• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    PASTEL:
    KACHNY:
    Jojo, tak to je tady taky tak...já jsem si nejdřív myslela, že bych nás nechala převézt do podolí,kde jsem měla původně rodit, ale jsem tu tak spokojená, že vlastně do Prahy ani nechci. Už se těšim, až nás převezou dolů, kde budu mít děti na pokoji. Sice to bude makačka a nevyspím se, ale už si budu připadat, že jsou to moje děti.takhle mám někdy pocit, že si je jen půjčuju od sestřiček
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KAROLKA: ty tvoje holky jsou takový pěkný, podle fotek bych jim tipovala mnohem vyšší váhu
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KAROLKA: ty sou krasny!
    jinak v Podoli to byli 2 kila a jedi bud z lahvicky nebo z prsu .
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KAROLKA: tak to bude asi jako vsude:
    Jist bez sondy z prsu nebo flašky
    váha nad 2kg aby udržely teplotu
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Jaké jsou v Podolí podmínky pro propuštění domů?
    Jsem zvědavá, kdy se domů dostaneme my, co jsem slyšela, tak tady v plzni jsou i 3 a více kilové děti co tu jsou jen proto, aby se naučily jíst, bez sondy jim to nejde.
    Naše holky teď mají 1170 a 1350. Tu větší, Marušku už mi včera sestřička přiložila, na prso se přisát nechtěla ale přes klobouček jo. vysosla 2ml (moc se teda snažit nemusela, protože mi to mlíko teklo samo do toho kloboučku) ale i tak jsem měla radost, na první pokus. Akorát Maruška dostává zatim moje mlíko pasterizované a nějak zahuštěné, protože blinkala a sestřička se před tím, než mi jí přiložila nepodívala do papírů co jí, tak trochu dostala vynadáno od doktorky, aly byly to jen 2ml, tak to prý nevadí. Tak si budeme muset na další přiložení ještě chvilku počkat. Ale jinak Maruška pěkně reaguje, cucá si prsty a tak, tak doufám, že nám to půjde. Zato Stellinka zatím nic moc, ani na orofaciální stimulaci nijak moc nereaguje, tak budeme muset ještě trénovat :) Ta má chudák dneska už 7. den antibiotika kvůli infekci v břiše, takže ta musí dostávat speciální umělé mléko, které je lépe stravitelné. Dneska budou výsledky z odběrů, tak doufám, že už jí ty antibiotika zruší, aby mohla pomaličku přecházet na moje mlíko.
    Maruška včera dostala první obleček a dneska měla šaty :D

Stellinka má také slušivý outfit, pleny velikosti 0 došly :D
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: vahou no, kdyby jsi ho videla, takovej peknej kulatej burtik to je :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: fakt vahou jo? tam se nam nedari se prehoupnout pres 50 ale za to delkou ke Liza na 97 :o)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja se dneska stavila u pediatry pro nejaky papiry a dostala jse takovou malou pohruzku, Vojta atakuje 95percentil s vahou, zacina byt prdelka trosku burtik, Stepanek se drzi lehce nad 70
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: tak to sme na tom podobne, holky zvatlaj baba, vava, dada atd, podavaj si veci z ruky do ruky, tleskaj rukama i nohama, mlaskaj do rytmu , kdyz se pusti hudba tak se vrti do rytmu obcas tleskaj nebo "mlaskaj " do rytmu a "zpivaj" lalala, ale udrzet je na brichu je proste nemozne, to tu sedim a neustale je otacim zpet na bricho. Nebejt pobytu na brise tak je vyvoj jako u donosenych ... no co jednou to prijde a nez pujdou do skolky tak urcite na brise budou umet lezet a nebude jim to tak vadit !
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: držím palce... u nás to trvalo do toho roku a půl (už v roce to vypadalo nadějně, ale furt to bylo na dolní hranici) - teď jsou holky konečně dobrý.
    Jen teda mají prý mírně nezralý stoj a chůzi, no chodí samostatně měsíc, tak se není čemu divit, že. Ale zato ukecané jsou až běda, tak minimálně tam sbíráme body, když za tu hrubou motoriku ne.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: davas mi nadeji! Jdeme tam pristi tyden a uz ted z toho mam hruzu co si zase vyslechnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale spravilo se to samo...
    včera jsme byly na neurologii a konečně! mají nález obě v normě! Doteď to bylo samé "na dolní hranici" případně "hraniční", a teď konečně v cajku! Další kontrola ve třech letech, uff.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: ještě můžeš zkusit otočit je v postýlkách, aby jim šlo světlo z druhé strany, ale opice klidně čuměly do zavinovačky, jen aby nemusely koukat na tu správnou stranu...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: no mi na to cvicime Vojtovku ( na preferovani strany a zaroven je to porad na polohu na brise, ona Terka porad neakceptuje ze by se mela opirat o lokty ale uz nevlaje jak sakura ve vetru ) ale jinak mam pocit ze to delaj proste protze chtej a je jedno z ktere strany prichazis kam davas hracky atd.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: ja mam ty polohovaci polstarky pod hlavu, stepan cestou z porodnice mel tu hlavu uplne placatou tak to se spravilo, snazim se jim tu hlavicku hlidat a pretacet doleva a vcera uz me vazne vytocily tak jsem je oprela o spruchtle na levy bok, ale vojta normalne lezi na boku a pretoci tu hlavu stejne doprava, se divim ze si netrh vazem a samozrejme tak dlouho se vrti, az se sesunou, pracuju na tom uz kolik tydnu a jak bych nic nedelala :( jak krmim na ruce taky musi mit hlavu doleva aby se dostali k flassce no je jm to jedno
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: u nas to ma jedna a s tou musime cvicit 4 krat denne , coz teda uplne nezvladam..
    nase koukaly na obe strany a hlavy maji placaty doted :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KRUPAN: coz o to, ono to asi i zmizi, ale maji na pravou stranu i silnou rotaci tela a uz zacinaji byt ty hlavicky i pekne placate
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SUCUBIS: nám taky ze začátku jedna holka koukala na jednu stranu. časem to zmizelo a kouká všude ;)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    u nas v CKP v patek prekvapil Vojta, vykouzlil na me prvni vedomej usmev, rozzaril se jak slunicko :) kez by to takhle bylo casteji a u obou, ale uz pekne cumakujou co kde lita a dneska mi doslo, ze kdyz uz jsou v ohradce, muzu jim poridit kolotoce, konecne je mam k cemu pripevnit

jen nema nekdo nejakou radu jak ty deti donutit koukat na jinou nez pravou stranu ? at polohuju jak chci, maj tu sisku cim dal placatejsi a vsichni na me jak jsou fixovany na pravou stranu, az mam pocit ze me vycitaji ze proti tomu nic nedelam a ja se pritom tak snazim :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam