• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: Tohle je ale jen pracovna bez jakýchkoliv dalších funkcionalit, takže by to potřebvalo mírně zvětšit a upravit. Nicméně nápad moc hezkej, už když to bylo nový ;)
    GREGI
    GREGI --- ---














    GREGI
    GREGI --- ---
    tohle je moc hezky a jednoduchy

    GREGI
    GREGI --- ---
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Ja mam teda v planu nerozkladací postel (šiřka stačí 140), byť mam doma z uspornych duvodu postel rozkladaci, a to z jednoho duvodu, chtěla bych aby byla vyvýšena, a podtim by byl ukladací prostor na hadry všeho druhu, nějak se mi nechce instalovat extra stříň, tak zabiju dvě mouchy..
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    mno...říkám si, že v takto malých prostorách bych klasickou postel oželel a spíše zvolil něco rozkládacího či skládacího - spím na futonu, který je přes den složený jako pohovka a nevadí mi to
    GREGI
    GREGI --- ---


    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---



    GREGI
    GREGI --- ---






    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: ach ten vzhled ...
    GREGI
    GREGI --- ---
    Building a Carriage House/Small barn/Shed - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=RKr3aFq6z6M
    GREGI
    GREGI --- ---
    micro



    GREGI
    GREGI --- ---






    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN
    BURAN --- ---
    RADUZA: vsak ja to nepopiram, ze to jde, ani netvrdim, ze 15l vody nestaci na umyti. jak jsem psal drive, vim to z vlastni zkusenosti. proto to nedoporucuju. na nejakou prechodnou dobu jako nouzovy stav dejme tomu. ale jestli si nekdo vyprojektuje do sveho noveho domova myti v 15l vody, tak to je podle meho nazoru silenstvi :) a nesplnuje to moje predstavy "domova". protoze podobne pohodlne se muzu umyt treba na toaletach v praci ;)
    proto pisu, ze takhkle skromne reseni nedoporucuju, nechci se prit, jestli to jde nebo ne :) urcite to jde, o tom zadna.
    SWT
    SWT --- ---
    GHOSTDOGG: Akorát doporučuju zjistit, jak je to s odběrem vody z toků, je to nějak zákonem ošetřený, tak abyste si případně někdo nenaběhl, přiznám se, že už z hlavy nedám, na co bejt povolení musí a na co ne, ale lepší si to zjistit než mít pak problém ...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GHOSTDOGG: jasně, plocha je malá, ale tak máš dobrý statistiky průměrnejch lokálních srážek a jestli nebudeš mít nad domečkem strom, tak lehce odhadneš, kolik vody posbíráš. Přinejmenším sud na zalejvání nebo občasný splachování bys mít mohl.
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    GHOSTDOGG: Jo, tekoucí voda je určitě dobrá věc. Jako zápor bych hledal nebezpečí záplav, podmáčený pozemek nebo sesuvy půdy. Co se týče dešťové vody, s tou plachtou bych to neviděl až tak růžově, většinou fouká vítr, když leje. I malé bydlení může mít větší střechu (využití přístřešku na dříví apod.) a propojit to s ČOV, která ti dá čistou vodu.
    RADUZA
    RADUZA --- ---
    BURAN: ale jasně, taky si dokážu napustit plnou vanu a užít si to, ale tady jde o to, že to s minimální spotřebou JDE, mimochodem, stejně je každodenní mydlení se celýho člověka ne úplně zdravé (odmaštění, vysoušení atd) a tak opláchnutí těch nejdúležitějších míst - 15 l stačí, o to jde STAČÍ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam