• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUBOSHJAH: nebuď ten, který staví tam, kde to není povoleno.
    Já na tohle nemám moc shovívavý názor. Asi příliš moc jezdím a chodím českou krajinou.

    Patky = základy = stavba. A české stavební úřady už mají metodiku, jak shledat mobilheim stavbou a nepovolit ho, aby to nehyzdilo třeba lesy.
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    MAR_TINA: No já mám taky pozemek kde není povoleno stavět. Napadá mě tedy jen sehnat jen podvozek pro mobilheim? Aneb jak to řešit jinak ? Pokud bude stát chatka jen na patkách, řeší to něco ?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: jo, mobilheim bych nekupovala. Viděla jsem pár zblízka a není to zázrak. Většinou jsou na pozemku k bydlení na dobu stavby domu a pak se prodávají dál. Tady u nás jeden byl na pozemku, kde nebylo povoleno stavět a ani ne za 10 let se jim rozpadl a likvidují ho.

    Ale klidně bych zaplatila za projekt na malou stavbu.

    LUBOSHJAH: bacha na to, tyhle hotové věci mají malou životnost.
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    77WHITE: To asi určitě neušetřím, musím ti dát za pravdu. Hold zatím se informujeme a tápeme a snad se do jara rozhodneme co a jak : )
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    no rozhodně neušetříš koupí mobilheimu za 400 klacků, to víme všichni... Chápu tuhle mentalitu, ale tu používejte u baráku za 4 mega kdy je ti jedno že připlatíš 500 litrů jen za klidný spaní a nulovou angažovanost na stavbě. Ne u domku za 400...
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    MAR_TINA: A to je ono. Kdy tedy já víc ušetřím? Když si budu vozit materiál svépomocí, oddělám auto či vozík, nafta a čas. A nebo si nechám koupený materiál firmou na smluvenou hodinu dovézt a složit na pozemku. Tím nechci říct, že si nechám dovést jeden špalek :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUBOSHJAH: po práci moc dělat nelze, protože třeba na pile mají do 15hodin, ve stavebninách do 17... Člověk má buď čas nebo peníze. A je na každém, kde ubere a kde přidá.
    Jo a taky se vozením stavebnin dost ničí auto. Buď s tím počítat a mít něco odolného nebo vozík za auto nebo si to nechat vozit.
    (Jen přidávám zkušenost po dnešní dopravě jednoho špalku z pily domů :))).
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    MAR_TINA: S tím plně souhlasím. Ono je hezký si něco postavit sám a podle sebe a ušetřit. Jenže v dnešní době kdy je člověk 12 hodin v práci a s rodinou se vidí pouze večer a o víkendu, kdy jim chce dopřát výlet, či alespoň společnou chvilku to není jen tak. Můžu samozřejmě přijít z práce zapnout halogen a jet až do noci a to samé o víkendu, ale za prvý se to promítne jak na celé rodině, tak na mé náladě. Dodělávačky typu příčky, pergola, krb a interier nikdo řešit nebude a věřím, že dají i ruku k dílu :) Cena kterou zaplatím navíc je určitě uspokojivější než-li starosti doma, nehledě na to (pokud se budeme bavit o dřevě), když budu kupovat prkna (fošny) já, nikdy je nebudu mít za takovou cenu jako firma, která odebírá léta. Takže v závěru tam úspora nebude tak ohromná. Jedině teda, že bych zasadil strom , počkal až vyroste, poté bych z něj nařezal fošny a protáhl na protahu a to vše u kamaráda za láhev slivovice a tam bych už šetřil, ale to už je jiná dimenze.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    kdyz uz jsme u tech polaku, co tohle? videl jsem tam i neco malyho za 150 000 a mozna by se s nima dalo o cene bavit..
    Dřevěné domy | Dřevostavby Kabele
    http://truhlarstvikabele.cz/category/chaty/
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    77WHITE: peníze firmě / řemeslníkovi se promítnou v rychlosti a kvalitě stavby a v následné záruce za práci (při teorii, že to půjde vymáhat). A v dostatku mého času na cokoli jiného - ať hlídání stavby nebo na mojí práci, kterou vydělávám, nebo jenom na klid v rodině. (To byste nevěřili, kolik lidí se rozejde a rozvede během stavby svépomocí.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    R6ANDREW: ono to bydlení v malé alternativní stavbě není moc pro člověka, které není šikovný a moc toho neumí.
    Já se zadání zakázky (zejména projektu) někomu nebráním, ty peníze za to stojí. ALe obávala bych se něčeho komplet na klíč, zkušenost říká, že to není zázrak a čím víc se to odchyluje od jisté běžnosti, tím hůř to funguje.
    Takže můj názor je umět aspoň něco a umět práci zadávat. A pokud člověk nemusí šetřit za každou cenu, klidně si odborníky zjednat.

    Jo ty polský se mi líbí, jen jsem nezkoumala řešní vytápění a zataplení. Kdyby chatové osady rostly z toho a ne ze zbastlených vlhkých snů nadšeného kutila, vypadaly by asi líp ;)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    77WHITE: ale co kdyz vsichni nejsou tak sikovni aby si to postavili sami? kamaradum taky neco musis zaplatit, takze ano, levnejsi to asi bude, ve finale stejnak budes muset zaplatit remeslnikum praci a kdyz mas tiny home na klic, tak dostanes aspon nakou zaruku ne?
    O jejim vymahani uz se handrkovat nechci a ani hajit tyhle firmy, jen ze pro nekoho to muze byt resenim, nemyslis?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LUBOSHJAH: díkybohu se mi ten pravděpodobně nejdůležitější obrázek neotvírá :) Zaznělo to tu ode mě už x-krát > Každý kdo chce malý (levný!) bydlení si musí uvědomit, že má smysl do toho jít jen v případě že to budeš stavět přímo ty. Žádný mobilheimy, žádný plastový sráče, žádný malý bydlení na klíč. Ty firmy na vás vydělají aspoň 50 litrů za každou tuhle obludu. Což je hodně velkej kus rozpočtu co to sežere a nikde se to nepromítne...
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    77WHITE: Přemýšlíme s přítelkyní o různých variantách, abych si nemusel brát hypotéku a celej život splácet a mobilheim je jedna z nich, pak mě docela nadchlo i toto: http://twojedomki.pl/category/domki-drewniane/caloroczne-powyzej-25-m2-/-/1/
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LUBOSHJAH: takže si koupíš za 400 litrů hromadu mizerně zateplenýho neprodyšnýho bakelitu na kolečkách co stejně za další +-100 dovybavíš ... (proto považuju koupi mobilheimu za opravdu hodně špatnej nápad)?
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    77WHITE: je, ale o vzhled mi nejde, spíš o prostor. Poté upravím k obrazu svému...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LUBOSHJAH: To je sakra ošklivá potvora, zevnitř i zvenčí ...
    LUBOSHJAH
    LUBOSHJAH --- ---
    Krásně prostorný, škoda jen, že nebude mít nejspíš zvýšený stropy
    http://www.mobilheimy.eu/product/view/1/493
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---
    Bylo?



    Use These Tiny House Plans To Build A Beautiful Tiny House Like Ours
    http://www.diyhousebuilding.com/tiny-house-plans.html
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DENDROBATA: Cihla zevnitř moc pěkná:) Jen škoda že většina těhlech krabicoidních prťousů je z venčí hodně bezcharakterní (a nebo totálně asexuální):(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam