• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    R6ANDREW: bys chtěl bydlet v kolonii kde je pět Tebou popsaných domků/rodin? Já si radši popojedu pár zastávek vlakem nebo pár km autem :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    když je tu o tom řeč: náš zděděný pozemek podle územního plánu spadá pod "smíšené obytné území", ale na katastru je zapsán jako "zahrada" - co tam lze nebo nelze postavit, nevíte? Nebo radši zajít na místní stavební úřad?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    R6ANDREW: vzdy zalezi na konkretnim miste dle uzemniho planu. Mas chatovy oblasti, kde postavis jen to, co tam +- stalo a mas oblasti, kde postavis rodinej domek. Davat do neceho x set k a stavet nacerno je dle me sebevrazda. Ano je to prace s papirama, ale zas takovy peklo to neni..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Dobrej článek, doporučuju zúčastnit se některejch workshopů a načerpat něco vědomostí.
    Architekt: Chci, aby se lidé naučili projektovat si vlastní prostory sami - Deník.cz
    http://www.denik.cz/trendy/samorost-petr-hajek-20130529.html
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    MAR_TINA: budiž ti přáno pokud vám taková komunita funguje :)
    ( "Za mě vysoká spokojenost, manžel si nestěžuje" :DDD ) (neber to osobně)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WASHO23: připočti si mě. Bydlíme v domě mých rodičů, jsou tu dva samostatné byty, společná veranda a velká zahrada. Za mě vysoká spokojenost, manžel si nestěžuje. Vidím dost benefitů v dělbě práce, nákladů a hlídání domu.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    WASHO23: tak protim tomu zadna:)

    DARJEEL: ono dost kolonii je uz prestavenejch, nebo zrusenejch jako to jsou byvale kolonie. Koukal jsem na chajdu, nekdo prodaval, zcela evidentne byvala kolonie, cca 20 chat v rade a prvnich 5 uz byly baraky jak prase, takovy ty hnusy na klic pro zbohatliky nebo zadluzence..


    GALLETTO: nacerno stavet celou stavbu urcite nechci,myslel jsem pristavet tra ze severni strany kulnu nebo z jizni strany zimni zahradu ala earthship. O tloustce sten vim, "mala" myslim ze to nebude 8+3 se trema garazema a plaveckym bazenem v podzemi, ale normalni mensi baracek pro dva lidi, dve kocky, peso, s mistnosti pro naky to dite v budoucnu..vzhledem k mym financnim moznostem proste male bydleni (ale ne teda ve smyslu maringotky nebo ruznych vajicek jak se tu postujou obrazky).
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    R6ANDREW: tak jsem to nemyslel, ale už jsem slyšel a i znám osobně pár takovejch nešťastlivců co v neljepší vůli z obou stran začali stavět u rodičů/bydlet v bytě vedle/atp. zkrátka osobně znám asi 5 lidí co se takhle rozhodlo a co já vim tak jenom jeden je s tim spokojenej (zatim)
    s rodičema je supr mít fajn vztah a v zájmu jeho zachování je taky fajn nemít je přes plot/zeď.. :)
    GALLETTO
    GALLETTO --- ---
    R6ANDREW: „Malá slaměnka“ je do jisté míry protimluv – izolace ze slámy je prostorově velmi náročná - v rozměrech chatky půjde o objem jedné či více místností.

    Asi je také rozdíl zda si někdo na svém pozemku postaví na černo třeba kůlnu, ale trvale bydlet ve stavbě na černo, to už je pro mě za hranicí normálního chování.

    Hnát přes úřady se nemusí stavba u rodinného nebo u rekreačního domu, pokud tato stavba, která stojí na pozemku rodinného nebo rekreačního domku, má zastavěnou plochu max. 25 m², jedno nadzemní podlaží, je vysoká max. 5 m a podsklepena do hloubky 3 m hloubky. Stavba musí souviset s užíváním domku a nesmí sloužit pro podnikání a nesmí se v ní skladovat hořlaviny nebo výbušniny. Stavba musí být minimálně 2 m od hranice pozemku a po jejím umístění musí zbýt alespoň 50% plochy pozemku schopného vsakovat dešťovou vodu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    R6ANDREW: papírová válka je zákopová válka :-)))
    Hele, reálně, dost záleží na tý kolonii, rozuměj, aby Tě sousedi hned nepráskli, že sis přistavěl... jinak reálně se k chatě (na černocha) dá něco přibouchnout, ale tak nějak rozumně, teráska, přístavek, stříška...
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    WASHO23: ne vsichni se s rodicema povinne hadaji kámo..

    all: jinak porad premyslim, zda je lepcejsi pozemek s chatou v chatovy osade na vlastnim pozemku a prestavet/pristavet (jde to vubec rozsirovat?), nebo nejak na cernocha. chci malou slamenku a chci to s co nejmene problemama s uradama a razitkama a behanim na rok..:( jsem asi naivni ze :D
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    LUBOSHJAH: já bych si teda v první řadě rozmyslel jestli chci bydlet u rodičů... :) ono mít nějakej dištanc neni od věci. osobně bych za 250k kč koupil dva náklaďáky a za zbytek je vybavil na bydlení. až se pak pohádáte s rodičema a tvoje děti s tebou tak to budete mít mnohem jednodušší :D
    ROULOTTE
    ROULOTTE --- ---
    Ufo chata v Beskydech, současný stav, foceno před týdnem... ještě než napadl sníh

    GREGI
    GREGI --- ---






    EZOUN
    EZOUN --- ---
    Not Quite Square: alternative architecture [HD] By Design, ABC RN
    https://www.youtube.com/watch?v=WnNhbwq89NY
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    C_VOID: jenom doplnim link
    https://vimeo.com/ondemand/microtopia
    3,99USD za stream ve 24hod okně
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Australian Bungalow with a Modern Addition | Dwell
    http://www.dwell.com/my-house/article/australian-bungalow-modern-addition
    MILIS
    MILIS --- ---


    Tiny Texas Houses: The Gingered Swan | Home Design, Garden & Architecture Blog Magazine
    http://www.goodshomedesign.com/tiny-texas-houses-the-gingered-swan/
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    KETA: Díky za info... to musel mít hodně rozumný stavební úřad a projektanta :-) Netušil jsem, že je sláma už uznaná jako samonosná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam