• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    1023
    1023 --- ---
    AVATAR: Držím palce, ať je to co nejdříve.
    1023: ja doufam, ze se nam nejak zacne darit bourat to nocni stavani. Porad to mame dost narocny. Prckove vstavaj co tri hodiny. Nekdy spolecne, ale casteji kazdej zvlast. V posledni dobe se k tomu pridalo i buzeni mimo tyhle terminy kvuli zubum. Kdyz vstavam poseste za noc, chyta me rapl.
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    Ahoj ve spolek,

tak se taky hlasime k vam do klubu:) Oskarovi a Krystofovi byly pred tydnem 4 mesice. Narodili se ve 33. tt sekci. Mesic si pobyli v nemocnici, ale ted uz se maji cile k svetu:)

KACHNY: Kdyz sjem se dozvedela, ze cekame dvojcata, tak jsem propadal takovy panice, ze jsem temer dva dny v kuse brecela. Ted bych si za to nejradsi nafackovala, protoze mit dvojcata je naprosto uzasny;) Verila jsem tomu, ze to bude nehoraznej zahul, poslouchala reci typu "Minimalne rok nebudes vedet, co je za rocni obdobi" apod. Ovsem jenom do te doby, nez jsme se jeli na navstevu k Doktorovi, kde jsem videla, ze to jsou vsechno akorat nesmysly! Proste jaky si to udelas, takovy to mas;)
    1023
    1023 --- ---
    LORAIN: Když tak nad tím přemýšlím, tak je to dost těžký říci, kdy to je největší záhul. Třeba mě osobně hodně dělalo problémy to, že jsem moc nespal a teď když už spíme celou noc tak i kdyby se na lustru houpali , tak mě to nevadí (Adéla kdyby mohla tak už se tam houpe). Někomu jinému zase vadí, že se samovolně přemísťují a mizí předměty atd.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    1023: souhlasím! mám srovnání jen jedno a dvě a i tak bych řekla, že dvě nejsou dvakrát tolik co jedno :-)
    i když bez moderních vymožeností si to vůbec nedovedu představit a opravdu si to usnadňuju.

A za sebou mám teprve rok, ale začátek hodnotím jako totální pohodu, zhoršilo se to až výraznějším omezením spánku a nástupem mobility :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1023: hele, našim koťatům je půl rok teď a největší záhul to byl, dokud jsem byla 3v1 :-)
    popravdě, nemít extrémně živého dvouleťáka (a nepracovat na částečný úvazek z domova), tak se doma skoro nudím :-)
    1023
    1023 --- ---
    AVATAR: Psst! Je to záhul pořád, ale to jí tu přeci nemůžem tahle na plnou hubu říct, ne?
    jeden rika, ze je to zahul prvni pulrok, druha, ze az zacnou chodit a treti, ze na zacatku skolni dochszky a ctvrtej, ze az se dostanou do puberty.

tak si vyber, ja si hodlam uzivat kazdou fazi ;)
    1023
    1023 --- ---
    KACHNY: Záhul to je první půlrok, kdy se musí kojit co tři hodiny (teda jestli si to dobře pamatuju).
    LORAIN: Teď už to tak hrozný neni, když nemusíš vyvařoavt plíny, je umělé mléko, můžeš dezifikovat flaštičky v mikrovlnce, jsou odsávačky a spoustu jinejch udělátorů, který ti pomůžou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: moje prababička (nevlastní, ale jinou jsem nikdy nepoznala) měla taky dvojčata. A asi 6 let před nimi moji babičku. A tvrdila, že dvojčata nejsou dvojnásobná práce, ale snad osminásobná :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    1023: diky... prababicka pry kdysi rikala ze dvojcata sou prvni rok zahul, ale zase maj rovnou kamose a lip se spolu zabavi :o)
    1023
    1023 --- ---
    KACHNY: S easywalkerem se vejdeš do všech dopravních prostředků, který jezdí v Praze, i do výtahů. Jediný problém, který jsem zaznamenali je u příměstských starých Karos, tam jsou úzké dveře. Jinak doporučuji také najít si něco s lepším přístupem. A potvrzuji co už tu padlo, dvojčata jsou super a něměnil bych.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    KACHNY: koupili jsme na aukru po jedněch dvojčatech za 15.000 celej komplet...a jsme teda hodně spokojený...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DOCTOR23: ted na nej koukam :o) je to teda palka, ale asi se vyplati investovat vic..
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    KACHNY: easywalker do autobusu v pohodě
    metro nevim,jsem z Kladna
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    diky :o)

AVATAR: ja sem si tu diskuzi tedy ne celou ale castecne cetla , peci o dite neresim na tu mam dost bujnou fantazii a jedno dite uz mam takze ta predstava je rozhodne vetsi nez kdyby to bylo prvni ale trebas to chozeni ven tady z toho bytu nepujde byt hledame, ale vzhledem k tomu prvnimu ktery ted v zari menil skolu to neni zas uplne tak jednohuche ale ono to pujde a doufam ze brzy ..

prekvapuje me jak je i to tehotenstvi uplne jiny
    treba na to jak sem v zacatku uz mi roste pomalu ale jiste bricho! prsa mam uz ted o 3 cisla vetsi ( bojim se co budu mit az budu kojit :o) ) a porad bych spala ...
    DOCTOR23: ty jo kdybychom tu meli vytah tak bych byla vic v klidu :o)

hele a vejdete se s nekterou verzi kocaru do MHD?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    KACHNY: ahoj,tak hodně štěstí přejem..;)
    a vůbec bych se toho nebál..my bydlíme v paneláku ve čtvrtém patře a máme takovej ten malej výtah a stejně to s klukama dáváme,někdy i několikrát denně....kočárek skládáme a cestuje s náma nahoru a dolu..:))
    jinak když budeš mít nějakej dotaz nebo problém,klidně se na nás obrať,jsme pozitivně smýšlející sympatičtí lidé a rádi poradíme...:)))
    a ještě z vlastní zkušenosti musím říct,že všechno co uslyšíš nebo si přečteš o dvojčatech,není ve finále tak strašný jak se zdá...;)
    Ahoj a vitej ;)
    urcite vse pujde fajn a ty se za nekolik mesicu stanes plnohodnotnym clenem tehle diskuze.
    Niceho se neboj, dvojcata jsou uzasny dar a i kdyz je to chvilema narocnejsi, nemenil bych.

My jsme kupovali byt s tim, ze chceme, aby tam vyrustaly nase deti. Takze mame pred barakem i za barakem zeleno, hriste a zadne silnice. Nicmene nic neni dokonale, takze zijeme ve tretim patre. Kocarek mame dole v kocarkarne a decka tudiz na schodech nosime.

Za me dobry, je to jedina vec, ktera me udrzuje ve slusne fyzicke kondici ;)

KACHNY: s detma bude stehovani jeste tezsi. Navic u dvojcat neni moc jistota, kdy dorazi na svet, takze radeji co nejdrive. Pokud jste jen v pronajmu, nevahal bych ani vterinu, hezkych mist k bydleni je vzdy dost, jen je treba hledat ;)

LORAIN: Ja nevim, co vic bych psal, nez je na zacatku diskuze ;)
    nejspis by bylo fajn, kdyby to doctor hodil na nastenku, at se to neztrati :D
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: no tak tady v tom byte co bydlime bych na ne mohla leda otevrit okno, ale sme kousek od palackeho namesti takze nic moc. Toho upadku u sebe se taky trosku bojim, moc dobre mam v pameti jakej to byl masakr s tim prvnim a dvojnasobne mnozstvi revu, bolaveho briska nedostatku spanku do roka si proste nedokazu predstavit mozna proto se v tech okamzicich kdy mi neni na umreni usmivam ...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: Musím se přiznat, že s dvojčaty jedu cestou nejmenšího odporu.
    Se starším synem jsem chodila dvakrát třikrát denně ven, mrňata jsem vystrčila na terasu jen v kočárových korbách, sama jsem zůstala doma. I teď je uspím v kočáře a nechám na zahradě. Když je hnusně, někdy ven nejdeme. Na hřiště s nimi téměř nechodím, plavat jsem s nimi začala až teď v roce, cvičení ještě ani neplánuju. Když nemám čas na vaření, dostanou skleničku atd. atd. Proti přístupu ke staršímu synovi fakt úpadek. Ale mám pocit, že jinak bych z toho zvokla. nijak pyšná na sebe nejsem, dokonce jsem se celé těhotenství hroutila, že žádné dvojčata nechci, a psychicky jsem byla úplně v čudu. Doteď nechápu, co se mi to stalo :-)) Exponovanější chvíle - ráno a večer - jsou u nás doslova jak u blbejch.
    Určitě tě někdo podpoří víc - Doctorovic a Avatarovic mi připadají takoví velmi akční! :-)
    A velmi velmi optimistická byla vždycky SLOVA!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam