TAKAK: budeš ten kočár skládat do auta často? budeš chtít/potřebovat, aby měl kočár cestovní systém (tedy nacvakávací autosedačky)? pokud ano, zůstává ti na výběr tak asi TFK a EasyWalker.
Já mám EW, nejsem jeho fanda, ale na tu bídu dvojčecích kočárů to bylo furt ještě to nejlepší.
Skládá se dobře, manévrovat s ním jde i jednou rukou (mám k dvojčatům batole, takže jednoruč ho vozím často a druhou rukou vleču vzpouzejícího se syna), do terénu vcelku OK. Na korbičky a autosedačky je fajn, tam nemám moc co vytknout, spoustu vad vidím u sporťáku (pitomé polohování zad, nepolohovací nožičky, blbá pláštěnka), ale tam jsme ještě nedospěli a možná to pak budu řešit jiným kočárem, teď jsem potřebovala něco, kam jdou píchnout ty autosedačky (tím jsem vyřadila asi 80% kočárů), jde to jednoduše složit (to mi u TFK nešlo) a zvednu to i sama. Jo a taky má u sporťáku samostatně polohovací ty záda.
Velikosti oblečení budou hrozně záviset na tom, kdy porodíš, jak velké děti a jak budou přibírat. Moje holky byly na nedonošená dvojčata obříci (35tt, 2300 a 2400g - teď v necelých dvou měsících mají 4 kila), takže jsme odcházeli z porodnice s padesátkou a už jsem ji prakticky celou vyřadila, menší velikosti jsem ani nepoužila (měla jsem půjčené). Jenže většina místních dvojčecích rodičů v porodnici toužebně čekala, až se děti přehoupnou přes ty dvě kila, aby mohly už jít domů - a dvoukilovky v padesátce plavou jak kapr v Jordánu.
Množství potřebných kusů závisí na tvé ochotě často prát a blivnosti dětí. Zase, moje holky jsou blicí, nebýt toho, že je po krmení (kdy se poblejou a jsou mokrý) nemůžu převlíkat (protože by blily ještě víc), tak bych užila na každou 4 sady oblečení denně. Takhle teda dostanou jednu sadu čistou ráno a jednu večer plus když se poblejou fakt echt hodně - a když peru 2x týdně, plus než to uschne a než se dostanu k žehlení - naše minimum je 14 sad oblečení v každé velikosti. Kdybych prala třikrát a holky nebyly blivný, tak nám stačí výrazně míň.