• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    BURAN
    BURAN --- ---
    XLOBOX: to je pro 2 lidi uz malo imho. pro jednoho super.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JOHY:300 litrů...
    JOHY
    JOHY --- ---
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    BURAN: vyrabi se i mensi 65l lazensky kamna, sam je planuju..
    BURAN
    BURAN --- ---
    LETHE: prutokovy ohrivac nedoporucuju. mel jsem, jako prvni vec na ohrev vody, a vyhodil jsem to. zral moc elektriny, a pritom ohrival pomalu a teplota vody kolisala (byl to prutokovy ohrivac zasobnikovy).
    je to dobry tak nekam do kancelare, kde parkrat za den potrebujes umyt hrnky od kafe a oplachnout si ruce kdyz jdes ze zachodu.
    ted mam 20l bojler a to mi vyhovuje. vetsinou je vypnuty (nebo ted v zime ho mam nastaveny aby mi netekla uplne ledova voda z kouhoutku). kdyz se chci osprchovat, zapnu ho a za 20 minut mam teplou vodu. 20l neni moc, ale pro jednoho na rychle osprchovani to staci (zadne 10 minutove stani pod horkou sprchou jako v panelaku se nekona).
    kde je vic lidi a komin, porad mi nejlepe vychazeji lazenska kamna. to je 100l vody, a na ohrati staci doslova par prkynek (pul kosiku dreva). je super ze ty kamna pred koupanim i prijemne vytopi mistnost. ohrati vody trva cca pul hodiny.
    LETHE
    LETHE --- ---
    77WHITE: BOMBA !!!.....že mě to nenapadlo. Díky za naťuknutí. Myslím že se to dá sehnat v bazaru.
    LETHE
    LETHE --- ---
    KERRAY: ovšem tohle nemá chybu :-)
    LIPS
    LIPS --- ---
    77WHITE: nevim jestli ma cenu to tady resit,ten venec kterej to ma, je dle meho uplne dostacujici,navic to jisti stahovak z kamionu.nema to kam utyct
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LIPS: Nojo, ale naopak ne? Cep ma mit sloup, ne svazujici venec, na to narazel.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LETHE: Klasicky lazensky kamna na drevo s vyvedenou sprchou staci ne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LETHE
    LETHE --- ---
    DIDGENAUT: achjo :-( Tak už vidím, že se mi do toho nikdo nepustí. S tím solárním ohřevem je to ale taky dobrý nápad. Manžel uvažoval pouze o nějaké vodě v hadicích, nebo v černé nádržce mimo chatičku, která by se sluncem ohřívala a pak by se samospádem dala použít na sprchování. Ale pouze uvažoval...už rok, nebo dva ? My jsme na té naši zahradní "mrduchýši" pouze od jara, tedy až když se udělá hezky a do doby, než se ochladí. Zkusím sem dát pár fotek. První bude naše "mrduchýše" před rekonstrukci a pak po ní. Dáváme to pomalu dohromady, aby se tam dalo vegetovat celé léto. Neumí sem vložit fotky přímo.




    LIPS
    LIPS --- ---
    je to klasickej tesarskej spoj ,cep a dlab, kterej je napric provazanej drevenym kolikem
    LETHE
    LETHE --- ---
    SWT: jasně, jasně, přehlédla jsem jak na mě tu vybafli ty fotky :-) Takže se ptám
    LIPS
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    LETHE: průtokáč... nevim no, většinou mají dost chabý čůrek vody na to, aby se pod nimi člověk osprchoval, ale třeba dělají nějaké výkonnější. Každopádně je to strašný žrout energie, doporučuji zauvažovat o kombinaci se solárním ohřevem vody, který ji dokáže i v zimě alespoň přihřát a tak tu spotřebu trochu snížit. S tou filtrací to je složitější, určitě to bude chtít nějakej pořádnej filtr. Rodiče berou na chatě vodu z docela slušný studny, maj tam solidní mechanickej filtr na studniční vodu (tuším že 80 mikronů), a stejně - když po nějaké době koukli do bojleru, tak byla nádoba na vodu zevnitř úplně černá, což se pak odráželo na kvalitě vody. Je otázkou, jak by v takových podmínkách fungoval průtokáč, jak často by se musel čistit a jestli by se vůbec dal kompletně vyčistit. Každopádně takový filtr potřebuje i tlakové čerpadlo, což s sebou nese řadu dalších problémů, protože je hodně citlivé na mráz...
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    LIPS: Moc nerozumím konstrukci. Z jakého důvodu jsou obvodové horní trámy vetknuté mezi sloupy. Nemají být spíš položeny na sloupech?
    SWT
    SWT --- ---
    LETHE: Ehm, stačí sledovat, kdo na co odkazuje, že ... LIPS
    LETHE
    LETHE --- ---
    GREGI: vidím tě tam samotného. To stavíš sám ? Je to velice zajímavé a jsem fakt zvědavá na hotové dílo.
    LIPS
    LIPS --- ---
    jo v poho na tohle sem sele
    GREGI
    GREGI --- ---
    LIPS: s dovolenim;)







    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam