• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    GREGI: Tak pořídíš čuníka a on ti s výrobou pomůže ;-) ale těžko říct jak to funguje v malých podmínkách, také o tom moc nevím.
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIDGENAUT: hadam ze z toho moc plynu nebude a netusim jak casto se to treba musi vyvazet.... kazdopadne me to vzdy lakalo:) musim si to nekde nastudovat, ale presto neni tu nekdo znaly?
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    GREGI: bioplyn? mno teoreticky bys tím zaplácl dvě mouchy jednou ranou, odpad i teplo/energii
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: jj to je my jasny ze to je pruser:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: btw ted me jeste napadlo, pokud se bude topit elektrinou, chtelo by to zjistit, jestli tam pujde zridit nocni proud ;) nektere kolonie maji treba el. pripojku spolecnou, a rozpocitavaji si to podle svych mericu, a v takovem pripade by to byl asi problem. CEZ taky nevim jestli umoznuji na zahradky nocni proud...
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    tuto je dajaky prej super vylepsovák na hajzel, kde mozes splachovat vodou, nasledne "produkty" zeru dešťofky... takový aktivný piliňák...
    Solviva - Sustainable Solar-Dynamic Bio-Benign Design: Offering Better Ways to Live, at Less Cost Today and Tomorrow, Anywhere on Earth
    http://www.solviva.com/wastewater_management.htm
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: nevim, neznam! :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: no a co plynovej generator nebo jak se tomu nadava?:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: zachod ten pilinovej, to nesmrdi. nebo jestli nechces zachod eko, muzes si tam dat chemickej.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: no protoze mi neprijde dobry to postet nekam v okoli studny z ktery beru vodu:) a jasny nadobi je nejlepsi mit octem a prat s mydlovejma orechama... no a co s tema hovnama? nechci suchej zachod:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: resis imho nesmysl. proc nepoustet odpad do trativodu? samozrejme ne ze zachoda :) ale z koupeny a z kuchyne, proc ne, pak uz je to jen o tom jaky prostredky pouzivas na myti a prani.
    zachod pilinovej nebo podobnej princip.
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: ja mam doma 3kW akumulacky, ktery resej prave takovy to aby mi doma nemrzlo kdyz tu nejsem a nebo jsem neschopnej. a k tomu kamna Petry ve kterych topim drevem (oproti krbovym kamnum maji vyhodu ze se za A na nich da varit, a za B kdyz by doslo na nejhorsi (dlouha zima, dojde drevo, nebo ultratuha zima) tak se do nich da nasypat uhli.
    GREGI
    GREGI --- ---
    a odpad se mi taky nechce vypoustet do trativodu nejsem srac... ale rikal sem si ze by nemuselo byt spatny mit malej vozejk s 1000l nadobou kterou bych jednou mesicne nekam vyvezl... jen netusim kam, kdybych s tim prijel na lokalni cisticku vody asi by mi to nevzali ne?:) nebo sou nejaky mista kam se da takhle tekuty odpad vyvazet?
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: no to je otazka jestli je lepsi topit el nebo plynem... primarne chci topit samozrejme drevem, proste me bavi stipat, miluju a ohen a to teplo je nejprijemnejsi ze vsech;) ale pak kdyz clovek nekam jede nebo je nemocnej nebo neco tak to chce nejakou zalohu... ale je pravda ze tam se pak nevyplati resit kotel atd a nejlepsi je asi primotop;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: jednodussi, a taky podstatne drazsi. zvlast ten plyn.
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: jo to urcite nepopiram! ale s nema by to bylo jednodusii;) ale zase clovek nemuze chtit vse:)))
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: kanalizace a plyn jsou imho zrovna ty dve veci se daji postradat, narozdil od elektriky a vody :)
    GREGI
    GREGI --- ---






    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: u nas prave prodavaji chatu dve patra 80m2 a pozemek 350 za 600k coz mi prijde supr i jen za pozemek..... s tim ze chata je v dobrym stavu a dala by se krasne opravit a vylepsit... je tam studna a el ale chybi kanalizace a plyn no://
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: problém tam samozřejmě je s legislativou. Na velkej barák potřebuješ povolení úřadu a ten ti to téměř vždy bez dobrejch kamarádů nebo obálky nedá. Můžeš se to snažit maskovat za nějaký další využití a potom posuzuje každej úředník individuálně. Jestli to bude něco menšího tak je každýmu ukradený jestli tam bydlíš nebo skladuješ kolečka.
    NERD
    NERD --- ---
    EXX: a kdyz uz, je mozny, ze existuje nejaky prednostni pravo pro lidi z te kolonie? my uz takle s tatou cekame 3/4 roku, jestli se nejaka baba konecne rozhodne koupit u nich v kolonii volnou zahradu nebo ji prenecha nam..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam