• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: doporučuju koupit ještě meloun. Protože po melounu minimálně bude co čůrat! :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BALAENA: Zkumavku mám. A jsem připravená se zasnažit. Ale prostě jsem v tomhle případě už dopředu velmi skeptická. Kéž by zbytečně :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    LORAIN: nenechal by se oblbnout falešnou možností volby? koupit v lékárně za tři koruny sterilní zkumavku na moč a dát mu vybrat, jestli načůrá do pytlíku, nebo do týhle zkumavky?
    (plus samozřejmě není čas na hrdinství, takže pokud bude ochoten si jedno z toho vybrat, ale jen uprostřed kuchyně, je kuchyň stejně dobré místo jako koupelna)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak ještě k tématu. Teď řeším, že paní doktorka potřebuje zítra moč, aby mohla rozhodnout jaká nasadí antibiotika. Protože horečky, vysoké CRP a nenašla nic. A bojím se, že nebude v mých silách ji doručit. Dostali jsme i sběrný pytlík, ale už při instruktáži, kterou mi sestřička dávala, syn ječel, že tohle teda rozhodně ne. A je to bohužel zrovna ten syn, se kterým jsem doposud v tomhle směru nehnula ani o píď.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja bych tomu spis rekla zvyknuti na nocnik, nez odplenkovani, na to nemam ted nervy, to je dlouhodoby plan :o) Rozhodne doma bez pliny jeste nejsou .. i kdyz ta idea je hezka nepopiram..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: A kdy k tomu kluci dospěli? Ti naši taky moc dobře ví, k čemu je nočník. Ale prostě ho ignorují případně odmítají. A to budou mít koncem září tři a začátkem září mají nastoupit do školky, odkud mi je asi vrátí :-(
    Sice bych je ráda postrčila, ale je evidentní, že jim to ještě vůbec nespíná. A jak píše TRISSIE, mokrý všechno řešit nehodlám. A násilím posazovat na nočník taky ne.
    Starší syn si prostě jednoho dne (ve 2,5 letech) řekl, že už plínu nechce, nedostal ji a zvládnul to. A za čas ji prostě sundal i na noc. A bylo. Bez nehod a přesvědčování.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: jsi masochista, odplenkovávat při stěhování!
    Na to bych teda nervy ani sílu neměla, zkoušeli jsme to nějak po holek druhých narozeninách, ale nešlo to, tak jsem tenhle projekt odložila, až budou starší. Fakt radši přebaluju než suším pochcané koberce.
    Ale obdivuju!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: jo tak to to resim podobne, davam na nocnik po vyspani a pri kazdem prebalovani plus kdyz vidim typicke znaky tak se zeptam, pokud je odpoved ze jo, tak dam na nocnik, pokud ne tak jeste neresim. Ony se za ten tyden naucily z nej moc nezdrhat, teda pokud sme tu sami.Pokud na nocnik posazuje tatinek tak mu delaj most a jecej jako kdyz jim lame nohy .. L.ma kazdej den alespon jeden upech a T. tak ob den. Tak za me zatim spokojenost, vic ted po nich a ni po sobe nechci, staci mi ze se spokojene krmi sami lzickou, obcas zvladnou nocnik, kdyby se jeste prestaly rvat a kousat se tak znacka ideal. S vetsi peclivosti zacnu az budeme prestehovani a vybaleni .. nebo az po porodu uvidime :o)) Jenom sem mela takovej pocit, ze uz je na case, aby si zvykly, ze neco jako nocnik je a co se do nej dela ...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: :-) tak jasně, že jim člověk třeba sundá plínu... nebo jim jí prostě nedá, když je přebaluje :-) Ale to, co tu třeba popisuje Avatar, je něco, čeho nejsem schopna - hodinu co hodinu hlídat dítě, jestli nepotřebuje čůrat :-) Takže jsem tomu nechala volný průběh. Jasně, že se člověk zeptá, jestli dítě nepotřebuje čůerat, ale je to spíš nahodilý. A teda nutno říct, že konkrétně kluci se toho dost naučili v jeslích, kde to odkoukali od jiných dětí, věděli, co se s nočníkem dělá :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: to uplne nechapu, tak musi se jim treba sundat plina atd. nebo az kdyz byli stari tak ze si je sundali sami, nasli sami nocnik atd? Omlouvam se cely den vikend balime tak sem si asi zabalila i mozek, ale nejak nechapu :o)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já tomu nočníkování u všech svých dětí nechala volný průběh... neřešila jsem to nijak zvlášť ani u jednoho. Vždy to nějak přirozeně vyplynulo a děti zkrátka začaly používat nočník.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PASTEL: no to jak bych taky byla radeji kdyby si s nim nehraly, ale s tim obr brichem co uz mam to neni uplne v mych silach, jo sem rada ze se chvili nekousou ... zatim o prochazi tak doufam ze to pujde i dal. Jenomze ted nas ceka stehovani ( do 31. musime byt pryc ) a jeste porad nevime kam, dneska jdem na posledni prohlidku bytu a uz ho asi musime vzit i kdyz bude bez vytahu . Ja uz z toho zacinam byt a prasky , zabaleny mam dve krabice, protoze mi holky porad pomahaj a to se neda..
    S novym bydlenim budou mit i svuj pokoj, snad ro nebude moc zmen najednou, ale lepsi asi zase ted pri stehovani, nez az v okamziku kdy prijde domu mimino ..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    A tomu ja se zrovna snažím zabránit, aby si s nočníkem hráli. Vidim to tak že by nočník měli mit spojeny jen s příslušnou činností a ne s hrou. Ale Já zatím neslavím v tomhle směru žádný úspěch.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    a v kolika ste zacinali? Ja mam pocit ze oproti strasimu sem pozadu, ale on zase tou dobou uz chodil a holky ne .
    jinak je nocnik skvela zabava, hlavne kdyz se u nej da zakleknout a tlacit ho pres cely byt tam a zpet , takove nocnikove zavody.
    U nas jsme teda uz skoro vzorni. Kadeni uplne, curani obcas utece Anicce. Ucili jsme je teda tak, ze jsme se jich co pul hodiny ptali a obcas jsme se i trefili, a co hodinu posadili s knizkou ci u pohadky na nocnik. Obcas neco vytvorili, obcas ne. Obcas jim to uteklo o fous, ale casem si to zacali spojovat a ted uz se znecisti jen kdyz se zapomenou kvuli nejake super zabave, nebo to zaspi :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: no unas drobne zlepseni, L. sedi na nocniku vetsinou v pohode a kazdej den ma alespon jeden uspech !! Zato T. proste nesedi ani omylem, tak chvilku dela drepy a pak ji dam zase plinu, mezi tim L. neco vytvori . Pokud bude alespon 50%uspech budu stastna, protze 3 deti s plinama ( zatim jeste jednorazovejma ) je desiva predstava.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: u nás jeden byl ochotný chvíli sedat, druhý ani heverem. Překazila nám to střevní chřipka. Nechala jsem to být a pořád mají plíny :-( a minulý týden jsme byli u vody a viděla jsem, že to ještě úplně marný. A mají od září jít do školky.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jak ste ucily dvojcata na nocnik? Zavciname zkouset, holky chodi okolo nabytku a tak sem si rikala ze by bylo na case, ale jak sou dve tak je to trosku masakr, jednu sliknu posadim a nez se otocim je fuc :o) Jedno po druhe moc zatim nejde protoze kdyz tam neni ta druha tak ta prvni chce za ni . Ale vecer pred koupanim sme meli prvni upsech. T, na nocniku odmitla sedet a po 2 minutach drepu ji tata vzal do vany a v tu chvili se L. zklidnila a hrala si s autickem a po chvili se zadarilo, coz je super, ale to se i asi v jedne osobe moc nepodari .. Ale udelala mi velkou radost, prece jenom zkousime od nedele :o)
    GIO
    GIO --- ---
    TK_: z druhe ruky i nove, drahy je chariot, ale ten zas ma rovnou v zakldani vybave brzdu, tu k tomu croozeru musis tusim dokoupit, ja kupovala z durhe ruky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TK_: TFK na to dělaný je,ale v případě dvojčat, zvlǎšť větších a těžších, se nedá říct, že by to bylo 100%.
    TK_
    TK_ --- ---
    Nechceme něco, co celkem funguje, ale něco, co je na to dělaný.
    Ten croozer, to je takovej ten vozejček za kolo, jak se z toho dá udělat tříkolka, žejo? A dá se to sehnat za rozumnou cenu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam