• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: Njn, mě teda ty hustoalternativněnezávislý příspěvky Klauna teda taky moc nejedou do noty. Dokud tady byly věci na úrovni jistýho civilizačního standardu tak OK, ale bezďárny (pardon, chtěl jsem vlastně napsat protestanti a nonkonformisti) a rifle stažený stříbrnou páskou - to není můj šálek čaje, na promazávání bych reagoval mírně kladně :))

    GREGI: Tak pokud netrváš na značce tak v zásadě se to dá asi vyrobit relativně jednoduše.
    GREGI
    GREGI --- ---
    SWT: jj cetl sem ted stranky vyrobce http://www.kamna-bullerjan.cz/ a tam pisou ze trubky sou z vetsiny povrchu uvnitr... jen ta cena je docela vysoka!:)
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: Tyhle kamna fungujou bezvadně, nevím, jestli to byly vysloveně konkrétní tyhle, ale ty, co jsem já viděl v chodu měly ty trubky zapuštěný takže byly zevnitř v zásadě přímo ohřívaný plamenem. Nezdá se to, ale tenhle systém horkovzušnýho výměníku funguje nezvykle efektivně.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    !!!

    zase to tu klidnete jo!:D rozhodne to tu neni diskuze pro bezdomovce a drevo a dalsi veci si clovek muze kupovat! takze plz nikoho tady nikdo za nic neodsuzujte okey?

    !!!
    LUCYA
    LUCYA --- ---
    FURYAN: já taky ne, co máš z toho.) ale ani nemám ty ambice. a vzhledem k tomu, že dřevo u nás dělá muž a tchán, a já jsem na to líná, asi bych se měla odstěhovat do paneláku.) a ó hrůzo, většinu dřeva kupujeme.)
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    CLOWN: Tak ty sou uplne senzační!!!!
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Jak to prohlizim, smekam, ja bych tohle nedal ani smykem. Nejsem nejaka extra citlivka, jezdil jsem na cundr pod sirak, palil klesti a varil caje z jehlici, coz o to... :) ale dneska jsem ten typ, co dojede autem na ropu k chatce, kterou si nechal profesionalne postavit vypit svou sklenicky jamesona, dat si cigo, a pak se vecer ve vytopene chaticce prituli k prituli ;) ...no, asi nezapadnu :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    CLOWN: jo to chapu ale ne na vsechno ma clovek doma nastroje;)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    GREGI: to je jasné že to jde, já jsem jen takovej ten diy co když si to nepostavim tak to nemam rád:D
    GREGI
    GREGI --- ---
    CLOWN: tak asi to fakt de:)) dokonce tady v cr
    Dutch goulash | Bullerjan woodstove cooking | Vařit na Bullerjanu - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=F_TFfvqnh68
    GREGI
    GREGI --- ---
    CLOWN: jo nad vyuzitimn rost. oleje sem taky premejslel tak sem rad ze ma myslenka nebyla nemozna:) pak uz jen sehnat restauraci kde se ho radi zbavej a clovek je vysmatej... no tak kdyz budes mi taky nejaky nacrty tak sup sem s nema:)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Hodně sme používali centrálu naftovou(rostlinej olej) která poháněla dva dvacetčtyři voltový kamionový alternátory co kolem hodiny zvládli nabíd batterky na celej den a noc s pomocí čtyř 150a solárů a větrného mlína, sme si i dovolili pěstovat trávu pod lampou a ještě hrát playstation... holt mi bylo 18 v té době takže playstation a tráva byli fakt důležitý...
    GREGI
    GREGI --- ---
    CLOWN: tak oni ty trubky sou v nejaky dire takze plameny sou primo na nich? nebo jen omotany koelm tela... kdyz se na to tak divam tak vypada ze sou zapusteny... tak na ty trubky by se dal dat zulovej kamen kterej by se imho prohral dostatecne:) ale je pravda ze na vareni asi nic moc... btw ja bych stejne hrozne rad mel i venkovni kuchyn s ohnystem a zulovym kamenem... to mi prijde jako nejlepsi vec na vareni:)
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    GREGI: ty jsou hezké, ale název nevim, na mě jen nepraktické že se nanich nedá moc vařit, ale taky by se to dalo potunit, jinak já mam radši trubku co nejvíc uvnitř, z důvodu prohřevu....

    GREGI
    GREGI --- ---
    CLOWN: muzes rovnou pridat i nejaky dobry reseni na elektriku:) i kdyz budu mit moznost bejt pripojenej na sit casem bych chtel mit barak energeticky nezavislej a kabel mit spis jen jako zalohu
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    GREGI: skusim to někdy načrtnou a nafotit, je to jednoduchy když seženeš vše potřebné.

    Měl jsem jednou vanu s plamenem pod ní, elektrickou ponorovou pumpu na dvanáct voltů a pak kanister na třeše náklaďáku s půlkou studené vody a do deseti minut i vtom nej mrazu jsem měl sprchu... Naštěstí jsem v té době neměl internet, takže bylo dost času na sekání dřeva a tak podobně.... Jo život je krásnej...
    GREGI
    GREGI --- ---
    jinak co se kamen tyce ja sem vzdycky miloval tyhle... a myslim ze sou i skvele efektivni.. nevite nekdo jakej je pro ne anglickej nazev?

    CLOWN
    CLOWN --- ---
    GREGI: je to o lenosti, musíš si uvědomit že většina bezďáků jsou ten případ, prostě to vzdali. AA v tu chvíli na to neni čas nebo co. Třeba v anglii jsou bezďáci jako protestanti, ne všichni, ale většina ano. Prostě nesouhlasí se systemem, oni bezďáci bejt nemusí a tak žijou v extrému mi příjde aby právě aspoň dělali to co řikaj.

    Eko je prostě punk, taky se zato hodně lidí zchovává..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam