• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    MAESTRO_007: Já teda žiju pocitem, že takováhle plechová krabička naopak všemožný vlňení stíní alespoň relativně...
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    MAESTRO_007: by mě zajímalo kde žiješ teď ? pokud ne někde na samotě v roubence tak se divim že to vůbec řešíš
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    tohle vsechno je relativne ok, ale me treba od kontejneru odradilo pomysleni na to, ze ziju/spim v plechove/zelezne krabici ktera je v dnesni dobe docela dobry prijimac/pohlcovac vsemoznych zareni/signalu atd....
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    GREGI: jj to jsem pochopil. jen, že spousta lidí si myslí že oprava = natřít ;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    WASHO23: psal sem ze min.... je jasny ze ty naklady dou nahoru a nahoru s dalsima vecma a opravama:) proto sem psal ze mi ta cena neprijde prepalena;)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    GREGI: za barvu? to by si brzo bydlel v kvetoucí zahradě. .. především bys (aby ten jetej kontejner co jezdil 50 let po moři - SLANÁ VODA - byl jenom ready na tu vestavbu, prostě použitelnej) zaplatíš tak dvacítku za vybroušení rezu a vyvaření vzniklých děr. . :)
    (pokud to teda neumíš sám a nemáš tejden čas)
    pak až začneš přemejšlet jestli tam chceš zaplatit (udělat) nějakou barvu, nebo jen ochranej nátěr :)

    něco takovýho jsem dělal (ne sobě) v červnu. zajímavé sledovat jak lidi snižují své nároky když zjišťují že to "superlevný" řešení je superlevný jenom když jsou zároveň oni sami šikovní. . .
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    kontejnery..
    Stavební a obytné buňky, skladové kontejnery, prodej, pronájem, servis - AB-Cont s.r.o.
    http://www.ab-cont.cz/

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: jinak dej vědět jestli budeš zjišťovat tu dopravu, samotnýho mě to zajímá :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: sakra :) Tak snad tohle. Nesoudim vzhled, spíš jen pro inspiraci jak hodně jednoduchý je postavit malej domeček, pokud máte pár kamarádů a trochu toho nářadí tak to musíte zvládnout za pár dní jen za cenu materiálu :) - http://youtu.be/5q4JEDylVEY
    EGGH
    EGGH --- ---
    GREGI: Zkus občas mrknout na bazos, aukro a další české servery. Semtam se tam něco objeví, teď je na bazoši http://dum.bazos.cz/inzerat/27630997/skladova-bunka-kontejner.php
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: proc ot?:) jen to tu bylo uz asi 3x:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    sorry za OT, přidávám něco, co mě dneska hodně potěšilo :) http://design-milk.com/micro-cabin-in-finland/

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: copak já vim, kontaktuj pár ČR dopravců ať máš představu, to je pár telefonátů. Na německym ebayi za cca 2 tisíce euro, vyhledávej "Seecontainer 40 Fuß". Koukám že omlácený kusy sou aktuálně i za cca 600 euro, je tam i kousek co jede od eura.
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: mno a na kolik ta doprava vyjde?:) ja si rikal ze ten konatak bych pouzil jako "sklad" k drevenemu baracku... proste se mi nechce bydlet v plechovce a sklad se nemusi vytapet:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: 1.5- 2 -2.5 tisíce dolarů za 40 feet "as-is" container , viz. ebay, aukce kontejnerů apod. Musíš si to samozřejmě dovézt, nejlíp z přístavu po vodě, pro nás je asi nejlepší Hamburk.
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: uka 12m kontak ve slusnym stavu za 50:) za 50 sezenes 6m vrak na kterej padne tak dalsich min 5k za barvu;))
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    EGGH: Kontejner sam te vyjde třeba na 50 tisíc, ale všechny ty detaily s otvorama, správným zateplením, vnitřním dovybavením (aneb koupelna za 50-80 tisíc je furt levná), rozvody... Kontejnery sou fajn a ta cena je asi srovnatelná se stejně velkou dřevostavbou, ale zadarmo nejsou... Nevim jak tahle nabidka doopravdy vypadá, ale cena se mi nezdá přepálená.
    GREGI
    GREGI --- ---
    EGGH: nerikam ze me to nejak nadchlo, ani sem to nevidel uvnitr kazdopadne cena za dva takovej vybavenej kontak i s dopravou mi neprijde zase tak spatna:) a ne kazdej ma moznost je sehnat levne ci sehant levne drevo od taty;))
    MASOO
    MASOO --- ---
    EGGH: probehla uz i maringotka v lide z maringotek za 450tis zaklad:)
    a o cenach jurt nemluve....
    MATT
    MATT --- ---
    EGGH: u těch eko baráků podle mě jdou proti sobě cena a náročnost práce oproti ceně materiálů. taky bych řek, že cena hrubý stavby je jen zlomek celkovejch nákladů a právě mimo ní se často ty dva domy už dál nelišej (pokud si necháš dělat nějaký standartizovaný řešení).
    EGGH
    EGGH --- ---
    WTG: To mi přijde úplně mimo, jak cenou, tak smyslem. Podle mě "malá bydlení" mají využívat toho, co se dá levně získat v danou chvíli. Takže když má někdo tátu v přepravním podniku, který mu sežene ty konťase levně/ zadarmo, tak si z nich postaví baráček na zahradě, když má někdo tátu truhláře, tak si postaví baráček ze zbytků dřeva. Tihle to ale vzali z opačnýho konce, sehnali levně konťasy a nabízej je za cenu zahradního domku i s pozemkem jako výhodnej kup. Nastává doba, kdy to, co dřív bylo levnou alternativou je díky velké poptávce drahým přepychem a zdrojem obohacování. Viz pár odkazů dozadu, jak tu někdo nabízel postavit dřevěnou chatrč na kolech za milion. Nedávno mě to zarazilo i u hliněných domků. Když jsem se o ně začal víc zajímat, tak jsem vždycky skončil u toho, že vyšly dráž, než normální zděný dům. A pokud jsem se ptal proč tomu tak je, tak mi bylo odpovězeno ve smyslu "páč je to přece eko, nezatěžuje to Zemi, je to multikultialternatíva, neasi ty trdlo!".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam