• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    QYDO: no samo ze nechci. nabizi se varianta to necim napustit nez na to polozim nejaky desky ci prkna...
    QYDO
    QYDO --- ---
    TLOUDEV: a to chceš dejchat jo?
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    hi, jen takova nastrelovaci otazka: mam podlahu ktera je uplne vyhnila (v pronajatem pokoji) ale nesmim na ni hrabnout. Chci ji tedy necim pouze zakryt. Mimo toho, ze mi pulka z vas napise, at se na to vyseru a jdu o dum dal: jak a cim byste to zakryli/resili? uvazuji o paletach, kterych mam dobry zdroj, ovsem moc nevim, jak je srovnat na tak nestabilnim povrchu do roviny. Nehlede na to, ze ten humus pod tim mi je asi nakazi nejakym broukem a pujdou do roka do kopru (coz mi asi zas tak nevadi). nejaka dalsi varianta? (fakt - rad bych to vytrhal a udelal tak jak to ma byt, ale majitel je ZASADNE proti - asi ma pod tou podlahou poklad nebo mrtvolu)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARJEEL: Hlavně aby ti šel základ s přiloženou izolací (stačí XPSko) pod zámrznou hloubku, jestli ne tak odkopat a doizolovat. Za drenáž ale velký plus ! :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    77WHITE: v podlaze x tun štěrku, drenážní trubka a spousta minerální vaty, místy až 20cm :-) teď jsou na řadě stěny, tak proto se ptám :-)
    QYDO
    QYDO --- ---
    Cechoslovaci nebo poláci :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    EGGH: Ve světě se Čechům zásadně říká Čechoslováci, bez ohledu na karavan, ze kterého vylezli. ;-)
    EGGH
    EGGH --- ---
    QYDO: Jako myslíš Čechům? Asi ve světě jo.
    QYDO
    QYDO --- ---
    EGGH: takže teď se paštikářům řiká digitální nomádi?
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    EGGH: doporučuji spíš přímo zdroj
    Rodina v karavanu — vitavalka.cz
    http://vitavalka.cz/karavan.php
    EGGH
    EGGH --- ---
    Nejšílenější nápad mého života. Z mé rodiny se stali digitální nomádi - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...450_dum_osobnosti_web#utm_source=lidovky&utm_medium=text&utm_campaign=sph
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Es sieht aus wie ein verrosteter Schiffscontainer aber du musst es von innen sehen. Und dann….WHOA.
    http://heftig.co/rostige-schiffscontainer/

    jestli bylo smazte
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JESSE_MORENO: pisu chaoticky, promin :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    77WHITE: ja se prekouk sry ted vidim ze tam mas NEJSOU zalozeny spravne.

    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JESSE_MORENO: kdyz nemas dobre provedeny zatepleni zakladu, jeho hloubku a jeho pripadny odvodneni, zatepleni sten ztraci smysl
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    77WHITE: ten konec nejak nechapu, ses nejak preklep? jsou zalozeny a zatepleny spravne tak kdyz se zatepli i steny tak to uz je pak dobry ne? :o)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JESSE_MORENO: vždy venkovní, primárně kvůli tomu abys měl konstrukci v teple a postupně ti nekorodovala vlivem zimy/ vlhka. Zateplovat zvenčí a pokud je třeba, tak parozábranu zevnitř. Hlavně u chat je vlhkost zábavná v tom smyslu že nebývají založené správně, mají mokré základy apod. To si potom zeď/ podlaha táhne vodu a venkovní zateplení je ti k prdu, stejně máš všude plíseň. A nebo nejsou založený a zateplený správně, takže i když se zateplí stěny tak jde furt zima základem/ podlahou a výsledek je stejnej.
    DARJEEL: každej barák by se měl posoudit individuálně, pozvi si stavaře na kafe a bábovku a on to za 10 minut zkoukne a hned poradí konkrétně. Jinak je zateplování kolikrát víc na škodu...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    DARJEEL: urcite venkovni, vnitrni se uvazuje pokud vim VZDY jen v pripade ze proste ven nemuzes... nase chata nezateplena 30cm cihla ze 3 stran a z jedne 40cm skvarobetonove tvarnice. Severovychodni roh (to spojeni 30 a 40cm a ruznych materialu) byl po celou zimu kdyz jsme topili tak mokrej ze po te zdi uvnitr tekla voda. Ta tloustka zalezi taky na materialu izolace ale v pripade EPS to bylo myslim doporuceno na 15cm ale naproste minimum bylo myslim 7,5 a uz tam by hrozilo ze by ten rosnej bod nebyl mimo stenu... proto takove to domacke opatlavani 5cm kouskama co se kde najde vyhozeny vetsinou nadela vic skody nez uzitku.

    Zkus to spis naopak... o co ti jde? :) co mas za chatu v jakym prostredi a z jakyho materialu?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JESSE_MORENO: a ohledně rosného bodu je teda výhodnější venkovní zateplení, jestli nad tím správně přemýšlím? Jakou jste měli chatu? (zděnou, dřevěnou, podezdívka,...) kolik cm izolace na stěnách?
    QYDO
    QYDO --- ---
    Vzhledem k tomu, ze mi prijde ze dodavkari se casto odbyvaj jen tupym ledkovym paskem, zeptam se zde, kdyz se tu casto slinta nad mini samponskejma obydlima :)

    Zrovna do auta resim centralni osvetleni. V kuchyni, u postele atd budu mit pasky, ale rad bych nejaky pekny svetlo v centralnim prostoru.
    Predstavuju si neco jako listu a bodovy reflektory co v tom budou jezdit - toho je samozrejme spousta, ale rad bych neco co je bud myslene, pripadne je to jednoduse upravitelne pro 24V zdroje (pripadne 12V).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam