• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    RYNA
    RYNA --- ---
    LORAIN: Korbu mít nebudeme, spíš řeším, jak dlouho se starší dítě vejde do toho sporťáku - jak dlouho se v něm vozili vaši kluci?
    TK_: Vadí mi primárně, že se nevejde do dveří do sklepa, tam žádné druhé křídlo dveří není a kočárek bychom museli každý den úplně skládat. Náš činžák je v tomto směru fakt superblbě (tj. nijak) řešený a kočárek (natož dvojkočárek) pořád někomu překáží. Takže možnost snadného vjezdu a uskladnění hraje docela zásadní roli, miminálně do té doby, než se přestěhujeme jinam.
    JUGI
    JUGI --- ---
    Když si vzpomenu na kočárek pro dvojčata, tajně doufám, že ho už nikdy nebudu potřebovat. Měli jsme easyraider a přestože byl dobrej, byl to krám velkej drahej těžkej nemotornej :)
    TK_
    TK_ --- ---
    RYNA: dost záleží na tom, jak funguje nebo nefunguje skládání a jak moc náročný je otevřít to druhý křídlo. U nás je obojí v pohodě (s EW se překlapne páčka a zmáčknou čudla na obou krajních tyčích, složíš, zjistíš, že to nejde, rozložíš, vyndáš věci z pod kočárku a zopakuješ postup :) bez té prostřední části to trvá asi tak 0.245s, druhé křídlo dveří na jednu páčku dole, takže žádný natahování se do výšky) Pokud to máte taky tak, tak bych se nebál šířky 76cm, za chvíli si zvykneš a budeš mít odhad, kde všude projedeš, tzn. téměř všude.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYNA: měli jsme mountain buggy a ano, byl celkem úzký, i podvozek byl celkem dost úzký. Měl ale spojenou hlubokou korbu, což se ti asi nehodí...
    Naši kluci se tam vešli dost v pohodě a to i v zimě v péřových fusacích.
    Možná bych mohla najít i nějaké fotky, kdybys chtěla do pošty.
    RYNA
    RYNA --- ---
    Ahoj, ještě jednou se vracím ke kočárkovému tématu - stále jsme totiž doma nerozlouskli dilema, který pořídit. Aktuálně mám dobré nabídky na zmíněný Bumbleride a pak také na Mountainbuggy Duet Evolution. Za normálních okolností bych volila ten Bumbleride, zjistili jsme ale, že se nám jednak nevejde do vchodových dveří (tedy u BR by bylo nutné otevírat vždy i druhé křídlo dveří, u MB ne) a ani do dveří od sklepa, kam jsme ho plánovali odkládat. BR je prý široký (jako většina dvojkočárů) 76 cm, ale ten Mountainbuggy má dle informací na netu jen 63, což se mi zdá dost neuvěřitelné a neumím si představit, jak se tam dvě děti vejdou. Nemáte prosím s těmito užšími kočáry někdo zkušenost? Naše starší dítě rozhodně není žádný drobek (15měsíců/12kg) a nerada bych, aby se tam nějak tísnil, na druhou stranu ve stávajících podmínkách by nám asi takhle široký kočár dost výrazně usnadnil každodenní život.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja ted v kvetnu na tyden vsech 5 jsme vyjeli, v aute bumbleride, tri baliky plen, dve cestovni postylky, veskera bagaz a v aute bylo jeste misto :D ale tak mame opel combo :)
    kdyz jsem jela do lazni, tak jsem vymenila bumble za PaT, vzala 6 baliku plen a 8 plechovek nutraku a nechtejte vedet co vsechno jeste, no proste mesic z baraku ja a dvojky ... ale vesli jsme se - i do pokoje :D
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TK_: jo tak mi jezdili starickym golfem s EW korbama, cest. postylkama odsavackou sterilizatorem a jinejma nesmyslama co byli ze zacatku potreba. Byl to trochu tetris ale dali sme i tyden na slovensku kdyz byl holkam pul rok ..
    TK_
    TK_ --- ---
    Pokud jde o skladnost, tak EW se nam v pohode vejde do kufru Seatu Leon (pracovni oznaceni spanelska Fabie :), nic velkyho), vcetne cestovnich postylek, matraci, nocniku a hromady kramu okolo. Kdyz jsme meli jeste korbicky, tak to bylo horsi, ale taky jsme to tam nacpali.
    PALYSO
    PALYSO --- ---
    RYNA: my máme ted buble pro dvojčky, je super že se tam ještě dají dát korbičky - kluci mají 6měsíců. přešli jsme z icandy peach - kde měli korbičky kaskádovitě za/nad sebou - výhoda velká jsou kola s dušemi, solidní odpružení - pořád se nám vejde i do normálního malého auta - když sundám kolesa a ještě tam narvu nějakou tu tašku... my tedy hlavně vybírali aby se to vešlo do toho kufru auta. bumble vypadá že má solidní konstrukci, která něco vydrží a snad jej po "použití" zase pošleme dál :) btw iCandy peach nás totálně nadchl, ale to tady asi nikoho nezajímá :-D, a jen z nej uz kluci vyrostli...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    JUGI: holky maj boží trička :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: spousta veci je dedenych, takze obcas je o neco trenice, ale jinak ma kazda jiny vkus. Takze pohoda. Treba ted sem kupovala rukavice baleni po 2 jedny ruzove a druhe modre, v pohode si to rozdelily
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SUCUBIS: jasny, to bylo mysleny tak, ze kazdy ma jiny naroky a pozadavky ;)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DUFFKA: hele kazdy to mame jinak, ja v tom kocaru delala nakupy, ze by to chlap domu neodtahl, nemela jsem problem tam narvat cokoliv (ani 15 krabic nutrilonu), k tomu kluci se od chvilky co se naucili pohnout z mista perou jak psiska, takze kdyby meli mit jen 1mm mista v kocarku spolecny, tak se mi domlatej i venku, k tomu Vojta ma trosku jine naroky co se tyce prikryti nez normalni deti
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SUCUBIS: Me teda kos prijde opravdu velkej a vejde se tam velky nakup... polohovani nohou jsem dokoupila od pani, co vyrabi, spolecne madlo a nanoznik neni problem ani ted v temer 2,5letech... Jedine co, tak to polohovani zad na zip bylo v dobe, kdy jeste v kocaru spaly, slozitejsi... ale jinak za me fakt skvelej kocar!
    JUGI
    JUGI --- ---
    Dnes byly vyjimecne stejne. Maminkator naridil.

JUGI
    JUGI --- ---
    LORAIN: holky chteji byt podobne, trochu jine treba vzorem nebo barvou. Ne zase ale moc, aby nebyly zase kazda uplne odlisna a nekdy se i o ten kus obleceni poperou a jsou na sebe jak vlcata. Maminka se snazi kupovat jim stejne nebo podobne obleceni, ja se snazim je odlisovat. Nedivim se, ze v tom maji obcas hokej :)

LORAIN
    LORAIN --- ---
    A když už jsem tu, ještě se zeptám na náš současný "problém". Kluci by nejraději měli všechno stejné. Většinou jsou ochotní akceptovat rozdílné barvy. Chodí ponejvíc tak, že mají stejné věci v jiných barvách, i když někdy je o atraktivnější barvu rvačka. Typově chtějí mít všechno stejné. Což je debilní už proto, že něco by mohli zdědit po starším synovi, ale málokdy se mi podaří to dokoupit podruhé v jiné barvě.
    Chodí vaše děti stejně nebo jinak? Jak to chcete vy a co chtějí ony? :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYNA: Jo a polohování zad u Mountain buggy bylo mnohem líp řešené než u toho TFK (kde jsou zipy a tudíž možné asi tři polohy).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYNA: My jsme měli Mountain buggy u tchánů a na horách. Byl bezva, jezdilo se s ním parádně. Jen teda měl hlubokou korbu spojenou - tj. nebylo možné dát jednu korbu a vedle sporťák. Pak ta korba byla hodně otevřená a dost blbě skladná (třeba na převoz autem). Srovnání mám s TFK Joggster, který měl tu výhodu, že korby byly hodně dlouhé a dost uzavřené plus má neocenitelné kotoučové brzdy, což je u dvojčat a v terénu fakt super věc!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: kosiky em mela v pohode, jak byli dva nikdy nebyl myly ani s nakupem UM pro obe ani pri vyletech, presedlani na jednokocar byl horor, ten kosik byl proste mini. Spolecne madlo ani spolecny nanoznik nikdy nebyl problem, ale je fakt ze sme ho prestali pouzivat loni kdyz jim byl rok a pul. Mozna pouzivat ho dyl tak bych treba prisla na neco v cem byl s nim problem. U palacaku sem potkavala maminku s dvojkama co meli kocarek jine znacky / bohuzel nevim jake / a ta porad nadava ze ma sice velkej kosik a deti maj pohodli, ale nikde neprojede, je to tank, proste mega kocar ( mel 85 na sirku ) furt nadavala ze nevybrala EW .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam