• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    RYNA: Nevim, kam po centru chodíš, ale ja bych s dvojkocarem nevjela do jedinyho obchodu mi přijde. (Mala Strana/Starý město)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYNA: My jsme u dvojkočáru narazili na zásadní problém - neprojel hlavními dveřmi do domu (pražský činžák), musela bych pokaždé otevírat druhé křídlo, což jsem nezvládla bez podstavce, takže celkem lapálie :-) Plus hned za dveřmi byly schody, které jsem s jednokočárem zvládala celkem v pohodě, s dvojkočárem mi to moc nešlo.

Nicméně, kamarádka se stejným nastavením jako vy (starší a mladší dítko s malým věkovým rozdílem) to zvažovala stejně, rozhodla se pro dvojkočár a pochvaluje si ho. Koupila TFK joggster X.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    RYNA: mam EW a spokojenost , skvela ovladatelnost a projedes tam kde inv. vozik.
    kdyby ses nahodou rozhodla po EW prodavam zakladni variantu ( sportak ) i korbicky.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    RYNA: mela jsem bumbleride a maximalni spokojenost, z druhe ruky jako novy za 8tisic, velky kos bez prekazek, polohovani do uplneho sedu, oddelena madla i nanozniky, zvedani na nohy, vesli jsme se do 80 dveri
    ted mam phil a ted pro sourozence a taky docela dobre (to bych pro sourozence volila spis, pro dvojcata dobry, kdyz je to jak u nas a to je dost netradicni)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    RYNA: mame dvojcata a kocar easy walker. Bydlime v Praze v panelaku a vyberu kocaru nelituji. Pravidelne jezdim mhd (hlavne metrem a autobusem), ze zacatku jsem si vybirala prestupy s vytahem, ale casem jsem se naucila jezdit po eskalatorech. Nakupy nikdy nebyly problem, nejezdim moc autem, takze s kocarem nakupuju casto, ma pomerne velkej uloznej prostor. Kocar nechavame v byte na chodbe, naucili jsme se ho obchazet. A jezdime hodne mimo Prahu a teren kocar taky zvlada dobre. Chodila jsem s nim i behat.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, podělily byste se prosím se mnou o zkušenosti s dvojkočáry? Nečekáme sice dvojčata, jen budeme mít děti brzy po sobě, což možná dost mění situaci, dvojkočár nicméně potřebujeme a nemůžeme se momentálně rozhodnout, zda zvolit široký (typu Bumbleride Indie Twin nebo Easywalker Duo) nebo "dvoupatrový" (typu Phil and Teds). Tíhneme k první variantě, bydlíme ale v Praze a po centru se pohybujeme hodně, máme málo úložného prostoru na kočárek v činžáku atd. takže nevím, jak moc si tím zkomplikujeme život. Mohl by mi prosím někdo v podobné situaci (tj. se dvěma dětmi ve městě) napsat, s jakými konkrétními překážkami/nevýhodami se u tohoto typu dvojkočáru setkal (a zda by případně příště volil jinak)? Mockrát děkuju!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jj, byl super, je to az k neuvereni, ze to jsou 2 roky, co jsme ho meli :)
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    PALYSO: Nechám to tady pár dní ležet :) a potom půjde na nyxí tržiště.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    LORAIN: tuším že to asi bude on, a doufám že ještě dále poslouží :o)

KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: myslim ze je to on :o))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PALYSO: Jestli je to ten můj (světle modrý), tak jsem nadšená, když vidím, kolika dvočatům ještě posloužil! Fakt z toho mám radost! A to jsou mým klukům teprv čtyři :-)
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    Ahoj,
    nabízím jako jsem tady získal kojící polštář pro dvojčky My Brest Friend (původem od CESKAKOCKA ). Polštář byl využíván a svou funkci stále plní. Jsme z jižních čech (čb/čk), udáme ho zase na nyxu?
    JUGI
    JUGI --- ---
    LORAIN: treba tam dobre vari.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nikdy jsem na žádném srazu vícerčat nebo konferenci či semináři nebyla. Absolvovali jste to někdo? Je to k něčemu?
    JUGI
    JUGI --- ---
    Odborna konference o cemze? :)

FUNTL
    FUNTL --- ---
    odborná konference o dvojčatech :)
    Aktualita - Centrum pořádá konferenci: ŽIVOT S DVOJČATY - RADOST ... - Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty
    http://www.dvojcata.net/aktuality/264/centrum-porada-konferenci-zivot-s-dvojcaty-dvojnasobna-radost
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    KACHNY: To mi pripomnelo : dokud máma funí, zůstaneme u ní :)

KACHNY
    KACHNY --- ---
    JUGI: no ja bych i byla pro ale prej me nikdy neopusti! :o))
    JUGI
    JUGI --- ---
    KACHNY: hezkypěkně. Tak kluk už asi za chvilku půjde z domu, ne? Málokterý to vydrží přes osmnáctý narozky :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    JUGI: dokonce 4 ale tomu nejstarsimu je uz 12 takjze sice pubertak, ale celkem samostatny mimon..
    JUGI
    JUGI --- ---
    KACHNY: tak jestli máš tři děti, chápu, že otroka k sobě potřebuješ. Snad to chápe i tvůj muž :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    JUGI: :o) mi povidej do patku sem mela doma 5 kocaru!! Nastesti sme dva vratili ted jeste dva prodat a zbyva jeden kterej teda jeste chvili potreba bude ..
    a to se teprve zacinam bat jak to udelam, dve dracice a pak jeden zacinajicic chodec.. myslim si ze s pribyvajicim poctem deti by meli prirustat dalsi ruce!
    JUGI
    JUGI --- ---
    KACHNY: přesně, je to krám co pořád jen někdě překáží a nezaslouží si slitování :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: no ja se bala ze se mi rozbehnou kazda na jinou stranu a k tomu kocar .. kdyz jdeme samy bez kocaru tak podle me nejsou potreba .
    JUGI
    JUGI --- ---
    DUFFKA: snažili jsme se co nejméně. Po druhém roce šel pryč. Kočárek je trapárna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam