• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LORAIN: Máš pravdu v tom, že s jedním dítětem je to méně náročné. Ověřili jsme si to doma, když byla žena s dcerou v nemocnici a já se synem doma. Oba byli více v klidu, takže se člověk mohl věnovat i jiným věcem, než předcházení průserům. Neznáme nic jiného, máme jen dvojčata, ale ségra má o necelý rok staršího syna a (teď mě asi ukamenujete) chovají se k němu jako čivavě. Pozoruji to ve svém okolí a není to nic výjimečného - jedno dítě = rozmazlování, přehnaná starostlivost a spousta zájmových činností. Jsem toho názoru, že dítě by mělo mít prostor pro svůj vlastní rozvoj, aby se pak umělo samo zabavit a netahalo pořád rodiče za šos, aby mu vymysleli nějakou činnost. Náš malý například klidně sedí sám v kuchyni, skládá si kostky a hodinu o něm nevíme. Naproti tomu ségra neustále modeluje, maluje, staví lego apod. a pokud to nedělá dostatečně nadšeně, přijde kňourání. Jsem rád, že tomu tak u nás doma není. Vůbec nemám pocit, že bychom kvůli tomu měli být špatní rodiče. Dětství není závod o to, kdo dřív vyroste :)
    LORAIN: p.s. i deti potrebuji klid na osobni rozvoj a hrani. Jsou rodice, kteri nenechaji dite v klidu, porad mu neco vnucuji a "rozvijeji" ho, ale prave u nasich dvojcat vidim, ze jen malokdy vyzaduji pozornost oba a kdyz, tak mu staci podat neco, co ho na chvili zabavi. Hodne nam pomahaji taky zvirata. Mame fenu a kocku, ktere si sice primo s detmi nehraji (no, fena obcas jo, ale tu musime krotit, protoze je diva :D), ale sledovat je pri jidle, nebo za nima behat decka zabavi :D

ja ale zadne starsi dite nemam, takze vubec netusim, o ktere aktivity je pripravuji ;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    AVATAR: doufám v totéž! dvojčata nemám ale nenáviděla jsem se za to, že nemůžu s 19m dítětem skotačit neboť druhého novorozence kojím, přebaluju, uspávám atd. a na toho staršího sourozence zbývá mnooohem míň času.

Ale řekla bych, že tak se to dá přirovnat i k jiným věcem = ochuzujeme už čtyřleté děti o naši přítomnost tím, že jsme do 17hod v práci a pak vaříme, uklízíme a nestíháme. A můžeme to obrečet neb jiní mají větší štěstí a mohou být doma třeba i pro šestileté.

Strašně moc věcí nejde ovlivnit a den nemá 48 hodin aby se dostalo na vše :o(.

Ale mít dvojče je každopádně myslím úžasné! a dali jste těm dětem to co si na přání nejde nikde objednat a je to záviděníhodné :o)
    LORAIN: nezbyva, nez doufat, ze o co jsou ochuzeny rodici, to ziskaji vzajemne :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Minulý týden jsem jela s dětmi k doktorce a brala jsem jen jedno z dvojčat a staršího syna. Absolvovali jsme několik vyšetření včetně rentgenu plic, takže to vydalo na celé odpoledne. A zírala jsem jednak, jaká je to strašná pohoda jen s jedním mrňousem, a druhak, o co všechno jsou ochuzení. Tím, že jsou dva s nimi vyřazujeme celou řadu aktivit, které jsme provozovali se starším synem, a i se jim vlastně i mnohem míň věnujeme individuálně, protože se většinu času snažíme zabránit katastrofám :-( Od té doby mi to pořád vrtá v hlavě.
    Máte to taky tak nebo máte recept, jak tomu předejít?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23: jim ta hara nak narostla :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    kluci oslavili včera 1.rok(korigovaně 9 měsíců)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    hlavne ze sou v poradku!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    :o) aha tak jak to ctu bude jeste veselo ... muz se vcera divil co sem udelala s Beckem, prej tady bylo kam si ho schovala !
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: u nás taky A bylo stabilní, zato B hrálo s doktory hru "a kam se schovám tentokrát?" - příčně, záhlavím, před áčkem, za áčkem (kvůli tomu mě málem hnali na ultrazvuk, protože se na monitoru prostě nedalo najít, až sestry začaly panikařit) - zvládlo dokonce změnut polohu i během jediného utz vyšetření.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: u nás A polohu neměnilo vůbec, B do porodu (33+2) každý týden hlavu jinde . jednou nahoře podruhé dole. Chodila jsem ke dvěma doktorům - vždy ob týden - a u jednoho měl pravidelně hlavu dole, u druhého nahoře. Už jsem měla podezření, že jeden se neustále plete. Ale posílali si snímky :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: no tos me nepotesil .o)) jestli sou po me tak ja se prej tocila jako korouhvicka a kopala jak fotbalista a nastipla pry mame zebro .. snad budou hodnejsi :oD
    KACHNY: nam simon zrotoval naposledy v 30tt, nasledoval porod :D
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    v kolikatem tydne vam prcci v brise prestali menit polohy? me dnes doktor trosku prekvapil tim ze si tam budou jeste rotovat dlouho, jak sem mala tak je to neprijemne , neboli to ale vim o tom ... ted tam fakt rotuji minuly tyden v gennetu bylo acko svisle koncem panevnim a b vodorovne a ted sou uplne opacne ..
    Ja chci prodat dve autosedacky ROMER (vajicka). Jsou jako nove, slouzily skvele :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: on k tomu někde byl i celý článek, newborn používají prostě ve smyslu novorozenec (ne jakože se teď a takto narodili) a je to ukázka techniky koupání dětí, kterou provozuje nějaká sestra myslím ve francii. mě teda dostalo, jak je vyndala naráz :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam