• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no z logiky věci, že - teda pokud ti nestačí vědět, že dýchá aspoň jedno dítě :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: sakra jak to ? ja na to spolehala :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: dvoudeskový pro dvě děti samozřejmě nestačí! Dvoudeskový se používá pro pokrytí větší plochy (tedy když už se miminko pohybuje v postýlce, aby neslezlo ze snímací desky), ale alarm se rozezní, jen když není pohyb (=dech) ani na jedné desce. Každé dítě musí mít svůj monitor.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: buď ráda, že to vůbec půjčují a nemusíš ho kupovat nový.
    Jinak v tom Mládátku v Hostivici ho půjčují i na měsíc, ale je to samozřejmě výrazně dražší než na půl roku (300/měsíc vs 800/půl roku).
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: hele nasla jsem uz jen tenhle za 900, ale to mas pro obe deti takze staci jen 1, kdyby jsi byla z ostravy, tak tam pujcuji i po mesici
    Sdružení sluníčko
    http://www.monitordechu.cz/cs/popis-pristroje
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: kocar sme neplatili my tolik bychom nemeli .. jasne je to na bezpecnot, ale me se nelibi to ze nemas moznost si ho pujcuit na kratsi dobu, zkratka ten system pujcovani. Kdyz nekam pojedu a zapomenu tak si ho zase pujcim v miste kam jedu napul roku?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: ale co ti přijde hloupého na tom, že přístroj určený na detekci rizika, které se objevuje nejčastěji (u donošených dětí) kolem 4-6. měsíce, se půjčuje právě na těch šest měsíců?
    Kupovali jste nový kočár za x tisíc, a investovat 1600 do bezpečnosti dětí ti přijde moc?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: videla jsem pujcovne monitoru kde jsou 2 desky za 800/6 mesicu .. pokusim se pohledat, pujcovna je prazska
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja vim .. ale prijde mi hloupe ta nemoznost vyberu bud pul roku neboi nic a platis predem jinak nic .. smula medvede ..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: jenže nejvyšší riziko SIDS je mezi 4-6 měsícem, proto se to dává na půl roku. A nedonošenost je výrazně rizikový faktor, co se SIDS týká.
    My je měli do půl roku korigovaně.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: tady to sou nejaky pod matraci , a teda holky problem s dychanim nemaj

TRISSIE: popachy nemeli, teda na tech jejich senzorech porad neco pipalo, ale nikdsy nic ci by sestra resila ( rikali i ze to tam maji nastaveny na hodnoty ktere jsou jeste ok ale aby vedeli ze se neco deje ) jenom Betka mela prvni dva dny kyslik, ale jenom kyslik ne leky ..

me prijde nesmyslny to pujceni na pul roku a kratsi doba nejde .. na mesic dva bych brala
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: měla, ty do postýlky, půjčované z Hostivic, taky nějaká podobná cena. Vzhledem k tomu, že v nejbližším okolí jsme měli SIDS u jinak naprosto zdravého donošeného dítěte, tak bych si to bez nich u nedonošeňat určitě nelajsla.
    A zvlášť teda u takových, co měly v nemocnici poplachy (moje ne, ale tvoje jo, pokud si pamatuju).n
    KACHNY: meli, ale prvne byly moc maly a pak uz jsme verili, ze to zvladnou, takze jsme je nevyuzili. Meli jsme pripinaci.

btw, prodavam autosedacky pro mrnata, kdybyste nekdo chtel.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: 36+2

ted mi doktorka rikala ze musime mit doma monitory dech, meli ste je nekdo?
    v Podoli je pujcuji ale minimalni doba ppujceni je pul roku za 900 x 2 a to uz mi prijde dost
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: tak jste se dočkali! Kolik jsou holky dneska gestačně?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS:
    TRISSIE: a klaplo to v pul jedny vyrazime domu !!! to je proste super!!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    naše holčičky měly velký den v sobotu :-)

hrozně ten rok utekl, chtělo by se říct, jako by to bylo včera, co jsem byla těhotná, ale těhotenství jsem pro jistotu vytěsnila z paměti velmi rychle, takže spíš "jako by to bylo včera, co jsme si je vezli domů... taky máme za sebou docela dlouhou cestu.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no tak to samozřejmě palce držíme!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    kachny ma dneska velky den - drzim palecky at je to doma s prdelkama jen o pohode a nezlobi :)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    LORAIN: Teda musim se priznat, ze jsme taky neresili, ani nas to teda nenapadlo... Emmka jela domu presne dvoukilova v sedacce s vlozkou a kdyz Ellinku prevazeli z porodnice do nemocnice (ktera teda byla hned za rohem) pod lekarskym dohledem, tak taky v sedacce a ta teda jeste v te dobe ani ty dve kilca nemela... :)

Jinak lidi HURAAAA!!! Poslednich par noci se u nas docela uz i spi!!!!:))) Nechci to zakriknout, ale ze by uz konecne po tech 19ti mesicich holky dostaly rozum?:))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam