• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    NABIS: no, "běžná porce" našich dětí bylo vždycky mlíko z 5-6 odměrek, tedy 150-180ml vody, takže 0.5l by byla na jedno mlíko mimo domov.
    Tak si to spočítej, jak to vychází u vás...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    NABIS: my sme brali litrovku, ale protoze sem pocitala s ohrevem odstrikaneho MM takze je vetsi spotreba horke vody. A s tim ze nas bylo kdyz sme ji kupovali celkem 5 takze aby pak byla na dalsi vyuziti a nejenom pro dvojky. A kdyz pak byly na UM tak pily kazda kolem 250 ml na jedno jidlo takze to bylo na dve jidla, ale jak sem psala jinde mela sem dobrou a davala na UM jenom o kousek teplejsi a nemusela tak resit lahev se studenou vodou.
    NABIS
    NABIS --- ---
    LORAIN: a ještě přemýšlím nad koupi termosky(všechny co doma mámě jsou už zaneřáděný od čajů apod). Jaký objem bude dostačující pro dvojky, bude stačit 0,5 nebo radši 0,75. Litrova my přijde už moc velká.
    NABIS
    NABIS --- ---
    LORAIN: holky měly taky sondy, pak stříkačku, lahev a dneska dokonce vzaly obě prso, ale bylo to spíš tak pro srandu než pllnohodnotný najezení. Asi to u nás bude taková kombinace od obého.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    NABIS: Kluci taky začínali sondou, pak stříkačkou, lahvičkou a prso jsme pořád dokola zkoušeli, až ho vzali. Je ale fakt, že jsem měla velkou podporu a pomoc sestřiček v nemocnici. A výhoda byla, že pak kluci neměli problém s lahví, když bylo třeba.
    Ale vím o mamince, která taky odstříkávala a krmila z lahve a vydržela minimálně 9 měsíců.
    Krmení z lahve umělým mlékem jsem vypilovala v pozdějším věku, kdy jsem měla v dávkovačí odsypaný Nutrilon, v lahvičkách určité množství (zpočátku) převařené studené vody a v termosce horkou. Věděla jsem přesně, že když budu mít v lahvičkách např. 180 ml studené, doleju 60 horké, aby teplota byla akorát a dosypu odměřených 8 či kolik odměrek. A do minuty můžou oba pít. Kojení venku probíhalo normálně, odstříkaným mateřským jsem venku nikdy nekrmila.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    NABIS: musela jsem zacit brat leky
    NABIS
    NABIS --- ---
    SUCUBIS: a proč jsi přestala? přeci jen víme všichni jaké ma mateřské mlíko přednosti.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    NABIS: jinak s tim UM je to venku strasne jednoduche, staci mit u sebe termosku s horkou vodou a flasku se studenou, odmerenou davku mleka (je hromada davkovacu) ... do kocarku se to vejde jako nic
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    NABIS: ja jsem to vydrzela 2,5 mesice, pak jsme presli na UM
    NABIS
    NABIS --- ---
    Zdravím ve spolek. Máme téměř dvouměsíční dvojčátka holky. Bohužel se nám nepodařilo kojení a tak pouze odstříkávám mlíko a dávam jej holkám přes lahev. Krmila tak některá z vás taky? Jak dlouho vám to vydrželo a jak jste řešily krmení venku? A jak becně nejjednodušeji krmit dvojčata venku (at mateřským či umělým mlíkem). Mám pocit, že budeme do příkrmů prakticky uvázané doma nebo poblíž.. Ptám se proto, že starší dceru jsem kojila do 3 let a tím pádem mlíko bylo vždy a všude s námi. Díky moc
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Dvojčata se narodila každé v jiném roce – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koktejl/425162-dvojcata-se-narodila-kazde-v-jinem-roce.html
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYNA: Máš veliké děti ;-) ty naše tam jezdili do tří let. Měli ho jen u tchánů a na horách, ale tam v něm zas měli péřové spacáky.
    Každopádně, máte vyřešeno!
    RYNA
    RYNA --- ---
    RYNA: Takže vyřešeno, do Mountainbuggy se naše dítě nevešlo ani teď v 15 měsících, takže volba byla jasná, byť by se asi úzký kočárek do města hodil. Do rodiny nám přibyl jeden Bumbleride, snad bude dobře sloužit. Sháním k němu teď (jednu) korbičku, kdyby někdo z vás byl ochoten prodat či na půl roku zapůjčit, tak se prosím ozvěte, děkuju!
    RYNA
    RYNA --- ---
    LORAIN: Korbu mít nebudeme, spíš řeším, jak dlouho se starší dítě vejde do toho sporťáku - jak dlouho se v něm vozili vaši kluci?
    TK_: Vadí mi primárně, že se nevejde do dveří do sklepa, tam žádné druhé křídlo dveří není a kočárek bychom museli každý den úplně skládat. Náš činžák je v tomto směru fakt superblbě (tj. nijak) řešený a kočárek (natož dvojkočárek) pořád někomu překáží. Takže možnost snadného vjezdu a uskladnění hraje docela zásadní roli, miminálně do té doby, než se přestěhujeme jinam.
    JUGI
    JUGI --- ---
    Když si vzpomenu na kočárek pro dvojčata, tajně doufám, že ho už nikdy nebudu potřebovat. Měli jsme easyraider a přestože byl dobrej, byl to krám velkej drahej těžkej nemotornej :)
    TK_
    TK_ --- ---
    RYNA: dost záleží na tom, jak funguje nebo nefunguje skládání a jak moc náročný je otevřít to druhý křídlo. U nás je obojí v pohodě (s EW se překlapne páčka a zmáčknou čudla na obou krajních tyčích, složíš, zjistíš, že to nejde, rozložíš, vyndáš věci z pod kočárku a zopakuješ postup :) bez té prostřední části to trvá asi tak 0.245s, druhé křídlo dveří na jednu páčku dole, takže žádný natahování se do výšky) Pokud to máte taky tak, tak bych se nebál šířky 76cm, za chvíli si zvykneš a budeš mít odhad, kde všude projedeš, tzn. téměř všude.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYNA: měli jsme mountain buggy a ano, byl celkem úzký, i podvozek byl celkem dost úzký. Měl ale spojenou hlubokou korbu, což se ti asi nehodí...
    Naši kluci se tam vešli dost v pohodě a to i v zimě v péřových fusacích.
    Možná bych mohla najít i nějaké fotky, kdybys chtěla do pošty.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, ještě jednou se vracím ke kočárkovému tématu - stále jsme totiž doma nerozlouskli dilema, který pořídit. Aktuálně mám dobré nabídky na zmíněný Bumbleride a pak také na Mountainbuggy Duet Evolution. Za normálních okolností bych volila ten Bumbleride, zjistili jsme ale, že se nám jednak nevejde do vchodových dveří (tedy u BR by bylo nutné otevírat vždy i druhé křídlo dveří, u MB ne) a ani do dveří od sklepa, kam jsme ho plánovali odkládat. BR je prý široký (jako většina dvojkočárů) 76 cm, ale ten Mountainbuggy má dle informací na netu jen 63, což se mi zdá dost neuvěřitelné a neumím si představit, jak se tam dvě děti vejdou. Nemáte prosím s těmito užšími kočáry někdo zkušenost? Naše starší dítě rozhodně není žádný drobek (15měsíců/12kg) a nerada bych, aby se tam nějak tísnil, na druhou stranu ve stávajících podmínkách by nám asi takhle široký kočár dost výrazně usnadnil každodenní život.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam