• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Simon ma ze svych zubu takovou radost, ze je zakusuje do vseho, Anicky a nas.

Nejaky tip, co s tim? Anicka ma uplne okousanou ruku. Houkat nepomaha, vychovne placat taky ne :)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    KACHNY: Presne to jsem si rikala taky, ze kdyz bude dalsi dite, clovek nebude tak vyplasenej a recht se zadarily hned dve najednou a bylo to cely uplne nova zkusenost!:) Kazdopadne bud v klidu, vsechno bude dobry:) A jaky vubec cekas dvojcatka? Jedno nebo dvojvajecny?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: taky nosím manželovi jednoho. Toho, který ráno vstane dřív. A zůstávám s druhým a starším synem, který k nám v noci pravidelně migruje, a doufám, že ještě na chvíli budu moct usnout.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: my se doma prostě střídali. Normálně jsem s klukama spala já a když už jsem nemohla, vyměnila jsem si to s mužem, případně mu donesla jednoho, protože s jedním je to v noci pohoda, i když se budí.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jen pro zajímavost, chodím na tenhle web:
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty
    http://www.dvojcata.org/

Kdyby to někoho zajímalo, chodí tam jen rodiče vícerčat. Přijde mi to docela v pohodě.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já jsem z kluků furt hotová. A manžel taky. Paradoxně, jak v některých manželstvích dvojčata zamávají se vztahy a rozbijí rodinu, tak nám děti drží manželství pohromadě. Jasně, je to makačka, honička jak blázen a lepší to nebude, ale jsou úžasní. Dcera je samozřejmě skvělá a nádherná a já jí strašně moc miluju, ale když je to dvakrát, je to intenzivnější.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: budu mít jeden na prodej po klucích :-) Jediný, co je u toho kočáru blbý a co se nestalo jen mě, že mi "prokluzuje" madlo, nedrží v poloze, do jaký ho nastavím a když zaberu, někdy sjede. Ale to by se asi dalo opravit.

Jinak, já se taky nikam nevejdu. Kluky jsem nejdřív nosila a pak si pořídila vozík, ve kterým jsem děti převážela do auta, dalo se s tím jít i na krátkou procházku. Vozík jsem zrušila, když kluci začali trochu chodit, k autu se transportujeme od té doby pěšky.

Pro mě nebyly dvojčata záhul první rok, ale až po prvním roce. V prvním roce hodně spali, byla to pohoda a akt jsem stihla hodně věcí. Po prvním roce začali chodit a jsou děsně zvědaví, do všeho vlezou, všechno otevřou a každou dětskou pojistku zlikvidujou.
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    1023: jj, taky jsem slysela. Pry to byl ale jen problem 2010 modelu, po te kostru posilili.My mame 2012 a naprosta spokojenost a to hlavne v terenu.No a preziva to dobre i naseho Matyska, kterej se po nem milerad plazi kdyz stoji na chodbe...
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    kdyby chtěl někdo sledovat své ratolesti...tak prodávám...
    Digitální chůvička Philips (3596083216) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/digitalni-chuvicka-philips-i3596083216.html
    1023
    1023 --- ---
    SLOVA: Doplňuji informace ke kočárku Bumbleride Indie Twin. Jeden měli naši kamarádi a během užívání se jim rozlámal, konkrétně se zlomily tyče v zámku kočárku

Ve městě bude asi OK, ale na terény to není, a tady ho celkem také moc nechválí http://bezpecnost-rodiny.cz/?p=2452
    Pokud mohu srovnávat, tak Easy wolker duo (starší konstrukce se středovou tyčí) je mnohem robustnější.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SLOVA: ta fotka je bozi!!!
    ja si prave rikam ze kdyz sou dve maj kamose hned od mala a ze to musi prone byt bozi, ja sem jedinacek a nesla sem to dost tezko a proto sem nechtela aby byl syn sam, i kdyz teda je mu 9 takze sam tak trosku bude porad nez budou vsichni velci :o)
    jo neverending kocovina to sedi presne .. a daleko vetsi vykyvy nalad .. doufam ze se to vsechno srovna az se hladina hormonu ustali .. nastesti je na nas budouci tatinek strasne hodnej a chapavej a kolikrat spolkne i to kvuli cemu by normalne bouchnul jak papinak :o) myslim ze nas to celkove dost veci nauci a hodne sblizi :o)

a jeste mam dotaz jelikoz mate vsichni aktualne prcky nemohl by ste mi nekdo premerit autosedacku? trebas jenom vajicko? mam takove podezreni ze se nam do auta dve vajicka a jeden podsedak nevejdou, mame staryho golfa...

a diky moc za uklidneni :o) ja se na jednu stranu strasne tesim a na druhou se bojim .. jeden by rekl ze dalsi dite uz vi do ceho jde a ono zase ne :o)
    Pridejte se na nastenku, at si nemusime porad pamatovat kdo jak je ma stary ;)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    KACHNY: Zdravim a gratuluju!:) Ja bych ty nase rocni beruny nevymenila ani za rok nerusenyho spanku v kuse:) No, jsou uzasny a kdyz uz se ted vsude dostanou a jsou "narazuvzdorny" ze strany svyho skoro triletyho brachu, zacinaji byt i pro nej strasne atraktivni a poslednich par dni by je samou laskou snedl. Fakt. Uplne z toho ucvrnkavam, jak vidim, ze jim nese do postylky oblibenou hracku a rika: "Good night lomeňáčci." (nechapu teda ani co to je, ale zni to od nej hezky), nebo vysype dve krabice lega a zacne na ne volat:" Holky, mate tady to lego!", nato jim ve vane vecpe ty pastelky do vody a je stastnej, ze maluji s nim, i kdyz ony je spis basti. A jak jim vsechno ukazuje a vysvetluje - no proste ja z toho nestiham! Prestal je drtit (teda krome ucelu objeti a pusen) a uziva si jich vic nez kdy jindy! KACHNY, tehotenstvi s dvojkama je pruda, u me to bylo jak neverending kocovina vystridana nejistotou a strachem z toho, kdy a jak moc vyvinuty prijdou holky na svet. Uleva prisla, kdyz jsme to doklepali loni v zari az na 34tt, kdy uz holky fakt musely ven, protoze hrozilo to, ze bychom o ne mohli prijit. Emmka byla za dva tydny doma, u Ellinky nastaly komplikace a zustala v nemocnici osm tydnu. To bylo asi to nejhustejsi obdobi, protoze se v tech osmi tydnech proste nenasel zadny cas, aby byla rodina dokupy a obavy o malou a prislo nekolik zklamani z toho, ze nam malou nedaji domu. Nekolikrat to uz tak vypadalo, ale nakonec to nedopadlo. Musis porad verit, doufat, vytrvat a hlavne tam byt pro ni a snazit se i na tak zapykane situaci najit neco pozitivniho. No, kdyz uz jsme meli obe prtata doma, bylo to vicemene o dodrzovani casu a davek krmeni (Ella byla hypoglykemicka, takze proste nerv pri kazdym zpozdeni nebo nedojezeni davky), pak zase onemocnela a skoncila v nemocnici a nemohla si zvyknout doma atd... No, prisel Novej rok a konecne budovani rezimu a vsechno byla takova parada!:) Vsichni spolu, vsichni spokojeni a stastni a jsme doted, i kdyz toho moc nenaspime... Sice nam beruse spi od osmi do ctyr - peti (pokud zrovna nelezou zuby), dostanou mliko a zaberou do pul osme-osmi, ale vzhledem k tomu, ze my jsme sovy a do postele se dostaneme v jednu - dve a jsme v tom cim dal horsi a horsi a smeruje to nezadrzitelne ke trem, tak toho ani tak moc nenaspime. My si na to zvykli. Deti jsou vsechny stastny a spokojeny. Holky jsou uplne maximalne nerozlucitelny. Proste pokud se rano jedna probudi driv a druhou vidi az po nejake dobe, neni bez ni nejstastnejsi - to nastane az kdyz je ten spac uz s ni, maji svuj spesl jazyk a posunky, kteryma se dorozumivavaji a rechtaji se na sebe (zrovna vcera jsem je nemohla vubec nakrmit, jak se na sebe rechtaly a v tech zachvatech z nich to jidlo slo ven), lezou jedna pres druhou, taky se perou o veci a kousaji se do hlav, tuli se k sobe a osahavaji se... Uzasny je sledovat. Obcas mi ted prijde lito Matyska, ze byl sam a nemel takovyho partaka jako ony maji sebe navzajem... Do sedmi mesicu spaly spolu v postylce, v kocare maximalne tak spi, jinak v nem nechteji moc byt, vyberou kazdej suplik, skrinku, ochutnaji kazdy smeti z rohu pokoje, vylezou na vsechny nejnebezpecnejsi mista a hrde se o to hlasi a maji nalezitou radost, do pusy daji vsechno, co se povaluje kolem, zacinaji pomalu chodit, kdyz jedna rve z plnych plic, druhou nevzbudi, na hristi se vejdou do jedne houpacky... jsou proste bozi! Obcas akorat lituju toho, ze ta rodina je tak daleko, ze je nevidi vyrustat, protoze to fakt stoji za to:)) Jinak stehovani u nas probehlo, kdyz bylo holkam osm mesicu a to si teda taky pekne uzily:) A kocarek, ktery se nam osvedcil na vsech frontach je Bumbleride Indie Twin ( http://www.youtube.com/watch?v=9XFNxWQs8LQ ) a vlezeme se s nim vsude. KACHNY, preju hodne sil na prekonani tehu, pak uz to bude lepsi:))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Vždycky jsem si o sobě myslela, že potřebu spánku mám výrazně poprůměrnou, ale už mě to taky zmáhá. Kluci mají jen jeden delší interval od sedmi do jedenácti dvanácti a pak po třech hodinách. Bohužel ne zároveň. V roce se mi to zdá už trochu dost :-( a snáším to taky čím dál hůř. Už pomýšlím na odnaučování, jenže to zřejmě bude možné, až nebude doma starší syn :-(

A přiznám se, že žádná euforie z dvojčat se stále ještě nedostavila.
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    DOCTOR23: To ja uz jsem tu dlouho, ale jenom jsem sosala informace. Ted uz konecne muzu prispet svou trochou do mlyna;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SHIVASANTI: no konečně jseš tu....;)
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    KACHNY:Ja jsem taky hroznej spac, takze na to, az budou spat pekne celou noc, se tesim hodne;) Jinak nam se kluci budili po 3 hodinach. Od te doby, co jsme na chate, kde spi kluci v korbickach, prisli na to, ze vydrzi v pohode 5 hodin, mame doma postylky na okrasu:)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak nám kluci spí od 7 večer do 7 do rána celou noc bez přestávky...:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: holky normálně spí celou noc (já vím, provokace...), ovšem mají neomylný radar na to, když já jdu spát po půlnoci a potřebuju vstávat před sedmou. V takovém případě skoro vždycky je nějaký problém - buď se obě probudí před šestou (takže já už tak jako tak nejdu spát), nebo, jako dneska, se ve dvě rozhodnou, že bude diskotéka na kolotoč, případně chrutí a stížnosti. A já mám spaní lehký a dokud znova hluboce neusnou, tak já taky ne.
    Do toho muž je momentálně nachcípaný, takže chrápe - na neděli mě budil on chrápáním a holky chrutím, než jsem utekla do pokoje pro hosty, na pondělí jsem šla do pokoje pro hosty preventivně, ovšem ten je zase blízko k pokoji staršího syna, který si mezi třetí a čtvrtou ráno docela hlasitě hrál, no a na dnešek jsem do pokoje pro hosty vyexpedovala muže - abych se tam ve tři ráno pokorně odstěhovala za ním, protože holky si už hodinu a půl povídaly v postýlkách.
    Dneska bude quadruple coffee day.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SHIVASANTI: tak ja se nejvic bojim toho nevyspani, sem pak nevrla a vztekla, ale doufam ze v tom pomuze tatinek kterej je zvyklej chodit spat ve ctyri rano a vstavat v osum, proste budeme fungpvat na smeny :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam