• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    KACHNY: My to jeli po třech hodinách a fakt se to vyplatilo, protože můžeš alespoň trochu plánovat. Jakmile jsme režim opustili (po odchodu z porodnice), nedělali jsme nic jiného, než krmili, přebalovali a uspávali. Ve třech měsících už spaly od půlnoci do osmi do rána, takže jsme se taky vyspali trochu :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ICEMAN8241: no jako to je ovsem pokud to neni po 3,5 hodinach a v noci jedna 4 hodinova takze to neni pravidelne kazdy den ve stejnou oinu je to pokazde jinak to mi vadi kdyby to bylo treba po 4 porad nemam problem a zase najet zpet aby pily casteji mi taky prijde blby
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    KACHNY: My jsme drželi režim co to šlo. Je to mnohem pohodlnější.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: ja prebalovala vzdy na zemi nebo na postely, prebalovak tomu rikam ze zvyku, proste obycejna komoda :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    dalsi dotaz ohledne kojeni..
    kdy jste mohli uvolnit rezim a nelidat hodiny a nechat je aby se prihlasili sami?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: me prekvapil ten druhej prebalovak .. ja mam taky komodu predelanou na prebalovak, do dnesniho rana ( nez sem se nastvala a prestehovala ji ) byla v loznici.. ale prebalujeme vetsinou v obyvaku takze na stole.. myslela sem si ze bude v loznici vic k uzitku ale ne a ten stul je nizkej a boli z nej zada jak se jeden ohyba ..
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: nj, ale ja mam prebalovaci komodu, jediny misto kam je mozne narvat priserce obleceni :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: u nas se v obzvaku prebaluje na jidelnim stole a na snidani a vecreri se proste shrne podlozka a je to ..
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    nas loznico-pokojicek je uz ted dost vtipnej, v jednom cele je nase postel, detska postel a mezi tim napresovane kreslo, podel sten je pak nase satni skrin, knihovna a prebalovak, musim vymyslet jak tam narvat dalsi 2 postylky a aspon jeste jeden prebalovak pro dvojky, jak narvu do obyvaku ohradku je me taky zahadou a vic mistnosti nemame
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    za me postylka zatim jedna mimo prostoru sem rada ze sou olky zase u sebe a ne kazda jinde jako v nemocnici.. a navic stejne v prubehu noci skonci jedna u nas v posteli rotoze nemam silu kazdych deset minut vstavat a podavat dudlik .. nastesti to maji na stridacku vychazi to kazdej den jedna :o))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    no ja zatim koupila jen jednu, proto ta jedna :) pak budu muset sehnat jeste jednu cestovni postylku s tim patrem pro druheho kolem toho petikila, ono tim ze mame byt jen o dvou mistnostech tak kazdy usetreny centak je zatim k dobru :D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    A postýlky máme v ložnici dvě hned od začátku, protože si myslim, že těch pár měsíců o který bychom tu mohli mít metr a půl místa navíc mě nevytrhne.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Po týdnu jde domů fakt minimální procento dvojčat s tím fakt moc nepočítej. Všechno si předvyber taky jsme většinu věcí kupovala až byli kluci na světě, a taky toho už asi spoustu máš, když už jedno dítě máte, ale na přivolávání smůly se rozhodně vykašli, protože v opačnym případě považuji za svojí povinnost tě upozornit, že další čím se přivolává smůla je focní děťátek a stříhání vlásků do jednoho roku věku a spousta dalších pověr o kterých nevim ani já ;-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: nakupovala jsem taky přes internet. Většinu věcí, až když kluci byli na světě, byli ještě v Podolí a já už doma.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja budu muset hlavne sehnat pak ty monitory na plenku nejaky levnejsi z druhe ruky, postylka zatim bude stacit jedna nez povyrostou a kocarek uz mame vybrany, jen koupit na bazaru (snad v te dobe nejaky budou), ale to nejdriv musim prodat ten co tu mam po priserce a zbytek to uz jsou prkotiny
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já nakoupila všechno mezi 26-30tt, většinu jsem měla předvybranou a jen jsem zadala přes net objednávku.. plus jedna výprava do IKEA, ale tam se taky dá připravit seznam a poslat někoho se seznamem.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: coz o to, varit on umi (sak jsem upela kdyz jsem minule musela lezet 4 mesice a vareni bylo ciste na nem), ale naucit ho aby nezanedbaval malymu pitny rezim by byl peklo, ono bude leto tak si ho mozna vezme tchyne na chatu na nejaky ten den - no desim se toho, ale uz 4 mesice za nama tak snad to pujde i nadale bez problemu (zacinam byt pobozna) ... pro prcky tu v podstate krome jedne postylky ani nic nemam, nechci privolavat smulu a kdyz bych ty nakupy mela nechat ciste na nem, to mi radsi poridi net a tablet do nemocnice on sam :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: jak říkám, začni se připravovat. Ono "stabilizovat" může znamenat "udržovat, co to dá, s kapačkama", a to tě samozřejmě domů nepustí - a "ležet doma" s malým dítětem je blbost, to prostě nejde. Něco o tom vím.

Doporučovala bych začít vařit do mrazáku, naučit muže obsluhovat pračku a vařit základní jídla, pokud to už neumí, a zamyslet se nad tím, jak případně budete organizovat hlídání na delší dobu (u nás to bylo 2 dny v týdnu babička, 1 den chůva, 2 dny tatínek doma - byl tak v práci 3 dny v týdnu a šlo to udržet dlouhodobě).
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: tak manzel letos jeste nemel zadnou dovolenou a setri si ji prave na narozeni prcku + babicky se psychicky chystaji na vypomoc, ale lezet tam pred porodem, to nevim jestli pujde, jak by me stabilizovaly sla bych lezet domu :) prece jen priserku mam uz 2roky a ty dva v prise jsou pro me stale dost abstraktni (i kdyz me sem tam prostouchnou)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: tak si začni představovat. A dělat záložní plány. Protože je klidně možný, že si půjdeš na měsíc lehnout před porodem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam