• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Bydlet v korunách stromů je prostě životní styl. Je to užší propojení člověka a přírody. Vstáváš s ptáky, co ti v tom stromě sídlí, vnímáš každý poryv větru. O strom se intenzivně zajímáš a staráš, protože ho nutně potřebuješ. Pro někoho je to způsob vymanění z ruchu digitálního života. Je to prostě romantika hadr, s praktičností to nemá moc společnýho:)
    A co se týká hřebíků, tak to není zrovna bezpečnej způsob ukotvení vzhledem k růstu, ledaže by tam člověk rval velký množství pořádnejch macků a v ten moment je tyč o 5ti centimetrovym průměru imho lepší.
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    GHOSTDOGG: lidi si rádi všechno zjednodušujou, určitě to jde i jinak, bez ničení. Hodně se to řešilo jinde u "treegrowingu" kde taky byli experti, který klidně uřízli špičku smrku a nahoře pěstili, ale jde to i jinak, i bez jakýhokolik zásahu do stromu (vl. zkusenost) a u dost velkýho stromu by šlo připevnit domek určitě i bez vrtání a vtloukání hřebíků. imho pár hřebíků do kůry fakt neublží ale to vrtání skrz mi už přijde jako barbarství... jo a je to dobrý třeba kvůli čorkám, zvířatům, nezabíráš zbytečně místo na zemi atd, určitě je pozitiv mnohem víc než jenom vlhkost!
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    GREGI: No to s ničením stromu bych zbytečně neřešil (pro mě osobně, pokud to nemá vyloženě důvod, to ničení je:) A až na tu vlhkost, o té by se snad dalo uvažovat... každopádně tomu není dnes snad zas tak velký problém zabránit u pozemních staveb si myslím.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GHOSTDOGG: ten strom tim prece neznicis.... no mas dobrej vyhled a nejde ti vlhokst od zeme?:) a navic mas uprostred baraku kmen:))
    GHOSTDOGG
    GHOSTDOGG --- ---
    A mají nějaký jiný opodstatnění domy na stromech, než že to vypadá pěkně na fotce? Připadá mi to krajně nepraktický a ještě kvůli tomu ničit asi poměrně vzrostlý strom...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    FEEX: No buď to celý zavěsíš na jednom bodě nebo to rozložíš na více bodech, ale musíš řešit ukotvení, který se můžou pohybovat a reagovat na pohyb stromů/ větví. V podstatě celý ukotvení je buď o nějaký obruči kterou pevně ukotvíš a na který dál stavíš, zavěšení na rozvětvení nebo sem viděl i variantu kdy pořádnej kmen provrtali a celej dům visí na ocelový tyči. K tý první variantě, většinou se udělá do stromu pár zářezů, kam dáš zase trochu železa, který do stromu zaroste a spoj se zpevní.
    GREGI
    GREGI --- ---
    KRALIK: tak to je jasny:) spis to asi bejva jen misto na odpocinek;)
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    GREGI: proste ve finale tyhle domy v korunach jsou absolutne neprakticky .)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FEEX: netusim... ale myslim ze hrebiky by nejak moc vadit nemely... a myslim ze jako podpora se dost pouzivaj vetve na ktery to opres;) spis bych se bal za vetsich vetru ze se to bude brutalne houpat
    FEEX
    FEEX --- ---
    Btw. Jak je to u tech treehouse s ukotvovanim? Kdyz do toho stromu nabusis velky hrebiky, cepy tak casem chcipne, ne?
    GREGI
    GREGI --- ---
    dobry dyzajny

    Wood Cabin Design | Modern House Designs
    http://www.trendir.com/house-design/tag/wood-cabin-design
    GREGI
    GREGI --- ---
    SWT: jj jasny jen me zaujala ta fasada:)
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: Tohle je ale jen pracovna bez jakýchkoliv dalších funkcionalit, takže by to potřebvalo mírně zvětšit a upravit. Nicméně nápad moc hezkej, už když to bylo nový ;)
    GREGI
    GREGI --- ---










    GREGI
    GREGI --- ---


    GREGI
    GREGI --- ---














    GREGI
    GREGI --- ---
    tohle je moc hezky a jednoduchy

    GREGI
    GREGI --- ---
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Ja mam teda v planu nerozkladací postel (šiřka stačí 140), byť mam doma z uspornych duvodu postel rozkladaci, a to z jednoho duvodu, chtěla bych aby byla vyvýšena, a podtim by byl ukladací prostor na hadry všeho druhu, nějak se mi nechce instalovat extra stříň, tak zabiju dvě mouchy..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam