• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ICEMAN8241: vida, to zní líp! my jsme odcházeli za režimu 03, 06, 09, 12,15,18,21,24 tedy spíš půl hodiny před, protože po kojení se ještě odstříkávalo a dokrmovalo. Někdy vypadávala 21, ale pravidlo to taky nebylo. a to teda teď už snad vypadlo, jenže tím v noci hoši rozhodili a už se ani nebudí zároveň. No, čeká je změna! .-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LORAIN: Aha, tak to nevím, jak se vám povedlo, ale my jsme měli časy 9, 12, 15, 18, 21, 24 a pak podle toho kdo se vzbudil první. Zpočátku se budili mezi 3 a 4 a pak mezi 7 a 8, přičemž jsme ale to krmení v 9 stejně dodržovali, takže se jako první hned asi po měsíci ze dvou nočních krmení stalo jedno mezi 4 a 5. Po nějaké době se odbouralo i to, takže děti od cca 4. měsíce spaly min. od půlnoci do osmi. Zhruba v půl roce už se nenechali vzbudit ani na půlnoční krmení, posléze pak ani na tu devátou večer, takže od 7. měsíce spí 12 hodin v kuse a cca 3 hodiny po obědě. Od té doby jsme měli v posteli malého snad třikrát kvůli zubům, jinak spí v pohodě v postýlce. Každé dítě je jiné, tak jsme asi měli kliku, každopádně i přes noční buzení lze alespoň trochu plánovat a není to blázinec jako bez režimu.
    LORAIN: ja to uplne chapu. Jinak jsme prirazili postel ke zdi, mezi zdi a mamou lezi jedno dite a mezi mnou a zenou druhy. Predvidave jsme si poridili letiste a i tak se obcas budim na hrane :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: do postele je právě nechci ani za nic. Jednak se tam pak šťouchají a budí navzájem. A druhak mi tam doposud leze v průběhu noci starší syn. A to teda vím jistě, že snáším hůř než noční vstávání, je to dlouhodobější a nedá se s tím nic moc dělat :-(
    LORAIN: decka taky jedla v 10, 1, 4. Prvne jsme odbourali 10. To slo snadno, protoze jsme jeste nespali. Potom tu svacu ve ctyri. Stacilo jim, ze jsme si je vzali do postele. Ale jedne svaciny se proste za boha nechteji zbavit. Tak jsme ji z jedne presunuli na desatou a svete div se, funguje to.

Jenze jak si zvykli, ze ve ctyri se de do postele, tak to posunovali a posunovali, az jsme se dostali tam, kde jsme ted. V jednu zacnou jecet a jediny co je uklidni, je presunout je z postylky k nam. Cekam, kdy to zacnou vyzadovat uz v sedm, kdyz jdou spat :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ICEMAN8241: teď jsem to dočetla. S režimem z Podolí mám úplně opačnou zkušenost. Naučili kluky na tříhodinový režim, který si drželi až skoro do roka. Zpočátku to bylo báječné, byli skutečně jak hodinky a hlavně v mezidobí vždy spali, ale od osmi měsíců už mě to noční vstáváni celkem obtěžovalo a roce a čtvrt mi došly síly. A to jsem už taky zkoušela mlíko jim v noci nedat. Jenže jeden vzbudí druhého, řvou stereo, probudí staršího a já s vidinou následujícího dne, kdy budou všichni tři včetně mě na odstřel, vyměknu :-(
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: máme stejnej pocit,čím jsou starší tím je to náročnější...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: taky jsem se už odhodlala, že do Estivilla půjdeme. Už to nedávám. Z kluků budou zřejmě taky atomovky a nevyspalá to snáším mnohem mnohem hůř.
    A stále si teda dvojčata nepochvaluju :-) i když bych samozřejmě neměnila! Starší syn byl taky náročný, teď zpětně si myslím, že jsme si za to mohli do určité míry sami. Ale tihle dva (plus ten starší) jsou celkem mazec. Jak byl začátek dobrý, tak je to čím dál náročnější. Nebo mi jen dochází síly :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Nás teď čeká první víkend bez manky, tak pak podám zprávu jak jsem obstál :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: tak tak,režim máme taky zažitej od apolináře a matýsek ho stejně ignoruje..:)
    a když hlídám jenom jednoho tak jsem taky vysmátej a ještě stíhám spoustu věcí okolo...když dohlížím na oba tak jedu na 120% a stejně je to málo..:))
    ICEMAN8241: vidis, moje decka maji stejnej rezim a presto jedno usne v klidu samo a to druhe ne.

Ja mam teda takovou zkusenost, ze starat se o jedno dite zvladam s prstem v nose z gauce, zatimco se dvouma se ani neposadim a jen zabranuju skodam, popripade je likviduju :)

Ale jinak jsou to zlaticka, jen se ve dvou hecujou a delaj vic blbin :)

Uz chodej oba takrka bez padu, jen je na Simonovi videt, ze mel rok ten strojek a chodi jak opilej namornik. Kazdopadne doktori na nej cumi s otevrenou hubou. Tvrdili nam, ze do dvou let chodit nebude a ejhle, v patnacti mesicich beha jak drak :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: zas až tolik ne, čas běží :-)
    TRISSIE: tak jeste je mas maly :)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Nám poradila známá, která po předčasném porodu strávila v porodnici 4 měsíce, kde byla nucena dodržovat režim. Naše manka také v Podolí musela a první na co se těšila domů bylo, jak si od režimu oddychne. Chyba lávky! Po měsíci a půl jsme vypadali jako zombie a tak jsme zkusili opět najet režim, což se hned za pár dní osvědčilo a děti od 3. měsíce spí min. 10 hodin v jednom tahu. Vážně se to vyplatí a doporučuji to teď všem nastávajícím a čerstvým rodičům kolem sebe.

Pak vznikají komické situace, kdy naše dvouletá dvojčata šoupneme v sedm do postýlek, dáme jim dobrou noc a až na občasné úlety usnou naprosto v pohodě. Ségra uspává tříletého synátora celý večer, takže jsou z toho doma na mašli. Inu, je to jak psala TRISSIE - dva mrňousové se o tu pozornost musí podělit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: hele, já Estivilla zavedla intuitivně u staršího hned po šestinedělí - to jsem měla ještě tendence uhoupávat, dokud fakt neusnul, no akorát jednou jsem ho uhoupávala, uložila, pak se šla osprchovat - rozeřval se, akorát když jsem si začala mýt vlasy. No a než jsem si je opláchla a usušila natolik, abych mohla doběhnout do ložnice, tak se zase uklidnil a uspal! čímž se profláknul, že to fakt umí sám :-)

ale na noční buzení na mlíko to teda nezabralo, dokázal řvát dýl, než já dokázal snést (a že dvě hodiny považuju za docela dobrou výdrž). Zas ale s tou lahví dal pokoj okamžitě...
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: u nás to byla bohužel nutnost...ale výsledky se teda dostavily okamžitě..;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: Estiville je podpultová klasika - všichni ho používají, ale nikdo se k tomu nechce přiznat :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    BLOUBEKNT: Mimochodem nemate nekdo zkusenost s nejakym pojistenim, ktere by zahrnovalo detmi zpusobene skody na majetku a zdravi?

DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    a tady jsem čerpal
    CO DĚLAT, KDYŽ SE DÍTĚ V NOCI BUDÍ - SPANÍ A PROBOUZENÍ DĚTÍ STARŠÍCH 6 MĚSÍCŮ - AZ Rodina - to nejlepší pro rodinu – internetový portál (nejen) pro rodiče
    http://www.azrodina.cz/...o-delat-kdyz-se-dite-v-noci-budi-spani-a-probouzeni-deti-starsich-6-mesicu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam