• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    BURAN: yes brother
    BURAN
    BURAN --- ---
    XLOBOX: hele hromadou dreva za 10tisic topim 2 zimy. dokazes tohle s plynem? :)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    LAROY: děkuju, taky mam skušenosti s plynem a teda nic moc, suchej vzduch a přitom kondenzace, a zadruhe se mi opravdu nespí klidně když je plynové topení zaplé.

    No a dřevo jsem měl většinou zadarmo a to jsem ho nekrad, nebo doby jsou i piliny který se daj sehnat zadara, a dobrej pyliňák do toho přikládáš jednou za čas.
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    SWT: čoveče ani nemusim, díky novému projektu televize nova je mnohem víc zeleniny v kontejnerech i když ta kvalita je hodně špatná co se organyčnosti týče, ale bohužel jsem v prostředí kde to moc jinak řešit nejde, jinak minulej tejden jsme dostali půlku prasete a díky tomu máme tolik masa že už to neni kam dávat. Zrovna jsem se vrátil z ciziny kde hold ta alternatyva je víc na povrchu a víc možností, tak se holt přispůsobuju.


    XLOBOX: to bych taky rád rozved kdybich měl vícero času, co se týče množstvý lidí, dřeva plynu, a tak podobně. Nemluvim tu o životě v jeskyni, ale o možnosti žít "nezávisle" ale to asi plynová bomba je. Ale pokud postavýš barák spravně, máš spravné spalování tak ani nemusíš tolik topit. A čoveče nevim jak je zrovna plyn bezpečnej, nebo ekologickej, to bych se fakt hádal....
    LAROY
    LAROY --- ---
    nemuzu si pomoct ale co se tyce plynu a topeni za pomoci propanbutanbomby tak to vychazi skutecne draho, to uz nas zkouselo asi hodne a jsem presvedcenej ze vsichni se stejnym vysledkem:)) nemluve o tom jak je z toho neprijemny teplo a spatnej vzduch(jsou i lidi co jim to tak neprijde) navic drevo preci nemusis krast, vzdyt to ani clown nezminoval, nic o kradezich v lese ne?
    v dnesni odbe je X moznosti jak si sehnat drevo legalne vytezeny a nebo legalne vytezit sam za minimalni penize, rozdil je tam v tom ze je s tim drina ale vidim to tak ze drina na svym zadarmo v lese je vzdycky zdravejsi nez kdekoli jinde a pak si jit koupit plyn...tam je asi nejvetsi rozdil v pristupu k tomu jak vubec zit a kam smerovat svoji energii
    SWT
    SWT --- ---
    CLOWN: Přiznej se, že ty si tajně chodíš kupovat jídlo?
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    CLOWN: a nepřijde ti podobný platit za plyn jako platit za to dřevo? to asi nebudeš všem doporučovat ať si nakradou v lese "všech" :) a co třeba ekologie, kdyby každej topil dřevem, tak už tady ani nemůžeme dejchat.. jako jo neříkam že neni super si doma topit dřevem, ta atmo atd ale praktičtější a čistější je určitě plyn a pokud se chces vyhnout slozenkam, nic ti nebrani mit doma pb lahev a tu jednou za cas vymenit, ale to urcite znas:) jenom si myslim, ze proste takovy odsouzeni plynu obecne udelat nemuzes a rikat lidem ze pokud nechtej topit drevem at nepremejslej o alternativnim bydleni, to je fakt vtipny.. jakoby alternativni bydleni v tvym vykladu znamenalo bydlet jako ve stredoveku, nejlip bez elektriny a vstavat se slepicema..

    btw vetsina lidi by "zabijela" za takovou tvurci praci o ktery pises
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    CLOWN: Nemusis se omlouvam, neberu to spatne .) Kazdy ma svuj nazor a je to jeho nazor. Pripada mi to spravny. Jen proste nemam spojeno "prijemno" a "nezavislost". kdybych mel u sveho domecku dirku do zeme, ze ktere tece ropa proudem, nevztekal bych se ;)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    FURYAN:

    DIDGENAUT:
    já se moc omlouvám, asi jsem zase něco vyprsk, což je muj životní problém díky kterému jsem se dostal do mnoha problémů.

    Každopádně jsem to nemýřil na všechny, ale tak spíš jsem chtěl upozornit ty další lidi co tady měli vykříky ohledně plynu a lenosti, a pohodli. Coš mě prostě praštilo přes hlavu, a jelikož tak nějak už podobně delší dobu žiju, tak jsem si to moc nedokázal představit. Tak sory...

    Ale jak tu někdo řek, jestli chcete pohodlí, a nemáte čas na to jednou zarok si připravit hromadu dřeva, tak radši zustaňte v paneláku, nebo baráku. Jelikož v alternatyvnim "nezávyslém životě" by jste zanedlouho chcípli.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    DIDGENAUT: Presne, jak pises, taky zadnou eko/bio/plyno/elektro-fobii netrpim :) Pokud chci romanticky romecek na brehu jezirka se zlatou rybkou, chci predevsim pohodli, a ne tam cely vikend opisovat kruhy sirocinou jak trotl .)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    CLOWN: P.S.: každý v této diskusi si asi nemyslí, že koncept nezávislého bydlení je jen to, co popisuješ ty, jinak by tu asi nebyly ve třetině příspěvků domečky na kolech
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    CLOWN: Jasný, v takových podmínkách je to určitě nejvýhodnější. Ale moc si nedokážu představit kachláky v domečku, jako je v příspěvku pod tím tvým.
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Tak ktomu topení, dneska jsem navštívil típka co bydlí se čtyřma dětma a babičkou v baráčku co si postavil za 400 000Kč vlastníma rukama i s kachlovejma kamnama. Borec tam celou zimu topí jen v těch kachlácích ze dřeva co si před zimou naseká a připraví. A sám řikal že díky tomu že ten barák je správně nadesignovanej topí jen v zimě. Ale bonus je že neutratí ani korunu za plyn kvuli tomu že na peci se dá jak píct tak vařit, plus tam má domácí čaj z jablek 24 hodin na plotně. Jo a ještě dodal že si spočítal že ho vyjde topit dřevem levnějc než plynem a elektrikou, no a hezky jsem to zčekoval jak to má s prachem a bordelem, a musim říct že kdybi neměl čtyři dětska od věku 1,5 do 11 let tak tam měl hezky čisto, no a nebudu mluvit o tom pocitu sezení na té horké peci. Mno nic už tam takhle žije několik let a ještě ho to nepřestalo bavit a jak to tak vipadá tak se asi do prahy ani nechce vracet...........

    Nevim když už chci barák tak si vněm chci zatopit sám a né platit nějakou plynárnu, a když už budu mít takovej barák tak snad ani nebudu dělat nic jiného než žít ten barak, a určitě nebudu někde v prosklený kanceláři navrhovat obaly na petlahve nebo plakáty na banky.... toť ktomu jak řikáte"nezávislé bydlení"

    Sorry za češtinu sem piča a měl bych jít spátky do školy a strávit pár let učením se psát protože to je důležitější než umět žít
    CHANTALLL
    CHANTALLL --- ---
    HUGORASTIS
    HUGORASTIS --- ---








    KAJUSHE
    KAJUSHE --- ---
    GREGI: skvělej!
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN
    BURAN --- ---
    TANTRAMAN: ja myslim ze srani bylo pro dnesek uz dost.
    GREGI
    GREGI --- ---
    TANTRAMAN: na to si prisel jak?

    PART 1 How to make a automatic water, feeder for chicken's poultry and more! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1fjITP_5GKc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam