• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: kdybys chtela ksiry mame :o)) fakt to jde, hele dneska sme byli zaridit parkovaci kartu, pak pesky z Perunovy na Floru, do reznictvi a do obchodaku pro papiry a pak domu. Jako na hriste se s nima trochu bojim, sou to dracice a co chvili nekde jedna visi hlavou dolu a potrebuje zachranit,a le zbytek se da:o)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KACHNY: Diky, to jsem potrebovala slyset!!! (a priznam se, ze jsem na tvoji odpoved tak trochu spolehala ;) )
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    aha koukam ze sme vyjimka holky sou bez kocaru uplne od roka a trictvrte, chodime kazdy den nekam, vcetne nakupu, zadne ksiry nic. Ksiry sem teda koupila, ale stacilo s nima jit dvakrat a natolik je nenavidej ze staci jako vyhruzka. Proste se chytnou kocaru a jdem. V obchode byl ze zacatku problem, ale tak se tesej na rohlik, ze sou hodny :o))
    DUFFKA: hele fakt je to v klidu jaky si to udelas takovy to mas, proste je nauc chytit se kazdej z jedny strany kocaru a jde se. Nejdriv sme tak chodili s nenapadne schovanym tatinkem za dvema rohy a pak uz sami. Ted mame extrem v tom ze kdyz s nima jdu ja, zvladame nakup, vylet i se zpozdenym navratem, festak v Podvinni spousta veci. Ale jakmile je s nami i tata tak jecej, pistej, delaj gumaky atd.takze se v pulce vikendu zacinam tesit az zase pujde do prace a bude vse v normalu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DUFFKA: Tak třeba do obchodu jsem s klukama nechodila skoro vůbec. Ale když už jsem to náhodou absolvovala, tak byli vždycky přivázaný v kočáře, jinak bych to nedala ani omylem. Stačilo, že kolem poskakoval starší syn :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    Holkam je ted 2 a ctvrt a bez kocaru si to zatim nedovedu predstavit, ale je fakt ze s nima chodim na nakupy, jezdim skoro denne mhd apod. Akorat budou mit za cca 5 mesicu sourozence, tak zacinam resit, jak to budu delat :) Ony teda samy chodi dost, ale porad je pro me pohodlny mit ten kocar sebou.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DUFFKA: cca do 3 let
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    asi ho zrusim az se nauci chodit, maji 2 roky a stale cekam
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DUFFKA: kočár asi do necelých tří let pravidelně, pak už jen občas golfky právě v případech, kdy byla důležitá rychlost. Nutno ale podotknout, že bydlíme za Prahou a MHD kluci poznali až teď. Do teď znali jen auto. Muset se s nimi pohybovat po Praze MHD, byli by v kočáře možná doteď (4r) :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    takze tematicky dotaz :) do kdy jste s dvojcatama pouzivali kocar?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já jsem měla vždycky prollém s tím, kam umístit kočár. Kočárkárnu jsme neměli a do výtahu se nevešel. Takže jsem nakonec pořídila kšíry a na tom jsme si zvykli docela rychle. Většinou beztak všude jezdíme autem.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak to já jsem často byla ráda, když jsem kluky mohla lupnout do kočáru, bylo to výrazně rychlejší a pro mě menší adrenalin :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no ja bych je klidne a rada rvala v kocaru, ale jak rikam mam malo rukou. Kdyby jich bylo vic je k nezaplaceni na vylety a delsi presuny, takhle mam pak dve ujecene bestie ktere sou pretazene a unavene a neni jina moznost nez musite to dojit :o(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: Však my je taky moc nepoužívali. Taky jsem je co nejdřív zvedla. Pač co si budeme nalhávat - rvi se někam s golfkama, když můžou dojít po svejch :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no jo, my je použili jednou a od té doby překáží ;-) díky dalšímu přírůstku prostě musej chodit mám málo rukou :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: jé... ty golfky znám :-)
    SKAMPARARAS
    SKAMPARARAS --- ---
    Kolotoc je zatim nezajima. Furt si prohlizi mne a muze. Kdyz na nas nevidi,tak rvou. V klokance mi strci hlavu mezi prsa a hned usnou. Nevim. Asi jsou jeste opravdu male.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ohrádku jsme měli taky velkou, šestibokou, vyvýšenou, vozila jsem jí po celým obýváku všude s sebou. Naštěstí jsme měli dost místa. Jinak kolotoč taky zabíral. Trochu. A i já jsem zkusila klokanku a náruč... ale to se fakt nedá dlouho :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    vystlana ohradka a tam hrazdicky - uz jen ta moznost, ze cumakovali po byte a splhal po nich bracha :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    YELI: wubble u-petal a tomas kocko juras, byly nejvetsi tutovky
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SKAMPARARAS: to zní dost masochisticky :-)
    Vzpomněla jsem si, že ten kolotoč nad postýlku, co se točil a jěstě hrál písničky, byl v tomhle věku hit největší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam