• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    BURAN: no dat si to tam samozrejme muzes do toho nikomu nic neni ale aby si v tom pak legalne bydlel uz je vec druha.. prave by me zajimalo co a jak by resili kdyby to clovek zacal obyvat a tim ze do toho udelas okna napojis to na site atd tak uz je z toho stavba ale je to prave sporny.. co je komu po tom v cem chces bylet.. ale zname jaky dokazou bejt sousedi kdyz se jim neco nelibi.. viz ta kauza monovanyho altanku s bauhausu kde soused postval stavebni urad protoze uz to bylo rozmerove o neco vetsi.. ale byla to posrana skladacka tak si predstav jak by se tvaril nekdo takovej na bydleni v kontejneru..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: Až tě soused práskne tak jo. Z wiki výtažek ze zákona: "Stavbou se rozumí veškerá stavební díla, která vznikají stavební nebo montážní technologií, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, použité stavební výrobky, materiály a konstrukce, na účel využití a dobu trvání. Dočasná stavba je stavba, u které stavební úřad předem omezí dobu jejího trvání.". Pokud tvůj nad 25m^2 kontejner bude určenej a upravenej na obývání (a to je zákonem taky definovaný), např vyříznutý okna, tak uz to splňuje výše vypsaný.
    BURAN
    BURAN --- ---
    to jako kdyz si koupim kontejner (nebo nakou jinou velikou vec nad 25m2) a budu si to nechat chtit slozit na dvorek, tak na to potrebuju stavebni povoleni?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CORNHOLIO: Martin rajnis se o jeho skladech s pamatkarema dohaduje i deset let po postaveni, ma na to dostatecne tvrdou naturu a v podstate mu to proslo jen diky tomu ze to tak pritahovalo turisty.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ROBOOTEK: Sezen si na to architekta, v prvni rade, ta omezeni byvaji slozitejsi. Pokud ti stavbu povoli tak se ti taky bude hodit na technicky detaily, zasadit spravne okna bez tepelnych mostu asi nebude zas tak jednoduchy. urcite je to tak jaks to rikal- pokud chces stavet podobny "experimenty", musis se zajimat o stavebni regulace dopredu. Pokud si koupis pozemek v chko tak si asi bez sedlovky nevrznes, casto definujou i velikost a cetnost otvoru, nemluve o ochrannych pasmech apod. Co se tyka malych staveb do 25, tak se to obcas dela tak ze koupis pozemek uz s nakou malou komancovskou boudou a na jejim miste postavis to svoje. Jestli si do 25 metru, stavebni urad po tobe nebude nic chtit a znamymu urednice dokonce rikala ze pokud je to tenhle pripad, je snad lepsi abys za nima vubec nechodil:)) Nicmene je to potom uz o lidech, nekteri architekti u nekterych pamatkaru dokazou uhadat dost. A bacha, nekde proste rovnou strechu nevidi radi, obcas musis shanet souhlas od okolnich sousedu ze jim to nebude vadit. Jinak fandim:)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Někde bude existovat definice, co je to "stavba", a co tím pádem potřebuje stavební povolení. Třeba architekt Martin Rajniš, pokud vím, zpravidla ty svoje hráně dokáže dostat do kolonky "sklad dřeva ve tvaru domu":)
    GREGI
    GREGI --- ---
    ROBOOTEK: 4 kola lepidlo nebo srouby a prilepit je na bok;D trochu to zvednout nejakejma tycema at to vypada ze je to na kolech a je to:)) nic jineho me nenapada
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    mate nekdo s tema kontejnerama zkusenost ohledne lagality bydleni? resp vse nad 25m2 podleha stavebnimu povoleni a tak nejak v ceskejch podminkach kdy to schvalujou ouradove / sousedi ktery kdyz reknu ve zkratce nevidej sedlovou strechu tak to neschavalej resp. je s tim dost problem tak jestli se to da nejak obejit? jakoze sklad etc .

    jediny ceho sem se dopatral ze by nikoho nemelo zajimat nic co je na "kolech" tzn. treba obytnej mrazirenskej prives dovezenej na pozemek ale u projektu typu "mobilnich modulárních domu" je to pak docela na dlouhy lokte a ztraci to tu vyhodu.
    kdyz treba nepovolej tu rovnou strechu tak me pan z firmy co se tim zabivaj tvrdil ze uz to pak ztraci tu moznost modularity a uz to vychazi na stejny penize jak treba drevostavba atd.

    me tenhle typ byleni moc zajima a sel bych do toho ale prave narazim na to ze to kuli tomu vsemu ztraci to proc bych do toho jit chtel.
    kdyz je clovek ve fazy kdy by si chtel koupit pozemek tak je to hrozne limitujii.. musi si nejdriv zjistit jestli by mu tam neco takovyho proslo a pak pozemek koupit s tim ze to samozrejme pak muze bejt nakonec uplne jinak a urad mu muze delat problemy.. skoda ze to fakt nejde prdnout na pozek a nazdar :/

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: udrží to nad sebou asi 6 stejných kontejnerů, nebál bych se o patro ze dřeva:) 2.2 není zas tak málo, na podélnou dispozici v pohodě:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: jo ten sem sem jeden daval... 11m za 60k moc hezky... a asi si na ne clovek i relativne lehce muze jeste postavit druhe patro ze dreva... udrzi to nejakou zatez prepokladam kdyz se musej ty kontejnery na sebe skladat:)) jen nevyhoda ze izolace snizuje u techto chladaku sirku na 2.2 coz uz je zoufale malo:/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: nu, sou obecně pevnější (a větší?) . Když si pořídíš třeba ty chladící zaoceánský, co se musí po nějaký době vyřazovat, tak nemusíš dát ani korunu do izolace:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    jakou maj vyhodu obytne kontejnery proti marinam? stojej vic pri stejne rozmeru a nemaj kola:) jedinou vyhodu vidim v tom ze se daj jednoduse spojovat:)
    SWATKA
    SWATKA --- ---
    GREGI: mě spíš děsí ta díra , myslim že nebude takovej problém vypadnout ....
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DR_ANO: to je typicky evropskej pohled na věc. V USA to prostě za pár let prodají a jdou dál, do důchodcovskýho bydlení ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DR_ANO: a to si představ, že budeš v těch 90ti bydlet v sedmém patře paneláku a přestane fungovat výtah :-)
    GREGI
    GREGI --- ---
    DR_ANO: prave to ze po nem celej zivot polezes te stvrdi natolik ze to zvladnes i v 90;)
    DR_ANO
    DR_ANO --- ---
    Nevim jak vy,ale predstava ze mi je 90 a musim lezt po zebriku do postele se mi moc nezamlouva.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---




    GREGI
    GREGI --- ---






    GREGI
    GREGI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam