• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    77WHITE: se strarym dedou truhlarem mam uz sve zkusenosti. Znacne negativni. Pro me riskantni pocin, pokud nechci stres a nepredvidatelny vysledek. Muj otec jeste chodi do prace, takze nema moc cas, a zadne dalsi otroky nemam. Nehledam dobrodince, ale cloveka, co umi remeslo, uz neco postavil a vezme to jako job, kterej udela kvalitně za penize, na kterych se dohodneme. hodlam v tom pristich x let zit a investovat penize, takze nehledam experimentatora, ktery "si bude neco zkouset". A z toho duvodu chci, aby ten clovek mel a) vlastni rodinu, pokud je to "domaci kutil" b) stavel uz maly domek pro nejakou rodinu, pokud je to zivnostnik. A to z prekvapiveho duvodu. Chci v tom v case budoucim bydlet s rodinou! A ono neco jineho je predstavovat si, jake to je bydlet s malymi detmi v malem domku a neco jineho je to zit. Clovek pak o spouste veci uvazuje jinak. To jsou proste fakta, nevidim v tom nic divneho.

    MAR_TINA: psala jsem, ze mapuju moznosti. Na nyxu je spousta sikovnych lidi, nebo maji sikovne kamarady a zatimco mi tu pisete LOL a LOL LOL, tak mi jeden clovek poslal odkaz na sveho znameho, za coz mu dik. Videla jsem na nyxu par fotek autorskych malych obydli pri kterych mi padala celist a tekla slina. Je tvoje interpretace, ze hledam pouze na nyxu, nikoli moje realita.

    Nejak nechapu, co nektere z vas motivuje do me prudit a smat se mi, ze si chci nechat postavit male obydli, kdyz sama to nezvladnu - leda dilci casti pod dohledem, např. štukovat umim docela dobře - skoda ze to v tomto pripade nevyuziju - takze co se tyce manualni zrucnosit nejsem zadna lama a leccos se naucim (nebo je vazne tak smesne ptat se v auditku malych obydli, jestli tu nekdo nema zkusenosti se stavbou malych obydli a neudelal by to za prachy... ???) Nebudu cekat, jestli se nahodou nekde neobjevi princ na bilem koni, se kterym budeme spolecne budovat hnizdecko lasky a usmivat se na sebe pri mereni fosen. Chci bydlet pristi rok, ne "jednou". kdyz jsem o tom kdysi uvazovala s milym, predstavovala jsem si to samozrejme jinak, romanticky, diy. Situace se zmenila, ted se na to divam vic realisticky a hlavne uz jsem malo mlada a moc rozhodla, abych uvazovala v casovem horizontu "jednou". To je cely.

    JESSE_MORENO: mam pocit, ze me tlacis do obhajoby, je mi to hodne neprijemne, vubec nechapu, jaky cil sledujes. Mysli si co chces. To, co pises o me, plati dost mozna o tobe. Ja napsala poptavku, ktera by se samozrejme dale konkretizovala s konkretnim clovekem. Povidat si chces asi spis ty. Treba o nezakopane cisticce. Sorry, ale jak se ti branim, tak me to nuti utocit, nechci se takto bavit, takze jestli se mi smejes, smej se, ale pis prosim vecne, bez domnenek o tom, jaka jsem nebo nejsem.


    DENDROBATA: no...mam maringotku, ze ktery by se dalo vzit spousta materialu vcetne podvozku. To by zalezelo, jak by to vychazelo financne, ale spis na kolech ne-e. Podminka je, aby se to dalo rozebrat, nebo cely nalozit na podval a stehovat.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Je to hodně divnej požadavek, ale třeba narazíš na nějakýho dobrodince:) člověk co by se ti měl totiž uživit ti skoro určitě řekne za práci takovou cenu, že to na tý boudě s pár metrama bude dělat solidní pálku. To je taky důvod proč si to lidi vyrábí sami, konstrukce je to tak jednoduchá že ti bez nadsázky stačí návod na youtube a starej děda z hospody co usadí okna, odpad a neposere pokládku střechy:)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    JESSE_MORENO: Prosíme ty, kteří tvrdí že něco nejde, aby nerušili ty co už to dělají.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    hlavně hledat architekta, stavaře, truhláře, tesaře a zedníka v jednom a ještě na nyxu ...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LALOBA: Sama ženská jo? Statická stavba mi momentálně vychází na 10–15tis/m2 .. ty to chceš na podvozku / kolečkách jako přívěs?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    omluvte preklepy
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    "Můj požadavek je, aby případný stavitel již předtím vlastníma rukama postavil a následně celoročně obýval minimálně dvě malá obydlí, a to s rodinou" - k tomu jsem dospěla na zakladě sve zkušenosti bydleni v zahradnim domku 3 roky a bydleni v marine 1 rok a od te doby uz jsem taky v par maringotkach pobyvala a mam predstavu o cem to je. Mozna vetsi nez ty, tezko rict tak z hlavy. Nejvic me asi ovlivnil kdysi pokec s kamosem, ktery 5 let zil se svema detmi a zenou v boude, ktery sam postavil. nebyl to jeho prvni domek, presto kdyz stavel pro deti barak, rekl, ze teprve ted to dovedl k dokonalosti. A nelhal.

    Nehodlam na internetu rozebirat svoje duvody, proc si to jako sama zenska nepostavim nebo dalsi detaily ze soukromeho zivota. Domky se prodavaji na klic, ale ja bych rada konzultovala se stavitelem cenu:vykon a ruzne moznosti s ohledem na svoje preference (eko materialy vs cena). Nejaky prachy mam, ale samozrejme setrim...Ber nebo nech bejt. Pokud necemu nerozumis, tak se nejdriv muzes zeptat, nez se zacnes vysmivat.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    JESSE_MORENO: vis co, strc si ty svy soudy do řiti
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    JESSE_MORENO: tady mas darek ty
    prodám moderní ekologický dřevěný domek,chatu,i na bydlení - Domažlice, prodám
    http://reality.bazos.cz/...rat/41123898/prodam-moderni-ekologicky-dreveny-domekchatui-na-bydleni.php
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LALOBA: Poptávka mi přijde naprosto seriózní a zralá .... Bohužel sám ani mí kamarádi nesplňujeme kritéria zadání ...
    EGGH
    EGGH --- ---
    JESSE_MORENO: Mně to přijde jako rozumná poptávka, co je na tom ROFL LOL ROFL LOL? Naopak tu bylo pár exotů, kteří za 1,5 milionu nabízeli nezateplenou boudu na kolech z dřevotřísky, to mi přijde jako ROFL LOL ROFL LOL.
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    Na dvorku mezi činžáky postavil dům i s jezírkem. Sousedé zatím mlčí - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/dum-na-strome-00d-/stavba.aspx?c=A141121_154233_stavba_web
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    LALOBA: tady mas darek

    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Mapuji situaci a možnosti,
    je tu někdo, kdo by mi byl schopen za adekvátní honorář vyrobit celoročně obyvatelný mobilní domek s přizpůsobením mým konkrétním potřebám a představám? Můj požadavek je, aby případný stavitel již předtím vlastníma rukama postavil a následně celoročně obýval minimálně dvě malá obydlí, a to s rodinou, anebo měl delší zkušenost se stavbou domků na zakázku (lidová moudrost říká, že první boudu člověk zprasí, na druhé si vychytá chyby a při třetí to dovede k dokonalosti :-)
    Zájemci pošta.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    http://dpmb.cz/?seo=novinky&all v levém panelu "sestava osmi stavebních buněk za odovoz"
    VINC
    VINC --- ---
    Camping Luca Vuerich / Giovanni Pesamosca Architetto | ArchDaily
    http://www.archdaily.com/472636/camping-luca-vuerich-giovanni-pesamosca-architetto/
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    http://www.livinginashoebox.com/the-au-pairs-tiny-86-ft2-apartment/ není to domek, ale nápad je přenosný...............
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ARAON: Ne, tak to není. I trojskla s atmosférou jsou v porovnání se zateplenou stěnou ztrátová. Vstup je chráněn stěnami ze tří stran i ze shora, takže to tam asi tak špatné s tou vánicí nebude :) Nicméně je divný že to řešíme zrovna tady, kde si se zateplením nebo předsíńí netyká 99% příspěvků :)
    ARAON
    ARAON --- ---
    77WHITE: Tak pokud je to prosklení kvalitní, dvoj až třívrstvé, tak ty ztráty nebudou zdaleka tak velké. Každopádně v tom Švédsku bude asi občas rozdíl mezi venkem a vnitřkem klidně čtyřicet, padesát stupňů. To už pak je darda, když se do vánice otevřou dveře, které vedou do obýváku. ;-)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE: Navíc nevím jak dlouho máte na Novém Zélandu otevřené vstupní dveře, ale to množství ztracenýho tepla je v porovnání s např. tak masivním prosklením malý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam