, samozřejmě správně by se podle zákona o SSP(§ 30 117/1995 Sb.) měla žádost o RodP uplatňovat na nejmladší dítě v rodině, tj B, ale u dvojčat je to trošičku (v aplikaci pro SSP) uvolněné. Zde se bere jako nejmladší dítě to, na které žádáš, to se následně od té chvíle, až na věky bere jako nejmladší. Kontrola na koncovku rodných čísel zde není. To co se ale následně velice striktně kontroluje je to, které z těch dvou dětí jsi uvedla. Nestane se tedy, že po dobrání 220 000,- přijdeš na SSP a požádáš si na to druhé.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    prosím vás, neřešil jste někdo, za které z dvojčat se vyplácí mateřská? potřebuju k zastavení výplaty rodičáku na staršího syna potvrzení o nároku na dávky, kde mám uvést jméno dítěte, za které se PPM vyplácela. O rodičák na holky předpokládám pak budu žádat na dvojče B, tedy to s "vyšším" rodným číslem.

nesnáším úředního šimla.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: u dcery jsem bto obrečela, že jsem jí kojila jen do pátýho měsíce (mediální masírka je fakt síla), u kluků jsem na tom brala už jen pozitiva a nad tím, že by pro ně bylo kojení lepší, jsem jednoduše npeřemýšlela. Dobrý například bylo, že s klukama mohl někdy spát i někdo jinej, protože jsem nemusela v noci kojit a odstříkávat a tak podobně.. :-)
    zena odstrika denne tak 240ml (po deviti mesicich), coz vychazi nna 2/3 jidla pro jednoho denne. Ale lepsi nez nic a zena ma aspon duvod dve hodiny denne nic nedelat (teda krome odstrikavani, coz je dost opruz :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: kde nic není... :-) Ono to určitě má svůj důvod, proč ti to tentokrát nejde.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: vono někdy ani "všechno" nestačí, komu není shůry dáno, tak na toho nezaberou ani litry kojícího čaje, ani desítky hodin s odsávačkou... což je třeba můj případ. Udělala jsem fakt všechno a ještě něco navíc a nic z toho. ale aspoń mám čistý svědomí.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    BALAENA: aha,tak tu už máme zasebou,takže nic..ale díky
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DOCTOR23: ta není na seznamu předepisovatelných výživ. říkám Pre Beba.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    BALAENA: ne touhle
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DOCTOR23: touhle?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    BALAENA: super díky,krmíme bebou,takže by to mohlo klapnout..:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam