• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: :o)) tak kdyby ste nekam jeli dej pls vedet a pokud bych nesehnala tak bych ji brala, ted je to nejak neunosne a nemuzu ani na zachod :o)
    KACHNY: mozna... prvne musime nekam pryc a az se budem vracet, pojedeme do jihlavy :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: a nepojedete nekdy nahodou do Jihlavy?
    KACHNY: mame ohradku ve sklepe, ale ten je v jihlave :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    nebudete nekdo davat prryc ohradku nebo zabrany?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TANAIS: Díky, taky si teď nedokážu představit, že bych měla jen jednu...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KAROLKA: skvělé zprávy :-) Ať vám dělají jen samou radost :-) Dvojčata jsou zkrátka nejlepší :-)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KAROLKA: ja to mela stejne. Stridala jsem je pak holt při každém kojení opačně, během kojení jsem nestřídala.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: gratulujeme! :-)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    ...doma nejlíp...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KAROLKA: Určitě zbavíte ;-)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    AVATAR: tak holky naštěstí chtějí, baví je to víc než flaška.Tu jim musim cpát do pusy, ale jen co je položim na kojící polštář, už otvírají zobáčky.Ale kojíme teda zatim s kloboučkama,bez nich se nějak nemohly přisát.Doufám ale, že se jich časem zbavíme.
    KAROLKA: neni to narocne, pokud oba chteji ssat. Jinak je to strasnej opruz :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Mně napoprvé pomohla sestřička, pak už jsem to zvládala v pohodě sama. není to nic náročného. Samozřejmě na kojícím polštáři, jinak si to neumím představit. To střídání s flaškou mám jen proto, že v jednom prsu mám málo mlíka (po zánětu se mi v něm rapidně snížila produkce a ne a ne to znova nakopnout) takže jsem prostě nevychytala, aby měla každá nakojenou svojí dávku.Zvlášť když nepoznám, že v prsu došlo mlíko, oni sosají i naprázdno, jednou mi bylo Stellinky tak líto, bylo to chvíli po tom, co se to naučila.Sosala asi čtvrt hodiny, fakt intenzivně, tak jsem měla radost, že toho hodně vypije a když jsem jí pak zvážila, měla tam 4ml, chudák.Márinka jí to předtím vypila a když jsem je v půlce kojení vystřídala, už tam nic neměla.A pak když jsem jí dala k plnějšímu prsu, tak už zas neměla sílu sosat.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KAROLKA: prdelky krásný :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja kdyz jsem doma sama mam tandem v lehatkach, zlaty lahvicky :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Taky jsem jela v tandemu - v Podolí to se mnou jedna sestřička trénovala, ale myslela jsem si, že to nikdy nezvládnu, výrazně mi pomohl až ten dvojčecí polštář. A zhroutilo se to někdy kolem třičtvrtě roku, kdy se kluci začali navzájem vnímat, pozorovat a vyrušovat.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SUCUBIS: ja jsem se treba tandem naucila az sama doma a zatim stale praktikuju (holky 6,5m)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KAROLKA: me se ten tandem doma uz nedaril, sama jsem to nezvladala, manzel musel do prace a starsi do toho porad vrtal, fandim ti
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KAROLKA: nenech se ukoibat nemocnicnim rezimem a stridanim flaska a kojeni, ja s tim mam blbou zkusenost, diky tomu jedna holka ( ta meni co mene sala ) pak uplne prestala pit z prsa a bojkotovala to a bylo ji jedno ze jito lip tece chtela lahev z ktere musela sat ..
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    SUCUBIS: každé krmení to nepraktikujeme, teď máme nemocniční režim a víc nám vyhovuje střídání-jednou kojit, jednou flaška.Doma bych to kojení ale chtěla víc rozjet. A holky to baví, vždycky vypijí víc, než když pijí samostatně.Možná je to taky tím, že když ta větší saje víc, tý druhý co saje míň to líp teče
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam