• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    co si čtu tenhle prospekt tak o žádný nezávislosti není řeč. Na studnu můžes napojit jakejkoliv dům, jen potřebuješ čerpadlo. http://www.freedomky.cz/upload/kestazeni/Technicky_popis_Freedomek_univerzalni.pdf
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DAN_F: Jako takhle, pokusím se vysvětlit, proč mě celá filozofie freedomků odpuzuje. Nechápu, proč by si měl movitější zákazník kupovat jakousi prefabrikovanou předem nalinkovanou a totálně neflexibilní architekturu (možnost dokupování dalších modulů není flexibilnost), když má dostatek financí na full servis od x architektonickejch kanceláří. Zaplatí pade až stovku partě mladejch architektů (kteří většinu papírů zařídí) a dostanou parádní vymyšlený bydlení doopravdy na míru pozemku i uživatelů. Což je dle mýho jedno z hlavních poslání drobný a dobrý architektury na bydlení. Většina prefa unifikovaných věcí sou hrozně neměnný, proto pro mě představuje jakejsi předskokan "dospělý" architektury:) (resp ještě sem neviděl něco, co by mě přesvědčilo o opaku. Ale zas já toho viděl hrozně málo :) ) Jinak co se týče kvality interiérů, tak co sem se koukal na fotky, tak mě to kompletní smrkový obložení nebo co to je za dřevo moc nepřesvědčovalo o kvalitě, viz http://www.freedomky.cz/upload/bunky/medium/2J1B1444.jpg, takovej chatovej palubkovej styl)
    Omlouvám se za hrůznou kvalitu slohu, musim drtit před koncem semestru ve dve v noci projekt a nezbývá mi moc sil na vymýšlení dobŕeho textu:)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Imho ta cena Freedomku zahrnuje i to, že nepotřebuješ napojení na kanalizaci a elektřinu, pouze vodovod/studnu, jinak by to mělo být soběstačné (jestli jsem to pochopil dobře). Plus vybavení, které je bez debat komfortnější, plus systém "objednáš domek - dodají - bydlíš". Prostě to není pro kutily, ale pro lidi, co to chtějí mít hotové...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    RAPAL: "To je hodně divnej článek." Hehe, to je, ostatně jako všechny na idnes :-) Chodím tam jen kvůli obrázkům
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Dá, rozhodne se da koupit stary a pak odstrojit. Když už podvozek, tak by se mi vic libil ten z přívěsu co se dava za kamion:)

    GREGI: Jak sem pravě psala, bylo to ve vedlejší vesnici, takže znamej traktorista to dotah za oj. Ten dovoz je imho největší starost. Normalně by to asi nesmělo na silnici.

    K těm freedomkum, ja mi ty prachy, tak do toho jdu. A s marinou bych to nesrovnavala, tohle je uplne jinej koncept.

    Nejmaga prdlej napad když sem to planovala, byla nadražní maringotka, ale to by mě ochranáři za ten kovovej kolos hnali vidlema:D
    DUSIN
    DUSIN --- ---
    dá zrovna jeden mám rozřešenej a chci ho koupit
    GREGI
    GREGI --- ---
    nevite nekdo jestli se neda sehnat jen samotnej podvozek od maringotky? imho by to byla nejlepsi platforma na ktere stavet... prece jenom ty dvounapravove privesy mi neprijdou tak stabilni a prakticky
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    INK_FLO: Tak ono asi v tom Freedomku jen to vybavení bude stát docela pálku. Navíc se domnívám že u maringotek a asi i těch freedomků cena po pořízení postupně klesá (narozdíl od bytů a skutečných domů). Těžko říct, za kolik se bude prodávat 20 let tarý freedomek :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    INK_FLO: myslim ze kdyby se tyhle prachy vlozily do mariny tak mas vyjizdeci boky skvelou izolaci a druhy patro... s tim ze by si to mel fakt hodne luxusne vybavene... ale tak je jasne ze ne kazdej chce investovat ten cas do stavby a treba by to ani nezvladl;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DAN_F: dispozičně je to podobný, komfort asi trochu menší. Co se týče energetické náročnosti, tak marina je vytopená během půl hodiny a když se kamna obloží šamotovýma cihlama, tak se dá vydržet i do rána (ale samozřejmě to bude větší punk než v "kostce"). Každopádně mě to nepříjdou zase tak diametrálně odlišný věci, aby tam byl tak propastnej rozdíl 600 000 kč v ceně.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FIYAH: jinak cim si to tahla? ja prave nevim jestli by to moje auto utahlo... sice nemam kouli ale popripade by se dodelala
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    :)) vid? a to sem jeste nestřelila kola a oj, počitam by se měla investice vratit:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FIYAH: za 5k parada:)) neni tam jeste jedna?:D
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Však ja na to ty prachy nemam,) ale přišlo mi to celkem hezky i kvalitně vybavený. Akorat bych asi volila tu uplně nezavislou variantu i se solary.

    Tady je muj ulovek, za 5 klacku libovka, dokonce to nebylo daleko, hned za humny na mě čekala.) Ted už vypada obydlenejc, ale prace bude hafo, už aby bylo jaro!


    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GREGI: Myslím že ten název asi reflektuje jejich potenciální snadnou transportovatelnost.

    INK_FLO: Tak ten komfort a energetická náročnost bude myslím trochu někde jinde. Ale nic proti maringotkám, jen si myslím že srovnáváš dvě nesrovnatelné věci.
    GREGI
    GREGI --- ---
    INK_FLO: "maringotky" sou tu vitany... a tohle moc nejsou maringotky v pravem slova smyslu... maringotka je pro me takove hodne skromne kocovne obydli... tohle uz je spis prevoznej baracek:) a na ten izerat za 60k z kolina sem volal ale uz bylo prodano... zajimalo by me v cem byl hacek
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    vím, že na maringotky je tu zvláštní audit, ale jen pro srovnání

    130 000 kč:

    "Prodáme maringotku na celoroční bydlení, vhodná ke stavbě domu apod. o velikosti 10 m x 2,5 m. Zrekonstruovaná, zvenku natřený pozink. plech, izolace polystyren, zevnitř obložení palubkami. V maringotce jsou rozvody elektřiny a vody, okamžité napojení na vodovodní řád či studnu, elektřinu a kanalizaci.Maringotka je výborně dispozičně vyřešená, na malém prostoru je vše pro komfortní bydlení. V maringotce je malý dětský pokojíček s palandami (v místnosti je připojení na pračku) , úložnými prostory , malá koupelna s vanou a bojlerem, kuchyňka se dřezem, krbovými kamny a el.
    sporákem a tlakovou nádrží na vodu, obývák s rozkládácí pohovkou. V kuchyňce je dlažba, v ostatních místnostech je kvalitní plovoucí podlaha.Vytápění krbovými kamny na dřevo a dvěma přímotopy (v dětském pokoji a v obývacím, pro topení v době nepřítomnosti)."

    Prodám celoroční maringotku - Středočeský kraj, inzerce, prodám
    http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinzerce.cz/karavany-obytne-privesy/inzerat/7086677-prodam-celorocni-maringotku-nabidka-stredni-cechy/







    60 000 kč:

    Prodám kompletně zařízenou maringotku tov.zn.Slušovice 8m dlouhá 2.40m široká. Maringotka má novou kuchyňskou linku (na míru) s vestavěnými spotřebiči, koupelna (sprchový kout,wc,umyvadlo),dětský pokoj (palanda,skřínky). K maringotce je i veranda, kterou lze i v zimě zastřešit. Nová elektřina a odpady. Ohřev vody bojlerem (teplá+studená). Lze použít jako chatka, nebo na stavbu,nebo jako kancelář či k celoročnímu obývání.

    Zařízená maringotka 8m - Kolín, inzerce, prodám
    http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinzerce.cz/karavany-obytne-privesy/inzerat/6327792-zarizena-maringotka-8m-nabidka-kolin/







    110 000 kč:

    Prodám obytnou maringotku 11 metrů wc koupelna přívod vody elektřiny plynu karma na plyn na ohřáti vody do koupelny i do kuchyně přípoj na 380w zásuvky 220w možno celoročně obývat









    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GREGI: právěže to v tom logu vidím :))
    GREGI
    GREGI --- ---
    CAMELLA: jo takhle:)) no ale kdyz se podivas na logo tak to tak opravdu nevypada;))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jako za 70 - 100 000 koupíte absolutně luxusní plně vybavenou maringotku s vybavením, zateplením, dřeveným obložením, sprchovým koutem apod. a dispozičně i rozlohou to bude něco podobnýho jako ta jejich nádhera za 700 000 kč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam