• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    KCE: viiiiic viiiiiic viiiiiiiiiiiiiic to rozved plz :o)


    XLOBOX: jj s tim lesem vim ze s plotem je problem, na strane druhe je v lese prece bezne ze kdyz zakladas "skolku"tak ji oplotis aby tam nelezli lidi ani zvirata takze celej les obehnat plotem ti neprojde ale najit urcite uzemi ktere po vytezeni oplotis abys tak ochranil nove vysazene stromky to by asi nejak projit mohlo,....

    jen abych upresnil ja osobne bych v lese nikdy bydlet nechtel, jsem uplne ujetej na velky mnozstvi svetla, tady to resim spis proto aby se "nahlas"sdilely vsechny vedomosti co uz tu tak nejak po kouskach kazdej mame


    DARAIT: jasne protoze bez SPZ by mohl nekdo namitat ze si z pozemku delam srotak?


    tak pojdme teda rozlousknout jake moznosti maji urady blokovat ty maringotky a kolik maringotek se da bez problemu umistit na jeden pozemek...?
    WTG
    WTG --- ---
    XLOBOX: Oplotit to jde ;))) je par triku na to... Například kdyz chovas neaky zvirata tak to jde kdyz je to soucast výběhu.znamej to takhle ma a nahlásíl ze chova pstrosy
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    JESSE_MORENO: navic les nesmis oplotit, takze to neni bet place na bydleni. Elektrinu byh resil centralou, idealne na lpg to je nejekonomictejsi. Studna na ttp by se podle me dala nechat povolit, treba "na napajeni zvirat" kterejm by slouzila pro pastvu ;)
    KCE
    KCE --- ---
    MAESTRO_007: no spravne nesmis jen tak parkovat ani auto na svy zahrade..;) takze prrr..;)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    JESSE_MORENO: Abys mohl vjet s autem do lesa, tak musíš mít povolení, stejné bude nejspíše asi i s maringotkou.
    Ad elektřina: mrkni na termoelektrický článek - zajímavá technologie, akorát teprve začíná, takže je docela drahá.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MAESTRO_007: ok takze samozrejme nejde pridelat kolecka na barak takze pojdme si to definovat: Kdyz je to na koleckach a jsem schopen prokazat ze s tim muzu kdykoliv pohnout, tak?

    A tohle plati uplne kamkoliv vcetne toho lesa?

    A jak potom teda s tema pripojkama?

    kanal je mi teoreticky ukradenej, pocital jsem si ze na DIY cisticku pro 4clenou rodinu bych si mel vystacit i s 1000L IBC nadrzi.

    elektrina, nechtel bych byt uplne odkazanej na solar, letosni zima byla peknym prikladem jak malo dokaze v CR svitit slunce... do lesa asi pripojku elektriny privest nemuzu, co? a ty ostatni typy pozemku? na zahradu by mit problem nemeli, ale zemedelska puda a travni porosty?

    vodovodni pripojka? jasny je varianta potaji v noci prijet s vrtnou soupravou a udelat vrtanou studnu nacerno a pak schovat pod maringotkou ale cim min veci bude vylozene cernych tim samozrejme lip... pak teda jeste vozit vodu v nadrzi, dost voser... a nevim jak je to v CR se srazkama jestli se da rict ze je jich vseobecne dost na to abych chytal destovku do nadrze a vystacil si i bez studny?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JESSE_MORENO: kdyz to je na koleckach tak si to muzes "zaparkovat" kamkoliv
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    mno a jak to teda vlastne je s tim umistovanim maringotek resp. i vetsiho mnozstvi vzajemne nejak propojeneho? resili jste nekdo? dle toho "noveho" stavebniho zakona to vypada ze jde vsechno a vsude a i bez ohlasky ale vim ze tam jsou pak dalsi paragrafy ktere vicemene rikaji odvolavam co jsem odvolal a slibuji co jsem slibil...

    Lesy? Zemedelska puda? pozemky urcene pro komercni vystavbu? Trvale travni porosty? Zahrady?

    Vim ze tak obcas ctu po diskusich jak je to s tema mobilnima drevenejma domkama protoze jejich marketingove prospekty tvrdi ze jdou umistit i v miste se stavebni uzaverou atd... pojdme radeji resit primo tyhle konkretni pripady kdyz uz se tu tak casto dotazuje.
    MASOO
    MASOO --- ---
    JESSE_MORENO: pry by to slo celorocne, ale to by mi hrablo, v ramci zachovani psychickeho zdravi se presouvam na zimu k sousedovi do maringotky a pristi rok to musim poresit trvaleji, asi taky marina, ci kdo vi, stavet na nasem pozemku nemuzeme....zvazovala jsem i jurtu, posilhavam po obytnaku, mno budu mit v zime dost casu na premysleni;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    MASOO: a jakoze trvale, celorocne?
    MASOO
    MASOO --- ---
    KLEER: jeste nemam nafoceno, ale myslim, ze to jeden kamos ted o vikendu udelal za me;)
    KLEER
    KLEER --- ---
    MASOO: uka vnitřek!.)
    MASOO
    MASOO --- ---
    moje;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SMILE_DOG: ta stříkaná pěna, to je hrozná věc, totálně nepropustná. Srážení vody řeší tak, že ti voda kondenzuje přímo v interiéru nebo mezi izolací a vnitřním pobitím a ne mezi izolací a konstrukcí. Vody se nikdy nezbavíš, buď ti vlhkost dokáže proudit skrz konstrukci a vyrovnávat se přirozeně, nebo musíš větrat, nedělej z toho argument proti kontejnerům když to argument není:)
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    mozna ze by mi prislo lepsi koupit rovnou obytnou bunku ...ceny repasovanych se blizi cenam kovovych kontejneru...
    http://www.ab-cont.cz/pouzite/
    http://www.chytrapena.cz/izolace-kontejneru/ ...izolace co resi srazeni vody
    GREGI
    GREGI --- ---
    JESSE_MORENO: staci pretahnout do vyhledavaciho pole;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    nevim no prijde mi ze se tu micha nekolik veci dohromady...

    kontejnery maji vyhodu ze jsou standardizovany, daj se sehnat jety za levno a jejich jetost pro bydleni nijak nevadi protoze se muzou pouzit jen jako nejakej skelet kterej se zatepli, vevnitr zabydli a da se to prestehovat pres celej svet kdyz se to na to predem pripravi... pokud maji problem s vetranim tak je osadim malou rekuperacni jednotkou, dnes uz je to relativne levna zalezitost a mam o vetrani postarano.

    Komu pripada ze rekuperacni jednotka neni dost prirodni a prirozena si myslim ze se logicky nikdy ani nebude priklanet ke kontejnerum a radeji bude mit drevostavbu nebo neco vic EKO a nemusi resit zadnou rekuperaci - velci zastanci drevostaveb argumentuji casto tim ze ram ze dreva neni zas tak draha vec aby se musel nahrazovat betonem nebo kovem...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GREGI: :oD Dik za nakopnuti... fakt je ten ze od te doby co google tyhle srandy s obrazkama umi jsem to ani jednou nevyzkousel ... :o)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SMILE_DOG: Hele, ona se ti ta plíseň bude dělat i v dřevostavbě, jestli budeš vesele vařit a pravidelně nevětrat.
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    urcite zalezi na druhu toho kamene... treba v Bath maji prima suchy bydleni z nejakyho druhu piskovce, ve Wallesu se poti v nejakych bridlicich...a jako co sem videl ty plisne na zdech...ufff
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SMILE_DOG: Přesne tak, větrat se dá různě. Mimojiný kamenný baráky dejchaj skvěle, to silikátový omítky a zateplení polystyrenem (absolutní většina nově postavenejch domů) ty baráky zaklápí.
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    urcite to nejak resit jde, spousta lidi tu v Anglii tak bydli a to je tu fakt hoodne vlhko...musis proste pri vareni pouzivat odtah vzduchu a dycky muzes zapnout odvlhcovac vzduchu...kamenny baraky taky nedychaji a lidi v nich zijou...proste za ty prachy je to super napad...

    ...jasne ze drevo je proste uplne jinej pocit, ale mel sem drevenou chajdu a v chladnych dnech tam voda kondenzovala taky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam