• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    EGGH
    EGGH --- ---
    Zatím tu byly samé romantické fotky vysněných minidomečků. Tohle mě vrátilo trochu víc do reality.



    Další:

    Hong Kong's human battery hens: Claustrophobic images show how slum families squeeze their lives into the tiniest apartments | Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...ages-slum-families-squeeze-lives-tiniest-apartments.html#ixzz2ezQlnt7P
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    JESSE_MORENO: Tohle je pro kazdyho specificky.. karavan s osobakem je to nejjednodusi reseni, ale taky nejmensi v podstate, domek na privesu - to samy jako karavan ne, jenom drazsi na vyrobu? navic omezeni kg, nemuzes osobakem tahnout vic nez sam vazi, a jeste resit 3,5t, to bys musel mit velky auto a hodne lehkej domecek, maringotka - vetsi nez karavan, horsi cestovani, vetsi luxus bydleni, ale pokud nebudes mit nakladak veteran nebo obytnej tak se za pojistky nedoplatis. Kontejner je to samy jako domecek na privesu jenom jiny materialy, takze co a jak drahyho sezenes a cos se ti libi - ty rozmery na presouvani si muzes vychytat i u domku a pochybuju ze nekam treba pres pul sveta povezes kontejner, to je lepsi si tam porididt novej. Prestavenej autobus je obytnak, ale je dost velkej a tezkej, budes do 12t a spotreba je velika, naopak proti nakladaku muzes vizt dohromady 9 lidi coz je super, ale nezajedes si libove na nejaky louky do divociny atd jako s nakladakem a navic naklady celkove na provoz jsou drazsi, obytnak do 3,5t je mensi ale nekomu to staci kdyz si to vychyta a s tim se cestuje nejlip to je jasny ale zase tam nebudes mit obri obejvak s koupelnou. Dalsi vec je vykradani, nekde na samote je lepsi podle myho mit obytny auto s kterym odjedes treba na dyl a nebudes mit psycha ze ti to nekdo vybere. Nicmene by stacilo mit znamyho traktoristu z okoli a tu maringotku si hodit k nemu do stodoly treba. Tak to vidim ja:) taky to v posledni dobe resim
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    KOCHANSKA_CH: si kdyztak v nejhorsim pokud nepujde poresit podval/dodavka (cozu se nestane podle me) muzes koupit prevozky a nikdo nic nemuze. Stka jenom kdyz chces na silnici, nebo pak jiny papiry z nejakyho karavanu..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOCHANSKA_CH: jen bys ho mohla eventuelně odvést na přívěsu.
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    srazit dva tri dohromady a lalaaa!
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    77WHITE: Karavany, co má firma mého bývalého muže zaparkované 5 metrů od moře, tam už asi, z důvodů propadlé technické, zůstanou nafurt. :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOCHANSKA_CH: hele no to potom určitě, jestli s tim chceš na silnici tak to samozřejmě musíš mít.
    Jinak... mě napadá že by se ten karavánek dal možná zkombinovat s nějakým tím domečkem pod 25 metrů, popřípadě skleníčkem ... :)

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    675-square-feet Small, Off-grid Float Cabin in Coastal British Columbia
    http://tinyhousetalk.com/off-grid-float-cabin/
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    77WHITE: Právě v souvislosti s nějakým úprkem ze stanoviště v případě šikany ze strany úřadu. Se technická v pořádku asi hodí.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOCHANSKA_CH: to snad jenom když tím jezdíš po silnicích ne? Děda má vechtr plnej starejch škodovek a sem si jistej že ani jedna z nich technickou nemá :)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    JESSE_MORENO: A nemusí se s těmi pojízdnými domy co dva roky na technickou? Nevím, ptám se.
    MASOO
    MASOO --- ---
    KLEER: jo, domecek pro panenky, postel je utulna, ale taky dost mala....
    nad ni patrna knihovna, skrinky na lozni pradlo apod, kousek kuchyne je taky videt (proto ta prepazka a policky na koreni), pod posteli krabice s vecmi a psi peleseni
    KLEER
    KLEER --- ---
    MASOO: vypadá to příjemně.) ten kout s postelí je super útulnej!
    MASOO
    MASOO --- ---
    KLEER: tak kamos nafotil, ale mela jsem tam bordel (a u toho foceni jsem nebyla) a bude to potreba nafotit s ohledem na to, aby bylo videt, jak je to zarizene




    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    Tak me napadlo, kdyz tu resime ty zahrady atd. a tudiz potrebu domu na koleckach, co povazujete za nejlepsi reseni takove situace? jde tedy o mobilni dum ktery ma byt ale po vetsinu casu staticky umisten na jednom miste a pouze v pripade nejake vetsi sikany uradu ma byt moznost ho napr. do tydne pohodlne odklidit - pocitejme ho pro dve osoby, s detma do takove velikosti obydli stejne pujde malokdo.

    Nemam premiovku takze nemuzu delat anketu... jestli nekdo muzete, zkuste to udelat jako anketu pls.

    Karavan - s osobakem
    Domek na privesu - s osobakem
    Maringotka - s nakladakem
    Ocelovy kontejner - s nakladakem s hydr. rukou
    Autobus prestaveny na bydleni
    Obytnak


    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Vždyť je to jen studie, žádnej finální produkt. Jasný že do finálu by dali dřez, zalištujou spáry apo. Jediný schodiště je fakt zajímavý, ale dokud po tom nevyzkouším lozit tak neumim odhadnout jak hodně špatný je, třeba se strefili na pohodlný vzdálenosti, fakt nevím
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    DIDGENAUT: oni si jezdej rozbijet hlavy na trajekty kde ten chlast maj za takove prachy ze si muze ozrat hubu i prislusnik stredni tridy :o)
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    DIDGENAUT: vzhldem k tomu ze se jedna o studenty ve svedsku a ne v cr, tak tyhle velky alko kalby nehrozi ;)
    GIOVANNA
    GIOVANNA --- ---
    DIDGENAUT: ten dřez asi taky nebude moc použitelný, nebo já se teda s ničím podobným nikdy nesetkala, to dřevo se zdá neošetřené ..
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    KLEER: Jn, vzhledem k tomu, že velká část studentů konzumuje alkohol ve velkém, tak by asi často končilo spaním dole (nebo v horším případě rozbitou hlavou).

    LESH: Tak tak, hrozný. Designéry nejspíše zajímal hlavně vhled a praktická použitelnost šla stranou. Koukám, že mezi tím dřevem a varnými deskami je mezera, to se musí skvěle čistit, když tam něco nateče. Obyčejná varná deska s kovovými okraji by byla bezpečnější, snadnější na údržbu a řekl bych že i podstatně levnější.

    Mně osobně tam chybí izolace a topení - jak to chtějí provozovat ve Švédsku?
    V koupelně, zdá se, není sprcha - to je teda bydlení naprd.
    Na koukání hezké, nicméně bydlet bych tam nechtěl. Ale jako inspirace v některých detailech dobré.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam