• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: to jsem si o Pavlovi myslela taky, že miláček a jak mu bude chybět maminka a vono hovno hovno, zlatá rybko :-)
    ale samozřejmě to byla ta lepší alternativa. akorát já to vždycky každý večer ořvala, když mi po telefonu muž líčil, jak je doma... že P. našel moji fotku v mobilu a dal jí pusu... no to mě rozložilo na dva dny.
    Ale jít domů z porodnice po dvou týdnech mělo jednu velkou výhodu - už jsem byla dost provozuschopná a po týdenním hájení, kdy byl muž doma, už jsem pak v pohodě všechno zvládla sama. Jít domů po pěti dnech, je to v pytli, to jsem měla dost co dělat sama se sebou.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: on je priserka takovej milacek, uz takhle to pro nej bude desny stres kdyz nebudu doma a najednou prijedu a dva novy prizivnici na krku (neberte me ve zlem), tech zmen bude silene kvantum, hadam nam to zase odboura nove nauceny nocnik :( popravde z tohodle mam nejvetsi strach, z toho jak na to bude reagovat on, tehotenstvi me zatim nechava klidnou (zadny bolesti, krece ani spineni, u T. jsem mela komplikace od 7tt)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no, záleží na tom, jestli budeš ležet už před porodem (to taky může být měsíc i dýl) a jak moc brzo se prťata narodí - po nekomplikované SC můžeš jít za 5 dní domů, ale kdybys rodila nějaký ten 35/36tt, tak můžeš rovnou navázat na intermediál s dětma.
    Já ani domů nechtěla, i když to bylo ve hře, dohodla jsem se s doktorama, že mě když tak ulejou na riziku - Pavel si zvyknul, že doma nejsem, nechtěla jsem mu motat hlavu tím, že na pár dní přijedu a pak zase odjedu. Daleko hůř jsem to nesla já než on.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: IKEA se v pohodě dá s EW, jediná potíž je, když jsou nacvaknuté autosedačky na adaptérech, tak to potom EW 80cm dveřma neprojede (hádej jak to vím?)

Jinak jednovajky jsou prostě taková hříčka přírody, já si dělám srandu, že prostě muž je takovej supersamec, že jedné spermie bylo na jedno dítě až moc :-)
    kuriozní je, že u nich v rodině už jedny jednovajky jsou, má je jeho bratranec, ale ne, fakt to není dědičný.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: 2 tydny ? to me Tobias nikdy neodpusti :( chudacek mala
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jinak se moc omlouvam, ale ted budu mit nejaky cas asi hromadu zbytecnych otazek a vubec budu pusobit zmatene, nez si v te hlave vsechno srovnam jsem dost otravna :D tohle je vubec situace pro celou rodinu dost unikatni, kde se vubec muzou vzit dvojcata kdyz to v rodine nikdy nebylo je me zahadou, a zadny prasky uz taky prez rok neberu, jsem z toho proste zmatena, uz aby byl ten doktor za mnou a pohla jsem se dal
    ostatne zlaty for kids, tesim se tam jak mala na vanoce abych si tam ty kocarky vsechny omrkla, na chodove maji nastesti vytah 900mm, jen zlicin ma 800mm, ale tak IKEA zvladne muzskej i beze mne :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: od konce šestinedělí můžeš cíleně zatěžovat šikmé břišní svaly, po třech měsících přímé. Do konce šestinedělí bys neměla zvedat víc než 5kg. Jinak jsou speciální cviky přímo po císaři, to je zas něco trochu jiného než tvrdé posilování.

Vzhledem k tomu, že s největší pravděpodobností míň než za 2 týdny od porodu domů nepůjdeš (spíš za dýl), tak ten šátek už půjde, to už bude jizva dost zahojená - úplně hned bys to asi dávala hůř, už jen kvůli kontaktu s jizvou.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak me napadlo ze ze zacatku by asi sel ten sourozenecky kocarek + satek, mohla bych mit ason toho starsiho v kocarku a i do bytu by se to tahalo lip, ale po tom cisari - mohla bych si to dovolit ? oni ze zacatku asi moc velkou vahu mit nebudou
    btw jak dlouho po cisari budu moct cvicit na hluboke brisaky ? mam dost problemy se zadama a ted se neodvazuju jakkoliv cvicit (musim zaklepat ze kromne nevolnosti a neustale slabosti a pocitu na omdleni se citim naprosto v pohode, coz jsem predtim nezazila)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    SUCUBIS: Teutonia Team Cosmo, pokud budeš překonávat převýšení, tak s ruční brzdou.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    zus sehnat bazarový easy walker
    nedávno jsem zrovna prodala - i s vložnýma tažkama...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ted problem - potrebuju sehnat levny bazarovy kocarek, tedy cas to urcite sezere dost, ALE musi se vejit do MHD a do vytahu v metru, co by jste doporucily ? + aby to melo jak sportak, tak vlozne tasky (ty 3patra po schodech by s korbickama byly dost peklo)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SUCUBIS: Ja byla s jednovajecnejma az 13+6 v Motole, mela jsem zadanku od svy doktorky, nic jsem neplatila a ona v te zadance rovnou pozadala o to, aby si me v motole prebrali do rizikovy poradny...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no tu doporučenku si stoprocentně zkus vydupat, ono totiž u monochoriálek je taky z nějakého důvodu vyšší riziko genetické zátěže (nepovedlo se mi nikde dohledat, proč, ale většina porodnické literatury české i zahraniční to uvádí mezi komplikacemi, takže zřejmě půjde o nějaký nevysvětlený mechanismus), takže by tam měla být indikace (a třeba by to uhráli i v té Thomayerce...)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja radsi jeste pockam co vyleze z toho paka co mam za doktora, treba me da tu doporucenku a vezmou me u apolinare, kdyz ne, tak budu litat jak vitr
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: podle mě jo, ale ověř si to... shodou okolností je zrovna středa a jsou tam stoprocentně :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: nj a vezmou me i bez doporuceni doktora ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: zavolej do Thomayerky. Tam zvládnou jak UTZ, tak odběry, a dělají je do 13+5tt.
    Kombinovaný genetický screening I.trimestru po objednání vždy ve středu 9:00-13:00
    tel.: 261 082 355
    Toto vyšetření stojí 800,- Kč a není hrazeno ze zdravotního pojištění.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja to nechapu, jeden doktor me rekne, ze musim mit screening nejpozdeji do ukonceneho 12tt ze pak uz je to neprukazny (ze si mam u svyho doktora nechat odebrat krev a u dalsiho se objednat na UTZ), muj doktor me rekne ze se ten screening dela v 13tt (a v podstate mi doted neveri ze to jsou dvojcata ze to chce videt na vlastni oci) a u apolinare ze volam pozde a je jim uplne u prdele jestli je to kvuli dvojcatum nebo cemu ale ze musi delat jak odbery tak UTZ oni - co si z toho ma clovek vybrat, ja jsem uplne maximalne zmatena
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    XMARGE: nemam, byla jsem v ochrane lhute jak jsem cekala priserku, ted uz jsem v podstate nezamestnana :(
    AVATAR: ja ti to za par mesicu napisu :)
    DOCTOR23: ja vubec nechapu, jak to ty lidi delaj :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam