• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    JESSE_MORENO: sluníčka je tam v létě na jižní straně dost, celé léto jsem neobula boty... pejskařů a výletníků je tam hodně, to jo... ale já samotu nepotřebuju... a navíc mám z vrcholku svahu hezky přehled o tom, kdo tam roklí pochoduje :)
    Jako velké + vidím komunitu lidí, kteří se znají, podporují, mají společné zájmy, pomáhají si a expandujou :) a to je to, co se tu docela často objevuje - lidi píšou: "pronajmout si pozemek s kámošema"... já osobně chci jurtu a tak potřebuju kolem sebe kopu lidí, kteří mi ji budou hlídat, když zrovna nebudu pobíhat kolem ní.
    A okruh dalších 10 let nehrozí - sledujem vývoj tohodle superprojektu ;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    CYBERBARA: hele nechci pusobit jako stoura ale moje duvody proc jsem nakonec od Drahane ale i Zdib na kopecku utekl:

    Vetsinou velike pozemky ze kterych je ale 90% strmej kopec se kterym se neda nic udelat tzn. zaplatis realne za vyuzitelne metry vetsinou docela dost vysokou sumu
    V rokli malo slunicka
    Na kopci ve zdibech hodne slunicka ale zas tam hrozi zniceni celeho prozitku romantiky jestli tam postavi ten okruh
    V rokli docela velke mnozstvi pesich a cykloturistu + pejskaru

    Ale jako jestli ti tyhle veci nevadi tak ti uplne rozumim proc to tam mas rada :o) ja tam chodim alespon na prochazky obcas, ma to svoje kouzlo
    WIXIN
    WIXIN --- ---
    Tigh Port na Modern House Design by Dualchas Architects | Freshnist
    http://freshnist.com/home-design/tigh-port-na-modern-house-design-by-dualchas-architects/


    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    Ahoj všem fandičům malých a neobvyklých obydlí... chci vám tu jen nechat malý tip k hledání pozemků pro život: v Draháňské rokli (na okraji prahy, snadno vygooglíte), je spousta opuštěných chat s nádhernými pozemečky. Protože tam žiju, tak vím, že ty opuštěné chaty jsou opravdu opuštěné a vypadá to, že majitelé už o ně nestojí. A tak není nic jednoduššího, než je zkouknout, najít si pak na katastru majitele, zkontaktovat ho a zkusit přesvědčit o prodeji. Není to úplně snadný proces, ale je to cesta... My na draháni budem jen rádi za přírůstky dalších nadšenců, kteří to myslí s přírodou dobře a odmítají šílený život "tam za kopcem" (rozuměj v praze :))
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    z venku nic moc, zevnitř pěkné



    Ian and Mathona’s Tiny Caravan
    http://tinyhouselistings.com/ian-and-mathonas-tiny-caravan/
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    JESSE_MORENO: Ta první zásada je hodně romantická.
    KYPT
    KYPT --- ---
    Designer Constructs Micro 96-Square-Foot Cabin to Forego Building Permits - My Modern Metropolis
    http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/robin-falck-nido





    BURAN
    BURAN --- ---
    myslim ze situace kdy je lepsi nechat odemceno, aby mi nekdo nerozbil okno pri sacovani my chajdy, neni normalni. to je extrem.

    btw ja urcite patrim mezi neprizpusobive, ale to neznamena, ze lezu cizim lidem do jejich chatek a beru si jejich veci.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    XLOBOX: heh ze i v tomhle klubu si prectu neco o "neprizpusobivych" jsem fakt necekal :oD

    jsou dve zasady, zaprve kdyz uz nekdo krade tak to nedela za rohem aby ho mohli o padesat metru dal prosacovat, za druhe v zahradkarskych koloniich se krade a nemusi tam byt zadny ubytovaci zarizeni, to je takova ceska tradice uz, deal with it nebo posledni dobou ceske oblibene sestimsmir :o)
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    JESSE_MORENO: tak to ale musis narazit na celou takovou kolonii, ja jsem hledal v praze a i se byl kouknout fyzicky a je to tak, vetsinou asi, ze je proste smlouva s mestem na neurcito a platis za prenechani najmu nebo za tu chatu co tam je. Ale pak taky muze prijit novej uzemni plan a muzes prijit o vsechno. Navic se tedka casto do chatek stehuji bezdaci a to nejsou zrovna sousedi o ktery by clovek stal.. Jako nasel sem improdej primo, ale to uz byli ceny blizici se normalnim stavebnim pozemku.. jo jinak kdybyste nekdo uvazoval o takovejhlech pozrekach na suchdolu, tak se tam jedte nejdriv podivat, my sme si skoro pronajali zahradu ktera byla super az na to, ze sousedila s "ubytovacim zarizenim" kam vloni odstehovali bezdaky a dalsi neprizpusobivy, diky cemuz nam jedna pani "sousedka" rekla : jo dobry, nas letos vykradli jenom jednou, ale tady sousedy uz ctyrikrat, utrhali nam kohoutky a dalsi zelezny veci, ale de to, nesmite tu nechavat nic cenyho, nekteri nechavaj i odemceno aby jim nerozbili okna.. no nic pro nas :-) tak pozor na to, zrovna v tyhle lokalite je plno peknejch pozemku za dobry penize..
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    XLOBOX: mno ale chce to se vyptavat podrobneji... nevim jak ted ale ty tri roky zpet kdyz jsme kupovali chajdu tak jsem prave v tech koloniich videl dost nabidek kdy se zrovna kolonie i privatizovala.... vykupni ceny pro ty najemniky se tam pak pohybovaly od 6 do 26Kc za m2 a to je cool
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    VDFLAT: klasika, v podstate sem nenasel jinej typ "prodeje" v zahradkarskejch koloniich...
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    VDFLAT: diky, omluva za desinformaci.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    KLAAR: Kontaktováno, ale nevyužito. Upřesňující info pro ostatní: jde o prodej chatky a přenechání pronájmu zahrádky.
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    tady se zas resi hovna! :o)
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    GREGI: Tak pořídíš čuníka a on ti s výrobou pomůže ;-) ale těžko říct jak to funguje v malých podmínkách, také o tom moc nevím.
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIDGENAUT: hadam ze z toho moc plynu nebude a netusim jak casto se to treba musi vyvazet.... kazdopadne me to vzdy lakalo:) musim si to nekde nastudovat, ale presto neni tu nekdo znaly?
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    GREGI: bioplyn? mno teoreticky bys tím zaplácl dvě mouchy jednou ranou, odpad i teplo/energii
    GREGI
    GREGI --- ---
    BURAN: jj to je my jasny ze to je pruser:)
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: btw ted me jeste napadlo, pokud se bude topit elektrinou, chtelo by to zjistit, jestli tam pujde zridit nocni proud ;) nektere kolonie maji treba el. pripojku spolecnou, a rozpocitavaji si to podle svych mericu, a v takovem pripade by to byl asi problem. CEZ taky nevim jestli umoznuji na zahradky nocni proud...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam