• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    TSOH
    TSOH --- ---
    77WHITE: u Berouna jedna stavba stojí... tak tam můžeš jít čerpat informace... když si s tim poraději v Něměcku, Francii tak proč by to nešlo i zde ?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TSOH: hodně štěstí se zateplením a detailama v českejch podmínkách, na to téma tu bylo napsáno už mnoho.
    TSOH
    TSOH --- ---
    NapadyNavody.sk | 22 najlepších moderných domov postavených z prepravných kontajnerov z celého sveta
    http://www.napadynavody.sk/22-najlepsich-modernych-domov-postavenych-z-prepra-p84
    TSOH
    TSOH --- ---
    DARUMA: inspiraci jsem videl
    zde: http://www.mapy.cz/...z=16&ut=Nov%C3%BD%20bod&uc=9hXxXxX0yX&ud=Sulice%2C%20okres%20Praha-v%C3%BDchod

    majitel pozemku si postavil (mozna nechal postavit) drevostavbu.. z ulice vypada jako by ji stavel nekdo sám... evidentne clovek co premýšlí... koupil asi pozemek a nechtel se dal zadlužit tak to řešil svépomocně... foto bohužel nemám, ale možná by stálo za úvahu až bude cesta kolem jen tak dát řeč... tyhle lidi bejvaj komunikativní.... stavba vypadá plně funkčně a finančně dostupně...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARUMA: jo tak za tyhle peníze si musíš udělat všechno sám, jinak je to absolutní scifi, bohužel. I tak je to zoufale málo, vzhledem k tomu že odmítáš alternativní stavitelský postupy.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    JESSE_MORENO: Jo, jasně. :-) Chci si zhruba za 200k postavit malé bydlení pro dva. Jakmile se to usadí, tak se s tím s největší pravděpodobností už nebude hýbat. Středočeský kraj. Zasíťovaný pozemek mám, respektive budu mít. Chci to mít plně vybavené (wc, sprcháč, eletrika, kamínka atd.) a s izolací, protože v tom budu pobývat plus mínus celoročně. Domek z hlíny, slámy nebo jurtu nechci. Takže mi zbývá maringotka, která mi připadá pocitově "cool", ale rozměrově malá. Mobil house je velký, ale většinou hnusný uvnitř. Pak leda dřevostavba, ale nejsem si jistý, že bych na ní měl peníze. Nejsem kutil, který si většinu věcí udělá sám. :)
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    NGANASAN
    NGANASAN --- ---
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    DARUMA: da se vsechno ale problem je ze se nikomu nechce moc komplexne ti radit nebo rozvijet ty odpovedi protoze jeste nikdo ani nepochopil co to vlastne teda nutne potrebujes :o)

    maringotku ti radi protoze jsi ani nepotvrdil ani nevyvratil ze opravdu budes nutne muset s tim obydlim prejizdet ale jinak bych rekl ze se tu vsichni shodnou na tom ze pokud opravdu nutne nemusis mit dum na kolech tak si postav za ty penize radeji malou drevostavbu nebo treba dum z hliny/slamy atd (tech variant je fakt hodne, zalezi spis na tom kde to budes stavet)

    radeji zkus vic popsat situaci ve ktere se nachazis, mas pozemek? z jakeho jsi kraje resp. kde se pripadne chces usazovat? pokud nejaky mas tak popis jaky je, jaka jsou jeho omezeni at uz stavebni nebo i treba moc vody nebo nedostatek svetla atd. pokud nemas zadny a potrebujes za ty penize jeste i koupit nejakou zahradku tak je pak tech 200 opravdu malo a bude treba resit jeste jinak...

    kdyz se ti podari lip popsat situaci urcite dostanes lepsi odpovedi :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARUMA: hele nejdebilnější odpověď = ano, dá :D
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    TSOH: Máš s tím nějaké zkušenosti? Dá se to propojit třeba do Lka?
    TSOH
    TSOH --- ---
    DARUMA: tak si propoj dohromady třeba 2 nebo 3 maringotky...
    GREGI
    GREGI --- ---
    DARUMA: imho lepsi nez mobilhajm mas maringotku... s tim ze kdyz najdes nekoho sikovneho muzes si to rovnou nechat poradne zateplit a zrenovovat... sice to treba bude mensi ale rozhodne si to budes moc zaridit inteligentneji a mnohem hezceji... nebo to postavit na privesu cely;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    77WHITE: Jo díky za názor, já se nechám rád poučit, protože praktické zkušenosti s tímto nemám, ale stejně tak nemám těch půl mega. :-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: upřímně, omlouvám se za pruzení, ale přijde mi lepší bydlet v levnym podnájmu a uspořit půl milionu než si koupit mobilheim, jehož stav je okamžitě po nastěhování zralej na výměnu ...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARUMA: Dřevostavba trochu menšího rozměru s mnohem inteligentnější dispozicí? Tyhle mobilní mrchy sou stejně zateplený maximálně pěti centimetrama toho nejlevnějšího nejhnusnějšího polystyrenu. A to nemluvim o těch interiérech, absolutní megapeklo. Cesty jak postavit levnou dřevostavbu sou, materiál ze stavebních bazarů, rám jednopatrový dřevostavby uděláš v podstatě z prken s kámošema za víkend...
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    77WHITE: Důvod? Co jiného se tedy dá postavit za 200 klacků?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DARUMA: jestli s tim nechceš nějak výrazně hejbat tak je to kravina.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    MAESTRO_007: Já se dívám na zateplené mobil housy k celoročnímu využití, takže zateplení chci mít určitě v ceně. Nevíš odkud to sem tahají? Já mám zhruba 200k a chci to vrazit do nějakého malého bydlení. Maringotka mi připadá malá.
    TSOH
    TSOH --- ---

    Fascinating Portraits of Europeans Who Have Abandoned Civilization for the Wilderness - Feature Shoot
    http://www.featureshoot.com/2014/06/antoine-bruy/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam