• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    SUCUBIS: hele ja jsem chlap a jsem tim dost ovlivnen, ale brzda mi nikdy nechybela a to polohovani mi zas tak blby neprijde. Coz je zas danny tim, ze jiny neznam. Ale zapnout / rozepnout ctyri zipy mi jako zas az takovej dealbreaker neprijde ;)

SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: ty mas ten s tou spojenou strechou ?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: TFK
    +++ kotoučová brzda
    + korbičky jsou velmi lehké a dají se snadno sundat
    + snadno se skládá
    + velká kola, dobrý do terénu
    + vhodný i na kolečkové brusle nebo běh
    + stabilita
    +/- nafukovací kola
    - váha
    - prostor pod kočárem je sice velký, ale u sporťáku už ne tak snadno přístupný a je předělený tyčemi, takže větší předměty není možné naložit
    - instalace autosedaček vyžaduje přídavnou zvláštní tyč

A asi se dost liší modely jednotlivých let (náš, asi 2009) nemá polohování nohou u sporťáku, má rovné tyče u řidítek (u novějšich typů jsou už prohnuté), na kterých může v pohodě sedět starší syn. Dá se k němu přidat skejt pro staršího, protože dole na té tyči, kam se připojuje je část brzdy jen na jedné straně (u nových modelů jsem to už zaznamenala na obou stranách)

Kdybys měla další otázky, ptej se.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no, velmi bych ti doporučila se to s tím dvojčecím kočárem naučit. Nikdy nevíš, kde neprojdeš dveřma a budeš muset skládat. Stalo se mi to několikrát.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: co jsem koukala na video tak ten TFK narozdil od EW ma trosku slozitejsi skladani, ale tak stejne nemame auto tak se asi ani moc skladat nebude, jak slozot XLandera co mame uz 2 roky jsem dokonce i zapomela :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já ho v obchodě nebyla narozdíl od EW schopná rozložit. Ale může jít o vadu uživatele.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    super reporty :) zatim se me zda ze i kdyz je EW nadherny kocarek, tak TFK ma svoje prednosti (polohivani zada / nohy, rucni brzda) - ale zatim nemam zadny info od majitelu tohoto kocarku tak nevim zas jaky ten ma skryte vady :(
    ZARZAROSA: co ti vadi na te plastence? Prvni vec, co jsem udelal bylo, ze jsem z ni vytahl ten drat a od te doby s ni nemam jedinej problem. Na kocar ji nainstaluju do dvaceti vterin a mensi se udelat snad nedala. Velkej kocar - velka plastenka. Ale pod kocar se vejde, tak o co jde?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA: "nejlepší kočár" už jsem měla, Jané Unlimit pro prvního, stále mi po něm srdce pláče (polohování sporťáku jednou rukou na páčku na zádech, autosedačka bez adaptéru, sporťák se nasazoval jedním pohybem a jedním pohybem se taky celý sundával, autosedačka se sundávala taky na jedno tlačítko, vešel se za něj v pohodě můj 190cm vysoký muž i 160cm já...), ale je to akorát pro zlost, protože mám s čím srovnávat :-(
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: konečně nějaká jiná kategorie náročných matek... většinou to je totiž tak: "co jsem si koupila, je nejlepší a žádné mouchy to nemá"... :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA: naopak, skvělý report, vím, jak jsem zoufale něco podobného hledala, když jsem vybírala kočár, a jak moc mi to tehdy pomohlo!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZARZAROSA: já jen doplním, že co se týká autosedaček, tyč není potřeba vycvakávat. Adaptéry tam jdou nasadit i tak, sice relativně dost vysoko, a ta spodní sada se zacvakává přes jeden nýt (a dostat tam autosedačky je opruz, protože se adaptéry protáčí, ale jakmile se sedačky cvaknout, tak je všechno fixované na místě. "cenou" za to je, že se trochu ošoupe plast u stříšky (minimálně teda u Cybex sedaček). Ale to mi přišlo jako malá daň za to, že jsem tu blbou tyč nemusela odšroubovávat. Přes sporťák to už ale řešit nejde.

Moje holky byly v korbičkách do cca 9m (leden), pak šly do sporťáku, ale já nepoužívám fusaky, jen kombinézky, a letošní zima byla teplá.

Sporťák stojí za hovno. Teda konstrukce je pořád dobrá, ale to dobrždování chybí, a polohování zipy je za trest, jak se tu rozebíralo několikrát. Navíc když se tam holky rozvalí, tak maj docela často ruku nebo jinou část těla v té části, kterou bych potřebovala srolovat a zapnout, a nechtěj se hnout.
    Ovšem furt jsem nenašla nic lepšího než ten EW :-(
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ZARZAROSA: ehm... to jsem možná přehnala... kdyžtak mne smažte...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SUCUBIS: jednou jsme si o tom psaly s TRISSIE:
    tak s jejím svolením kopíruju mega dlouhý report ode mne. Uvidíš, jestli po delší době bude Trissie souhlasit.
    Psala jsem to už když byly moje holky ve sporťáku:
    takže mám spoustu výhrad, jenže žádná není tak závažná, aby mne to donutilo zkoušet jiný kočár. Tím pádem nemám srovnání. Taky jsem nikdy nepoužívala žádný singl, jiný děti nemám, což je asi taky dost zásadní, když víš, co vše by to mohlo umět a neumí. máme model 2010.
    a) je fakt hodně dobře ovladatelný, jednou rukou v pohodě vytočim mezi dveře.
    b) vejde se všude, kde se vejde invalida (do 80cm dveří v pohodě)-i když na bocích má takový jakoby patentky, kam se vpíná sporťák a těma jsem párkrát drbla futro, než jsem si na to začla dávat pozor. (Dneska je jeden patentek urvaný!)
    c) je to tank, co projede fakt skoro vše, jezdila jsem s ním i po lese, pak na asfaltu po sněhu a vše dobrý. Je to držák, i po jiných dětech pořád dobře drží
    d) nemá pérování, takže babičky zvyklé pérovat, jsou na nervy. Vůbec nevadí, všichni si zvykli.
    e)nemá ruční brzdu/přibržďování, což mi ze záčátku bylo jedno (na brusle s tim fakt chodit nechci), ale teď, když je to už težší, tak z kopce by se to možná hodilo. A dodělat ruční brzdu samo-domo asi není jednoduché-ptala jsem se na to v cykloservisu u kamaradu a nechteli to ani zkouset. Je to ale drama jen když je to fakt prudký kopec a i tak máš možnost dát si na ruku brzdící pásek.
    f) strááášně neskladná a hloupá pláštěnka. nánožník nemám...
    ...a trissie se tenkrát ptala na:
    hluboke korbicky jsou dost male, se zimni vybavou se mi tam holky nechtelo cpat-takze jsme v 8m prendali do sportaku ve fusakach. Je super, jak se daji fakt jednoduse sundat-hodne jsem to pouzivala v mistech, kde jsem se nevesla do vytahu (jen stary panelaky). Taky v nich spaly, kdyz jsme byly na chate nebo na navsteve. (nehodlam se tahat s cestovnima postylkama)
    1)autosedacky a adaptery: zaprve, jak jsem psala, nemela jsem nikdy nic jinyho. Na druhou stranu, spoustu lidi tvrdi, ze to nepouzivali, ja hodne. Ve variante, kdyz tam mas korbicky, tak mi to prislo ok. Muj postup byl: doma nandat adaptery, sundat dlouhou tyc(!), nacvaknout sedacky, prejet do garaze, jen vycvaknout a adaptery nechat na konstrukci.
    Na vikendy jsem tahala korbicky(kvuli tomu spani) ale na jednodenni vylety jsem to tam nechavala, tzn. slozis to do auta i s adapterama. Ale dost mne prekvapilo, ze to neni asi nijak vyresene pro ten sportak (asi bych chtela moc...) ale holky jeste sami nesedi, ani nestoji, takze jeste bych to vyuzila, kdyby se to na to dalo nejak inteligentne nacvaknout i na sportak verzi, ale to by se musel pekelne odstrojit a na to taky nemam nervy. zaver: neprislo mi to jako takovej vopruz.
    2)POLOHOVANI: polohování neznám, je fakt, že si k tomu musim vždycky kleknout, taky bych si to představovala jinak... ale když už klečim, tak jen prostrčim ruku mezi sedajdy zezadu a najdu to hned. Ale vopruz to je, ano. zatím moc nepolohuji, jsou skoro pořád vleže. Ale! když je to vleže, tak se skoro nedá dostat do toho koše pod kočárem. Kapsy na těch "zádíčkách" jsou moc položené, takže vpyadávaj věci, tím pádem začala být nezbytná nějaká přebalovací taška nebo něco, což jsem do téhle chvíle skoro nepotřebovala. Jinak co se velikosti týče, spoustu lidí tvrdilo, že dvojky přesunuli do sporťáku už třeba ve 4/5m, že se jim nevešli do korbiček. Asi ty nedonošený potvůrky dost rychle a vehementně rostou. Moje ne, já si to spíš spojila s fusakem. Teď mají 8m a 8kg, fusaky mám fakt tlustý mumie a přijde mi, že to je docela v poho. holky si teda rozhodně nestěžujou. Co jsem četla, vydržel kočár lidem do 2 let a o tom, že je malý, nikdo u sporťáku nepsal (u korbiček jo). Jak je to víc otevřený, tak to asi všechno "vyhřezne" dopředu :D

Co se mé volby týče, tak prvně jsem si vybírala, jestli za sebou/vedle sebe/ pod sebou. A pak teprv ten model. Váhala jsem ještě jestli ne Bumbleride Twin. Řešila jsem taky, že sporťák nejde vézt obráceně-resp.nepřehodíš madlo, abys na děti při jízdě viděla. To mi nějak nevadilo, ale teď musim říct, že by se to hodilo. Nejde o to, že já nevidim na děti, ale že děti nevidí na mne-takže když se vzbudí, docela jsou rozladěný a kdyby na mne mohly cestou koukat, budou určitě víc v klidu.
    Jednak jsem vzala v potaz hodně doporučení na dvojcata.org, hodně ho tam vychvalujou, a tím pádem se tam hodně prodávaj z 2.ruky.
    Takže asi Tě zklamu, chyby, které jsi odhadla, bohužel má, ale nepřišlo mi to tak zásadní a lepší jsem stejně nikde neviděla. PRostě jsem se s tím smířila a beru to jako fakt. Za tu výhodu, že se s ním skutečně dá manipulovat, je to super. (např. pokud v autobuse nastoupim popředu, v pohodě natočim skoro na místě o 90° a když přistoupí další kočár, není problém se vyhnout, natočit zpět a pokud někdo prudí, tak max. sklopím madlo, aby nečouhalo do uličky pro průchod) U pár matek jsem viděla kočár "za sebou" to mi přijde z principu šílený, pak ten, co jsou pod sebou-to mi zas přijde hrozně nespravedlivý a dehonestující pro toho vespod.
    A v neposlední řadě bylo, že byl dostupný skoro hned, kupoval ho až přítel, když jsem porodila. Do začátku jsme měli jen autosedačky.
    dost jsem se rozepsala, ježišmarjá! omlouvám se za slohovku. Každopádně, jsem z Prahy 4, pořád někam chodim a jezdim, do centra klidně, mám ráda výlety.
    Ja mam na prodej dve vajicka romer. Cenu nevim - levnejc, nez na aukru :D
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    já jsem právě zadala inzerát na prodej postýlek, 2 dřevěné-borovice. Praha 4. Detaily kdyžtak tady: http://dvojcata.org/node/720073
    kdyby někdo z očekávajících měl zájem. Nyxí cena 1000,- obě ;), koš na plínky s náplní 300,-.
    DUFFKA: no, mame i jeden pro nejmensi, ale ten uz je zamluvenej. Je vsak mozny, ze si ho nakonec nevezmou, tak dam dyztak vedet ;)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    AVATAR: Aha, tak to nic... ja je jeste totiz nemam... :)
    DUFFKA: jak je mas stary? Ten kocarek je spis pro deti, ktere uz umi sedet, ne pro ty uplne nejmensi. Neda se dat do uplnyho lehu.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    a co jsem koukala tak EW má oproti tomu bumble...(nebo jak) větší korbičky, což vidim jako výhodu, protože ani u toho EW nejsou nijak extraprostorný, takže v těch Bumbleride musejí být děťátka už fakt docela napresovaný
    jinak podepisuju - ovladatelnost a prostupnost terénem jezdíme drncat do lesa a paráda kluky to vždycky uspí, ale narvat nákup do prostoru pod kočárem to je jak ježek v kleci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam