• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUDE_TWOSPIRITGenderqueer
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    MAXMANUS: ja teda nechapu to tvoje skalopevny presvedceni, ze ten clovek po spatnym osloveni prozije snad smrtici krizi identity... proste to je zivot. podle me to co myslis je cilena diskriminace a ponizovani, tam ty ale na nejaky osloveni, potazmo respekt, sere pes
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: No právě že to moc od lynčujícího davu (ta možnost číslo 1) IMHO nemá.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: Jo, přesně tak to je. Nebo tě víc zasáhne, že na tebe někdo na zastávce divně kouká, než že tě vlastní rodič pošle k psychiatrovi, protože potřebuješ opravit? A od obojího je furt dost daleko k lynčujícímu davu.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: "Problém je bordel ve vlastní hlavě a pak nějaké vysvětlování v rodině a tak, ostatní jsou drobné vopruzy."

    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: a jaká je souvislost mezi tvým nevinným omylem - nebo to teda začalo, že máš obavu, že někoho špatně oslovíš - a lynčujícím davem? Něco mi uniká.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: Pak tě třeba jako drobnej vopruz cestou domů zlynčuje nějákej křesťanskej dav, vlstně dokud tě nikdo nezastřelí tak je to ok, viď?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: Některé věci prostě nemůžeš kontrolovat a ovlivnit. Není to příjemné, vznikají z toho trapasy a nedorozumění, ale v situaci, kdy nějakou osobu těžko identifikovatelného pohlaví oslovíš Pani, simvás, pusťte mě k tomu regálu s čočkou, osoba nejspíš uhne a nebude ti vysvětlovat, že jako vona má v občance napsaný Markéta Horáčková, ale...

    No a pokud jde o cokoli bližšího než náhodné setkání - u přátel nebo osob, se kterýma jsi v denním styku, se dá předpokládat, že dotyčný prostěněco sdělí a pokud je normální, tak nebude dělat scénu z toho, že jej někdo osloví ve špatném rodě, byv x let zvyklý, že holt u sousedního stolu sedí Tomáš, ne Klára, která navíc vypadá stejně jako ten Tomáš.

    Já v tom prostě nějaký zásadní problém nevidím. Problém je bordel ve vlastní hlavě a pak nějaké vysvětlování v rodině a tak, ostatní jsou drobné vopruzy.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: Sorry to je tvoje odpověď? Hurá a jedeme dál? No to promiň to mi moc v pořádku nepříjde, tobě možná jo, ty se uchichtneš, chytneš dotyčnýho za ramena a půjdeš v dál ale tomu člověku to asi moc příjemný nebude.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: No, tak se holt ztrapníš. To se v životě stává, se stim smiř. Já si nepamatuju obličeje a pletu si lidi a musím říct, že považuju za trapnější zeptat se maníka, co pracuje na stejným patře už tři roky, jestli se známe, když se ke mně tak vehementně hlásí, než si při náhodném setkání splést pohlaví kohosi. Kdybych měla mít osypky pokaždé, kdy mě někdo považoval za hezkého mladíčka - pravda, bylo to v dobách, kdy jsem nosila vlasy nakrátko - z vyrážek nevyjdu. No bóže, tak jsem té paní v krámě, která mě oslovila chlapče, tu věc z horního regálu podala, případně se situace vyřešila, když jsem se představila, i ten teplouš, co mě chtěl sbalit, se tomu nakonec zasmál. Což teda souvisí asi s tím, že na nějaké genderové a pohlavní záležitosti dost kašlu, protože to omezuje v rozletu.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: ted si predstav tu trapnou situaci:"jo lezi to hned za tamhletou pani"
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: jo. Třeba Dobrý den, dovolíte prosím. Nemusím říkat ženská, uhni.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: Ty jsi nikdy nikoho neoslovovala bez toho aby se ti představil?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Ajo, vono to tu dávno chcíplo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: Obvykle víš, jak se lidi jmenujou, protože ti to řekli, ne? Takže jménem, kterým se ti představili. A jestli má Jaromíra Skočdopolová plnovous? Její problém.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: "vrozený" není totéž, co "geneticky podmíněný". A ten poslední odstavec je napřesdržku.

    VITEX: jo, znám.

    XCHAOS: no, neřekla bych, že kdekoli kdokoli cokoli se může nazývat postgenderovým, maximálně tak post-genderově-studijním, a to ještě hodně optimisticky. Mně se zamlouvá názor, že u lidí neexistuje polarita, ale pouze kontinuum. Už proto, že muž-žena sice obvykle existují v čisté formě, ale objevujou se, stejně jako u zvířátek, chromozomové variace, hermafroditi, jedinci, kteří z nějakého důvodu mají nějak nepovedené už primární pohlavní znaky... a když do toho zamícháš psychiku nebo sociokulturní nátěr, tak těch možností je ještě víc. Od blbostí, jako že ideální žena má při spatření myši stát na nábytku a ječet, dokud ji ideální muž nezachrání před smrtícím hlodavcem, až po něco typu Pome mlátit buzeranty. A když odbočím, tak mně osobně je putna, že Lojza touží po holce, kterou bude moct chránit před pavoukama a nosit ji na rukou, nechť si takovou najde a nechť jsou šťastni, ale ať nechá holky, co chovaj krysy, jejich životnímu štěstí a nemá kecy o fousatejch chlapicích... atd.

    XCHAOS: a to zas záleží na tom, jak definuješ ženu a muže. Podle chromozomů? Podle tvaru genitálu? Podle toho, jak se ti představí? Podle nějakého svého ohledu stran oblečení a vzhledu dotyčné osoby?
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    M_A_I_A_: jdou a uz se shánějí... ,)
    M_A_I_A_
    M_A_I_A_ --- ---
    HOEZO: není vůbez zač, jen nevím, zda půjdou někde sehnat..
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    M_A_I_A_: supr, děkuju moc!
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    tipy na nejaky hezky transgender filmy? idealne zadny dragqueen apod. Neco jako Romeos, kt. btw vaznej doporucuju http://www.youtube.com/watch?v=TMAuk8vZchM
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam