• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    BURAN
    BURAN --- ---
    SWT: hygiena no, stat chce, aby obcane zbytecne neohrozovali sve zdravi. o hole draty se muzes zabit, z terasy muzes spadnout, a ze zachoda u kuchyne muzes nejspis chytit tyfus nebo neco. a stat te pak musi lecit. coz stat nechce, protoze lecba je draha, zraneny clovek nevydelava-nenakupuje-neplati dane, atd atd. takze stat vydava spoustu narizeni, kterymi si mysli ze uchrani sve obcany od nemoce a urazu.
    SWT
    SWT --- ---
    Mě furt fascinuje, jak se furt vymejšlej předpisy na věci, po kterejch je ostatním exkrement (ad ty dveře na WC). Co je proboha komu po tom, jak to u mě doma vypadá, nota bene když je zjevný, že to je něco, co lidi nechtěj a tak to ojebávaj (otevřený šoupačky). Nechápu, proč bych nemohl mít doma třeba řekněme holý elektrický dráty a terasy bez zábradlí, když to tak chci, proboha.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: aby ti nešel smrad z wc do kuchyně, má to celou řadu návazností
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: jako aby se nezaspinil zachod? nejspinavejsi vec v baraku je drez spolu s houbickou na nadobi, nejcistejsi zachod;) vubec nechapu proc si lidi doma mejou po pouziti wc tak peclive ruce kdyz pak vemou do ruky mobil kterej naopak nikdo nikdy nemeje:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: Nikdo nemluví o ložnici ale o kuchyni
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: hm, resi se to proste nejakym ojebem, soupacky, ktery jsou porad otevreny... protoze to je proste byrokratickej predpis, uplne zbytecnej, jako ty soupacky :)
    a koupelna s WC hned u loznice mi prijde jako prakticka vec, zvlast v samostatnym dome, kde kazdej prostor musis vytapet.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DAN_F: To nevím, ale učili mě to na škole před dvouma rokama
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    77WHITE: Odkdy to platí?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: no jasný, to platí pro novostavby. A řešíš to tak, že dáš do chodby šoupačky, který sou furt otevřený. Mě osobně to ale přijde zcela správný.
    VXP
    VXP --- ---
    BURAN: on musi byt hajzlik i dvoje zaviraci dvere od mistnosti kde se ji/pripravuje jidlo... a v mnoha restauracich tomu tak neni... :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    co se tyce nalezitosti stavby pro "bydleni", vzpominam si ted, rikal mi projektant co mi kreslil podkrovi, ze mezi WC a obytnou mistnosti musi byt alespon 2 dvere, tj. nejde mit koupelnu se zachodem hned vedle loznice (jsem chtel, prijde mi to prakticky). proste hajzlik _musi_ byt pres chodbu.
    tudiz vetsina tech mini projektu co tu vidime by stejne neslo zkolaudovat pro stale bydleni!
    byrokrati...
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    ale to je samozrejme extrem!
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    GREGI: na cokoliv co obyvas a nema to kola ve smyslu ze to prijelo na zahradu a muze to odjet a je to vpodstate neco jako obytny automobil tak musis mit minimalne ohlasku.. takze kdyby si chtel bydlet dejme tomu v krabici 2x2m tak by si to mel správně ohlasit jako obytnou "stavbu"
    GREGI
    GREGI --- ---
    a co maringotka a k ni pristavenej kontejner? je to pak mobilni nebo ne?
    BURAN
    BURAN --- ---
    musim teda rict, ze ty predpisy jsou PEKNE PRISNY !
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    BURAN: :D
    BURAN
    BURAN --- ---
    ROBOOTEK: kua ani reaktor tam mit nemuzu bez ohlaseni :/
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    :)) no asi vpostate jo ale to je otazka jestli to zas neni docasna stavba treba a ta ma zas jiny podmínky..

    nicméně

    kdyz se vejdes do tohodle tak to nemusis ani ohlasovat.. ale bydlet v tom "nesmíš"

    1. stavby o jednom nadzemním podlaží do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky, nepodsklepené, jestliže neobsahují obytné ani pobytové místnosti, hygienická zařízení ani vytápění, neslouží k ustájení nebo chovu zvířat, neslouží k výrobě nebo skladování hořlavých kapalin nebo hořlavých plynů a nejedná se o jaderná zařízení;

    pokud ses do 150m2 staci ohlaska ale k tomu uz potrebujes plno vyjadreni a povolení včetně souhlasu sousedů, vyjádření napojení na sítě komunikaci atd. viz § 104 Jednoduché stavby, terénní úpravy a udržovací práce vyžadující ohlášení v tom článku a níž..

    BURAN
    BURAN --- ---
    ROBOOTEK: tomu stavebnimu zakonu tedy podleha absolutne cokoli, co nekde postavim, a ma to vic jak 25m2? treba obrovskej stan?
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    tady:

    Stavební zákon - Část IV. - Hlava I. - Díl 1. - Povolení a ohlášení
    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/stavebni/cast4h1d1.aspx
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam