• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUDE_TWOSPIRITGenderqueer
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: No, tak se holt ztrapníš. To se v životě stává, se stim smiř. Já si nepamatuju obličeje a pletu si lidi a musím říct, že považuju za trapnější zeptat se maníka, co pracuje na stejným patře už tři roky, jestli se známe, když se ke mně tak vehementně hlásí, než si při náhodném setkání splést pohlaví kohosi. Kdybych měla mít osypky pokaždé, kdy mě někdo považoval za hezkého mladíčka - pravda, bylo to v dobách, kdy jsem nosila vlasy nakrátko - z vyrážek nevyjdu. No bóže, tak jsem té paní v krámě, která mě oslovila chlapče, tu věc z horního regálu podala, případně se situace vyřešila, když jsem se představila, i ten teplouš, co mě chtěl sbalit, se tomu nakonec zasmál. Což teda souvisí asi s tím, že na nějaké genderové a pohlavní záležitosti dost kašlu, protože to omezuje v rozletu.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: ted si predstav tu trapnou situaci:"jo lezi to hned za tamhletou pani"
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: jo. Třeba Dobrý den, dovolíte prosím. Nemusím říkat ženská, uhni.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: Ty jsi nikdy nikoho neoslovovala bez toho aby se ti představil?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    Ajo, vono to tu dávno chcíplo.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: Obvykle víš, jak se lidi jmenujou, protože ti to řekli, ne? Takže jménem, kterým se ti představili. A jestli má Jaromíra Skočdopolová plnovous? Její problém.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: "vrozený" není totéž, co "geneticky podmíněný". A ten poslední odstavec je napřesdržku.

    VITEX: jo, znám.

    XCHAOS: no, neřekla bych, že kdekoli kdokoli cokoli se může nazývat postgenderovým, maximálně tak post-genderově-studijním, a to ještě hodně optimisticky. Mně se zamlouvá názor, že u lidí neexistuje polarita, ale pouze kontinuum. Už proto, že muž-žena sice obvykle existují v čisté formě, ale objevujou se, stejně jako u zvířátek, chromozomové variace, hermafroditi, jedinci, kteří z nějakého důvodu mají nějak nepovedené už primární pohlavní znaky... a když do toho zamícháš psychiku nebo sociokulturní nátěr, tak těch možností je ještě víc. Od blbostí, jako že ideální žena má při spatření myši stát na nábytku a ječet, dokud ji ideální muž nezachrání před smrtícím hlodavcem, až po něco typu Pome mlátit buzeranty. A když odbočím, tak mně osobně je putna, že Lojza touží po holce, kterou bude moct chránit před pavoukama a nosit ji na rukou, nechť si takovou najde a nechť jsou šťastni, ale ať nechá holky, co chovaj krysy, jejich životnímu štěstí a nemá kecy o fousatejch chlapicích... atd.

    XCHAOS: a to zas záleží na tom, jak definuješ ženu a muže. Podle chromozomů? Podle tvaru genitálu? Podle toho, jak se ti představí? Podle nějakého svého ohledu stran oblečení a vzhledu dotyčné osoby?
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    M_A_I_A_: jdou a uz se shánějí... ,)
    M_A_I_A_
    M_A_I_A_ --- ---
    HOEZO: není vůbez zač, jen nevím, zda půjdou někde sehnat..
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    M_A_I_A_: supr, děkuju moc!
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    tipy na nejaky hezky transgender filmy? idealne zadny dragqueen apod. Neco jako Romeos, kt. btw vaznej doporucuju http://www.youtube.com/watch?v=TMAuk8vZchM
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Sea slug discards penis after sex (Wired UK)
    http://www.wired.co.uk/news/archive/2013-02/13/sea-slug-penis
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    From Manly to Sexy: The History of the High Heel » Sociological Images
    http://thesocietypages.org/socimages/2013/02/05/from-manly-to-sexy-the-history-of-the-high-heel/
    JUDE_TWOSPIRIT
    JUDE_TWOSPIRIT --- ---
    MAXMANUS: jednoduse tak, jak chteji. pokud to o tom cloveku vis, asi nebude mit problem s tim, kdyz se ho na to zeptas, kdyz si nebudes jisty. mozna to naopak bude brat jako gesto vstricnosti. ale porad to bude jenom vstricnost, ne povinnost. nikdo po tobe nemuze chtit, aby ho oslovoval jako holku, kdyz vidis kluka a neumis se srovnat s tim, ze vevnitr je holka.co se gramatiky tyka, zkus mi dat priklad, nejak nevim, na co se ptas...
    JUDE_TWOSPIRIT
    JUDE_TWOSPIRIT --- ---
    SHEALA: zakladatel se nelekl, jenom byl chvili nekde jinde. :)
    JUDE_TWOSPIRIT
    JUDE_TWOSPIRIT --- ---
    VITEX: "nemaj v tom hokej"... ale treba ja ho v tom myslim nemam - jsem kluk. ted zrovna. ale jeste pred docela malou chvili jsem byl holka. nekdy jsem oboji, micha se to v ruznem pomeru v zavislosti na situaci. umim to prepnout, kdyz je potreba. ale to prece neznamena, ze bych v tom mel hokej.
    MONELLE: podobny klub, takhle specializovany, tu neni.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    ANGELINE: "To, že zapíšeš Pavlu, ti nebrání se bavit s Pavlem"

    o tom se nepřu...

    Mě jde o gramatiku, vyloženě.
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    MAXMANUS: Úplně tě nechápu, pokud je to něco oficiálního, tak dodržíš to, co je platné v tu chvíli, ne? Oficiální papír se může rozcházet s tím, jak se někdo cítí, ne? To, že zapíšeš Pavlu, ti nebrání se bavit s Pavlem
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    ANGELINE: Ok, jinak, situace kdy máš dotyčného někam zapsat a jeho pohlaví mění jkasi gramatickou skladbu věty?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam