• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    co je tech slamácích konkrétně tak drahého? dycky mně to přišlo jako klasická dřevostavba s tím, že izolace je za pakatel - mě třeba vyšla sláma v malýc balíkách na 80m stropu na 3500,-
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: provar mysleli pracovní. Je o tom myslím psaný v té knize, nebo jsem s nimi kdysi četl nějakej rozhovor.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: To teda nevim protože ta kulatina je proti 2M za pakatel
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MAR_TINA: v idnes se probrali, tohle je klasickej slamák, co se objevuje všude možně od dob vydání knihy o domech ze slámy :)
    Už tenkrát mě zarazila cena realizace. Velkej provar prý byla kulatina.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: stejně tak jako 5 dětí :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: 2 miliony za maličký nepraktický dům stavěný částečně svépomocí je hodně.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: njn já to říkám furt že slámák je drahej a hlavně extrémně pracnej. Ale je tam pár zajímavejch věcí co se mi libí
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vlastníma rukama si postavili dům ze slámy i farmu. Čekají páté dítě - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/dum-ze-slamy-farma-lukava-0hf-/stavba.aspx?c=A151106_153139_stavba_rez
    pěkný domek, ale článek vyznívá spíš jako příklad, jak to nedělat. Spousta práce, 2 milony konečné náklady na malý temný domek, do kterého se už teď nevejdou.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Pro ty co chtějí řešit spíše praktické věci se stavbou malých ale i trochu větších bydlení je zde připraveno toto: [ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ] vlákno.
    Jde spíše o konkrétní řešení problémů s výstavbou které se u malých ani větších moc neliší. Podmínkou je aby stavba byla nízkonákladová ekologickým provozem.
    TSOH
    TSOH --- ---
    Mladý pár si postavil domek za necelých 38 tisíc korun – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...a-trendy/385164-mlady-par-si-postavil-domek-za-necelych-38-tisic-korun.html
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---

ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Sustainable Porter Cottage in Maine by Alex Scott Porter | Gessato Blog
    http://blog.gessato.com/2013/08/12/sustainable-porter-cottage-in-maine-by-alex-scott-porter/
    CUKI
    CUKI --- ---
    LUCIS:
    TLOUDEV:
    SCHIZOGENES:
    nechápů proč se tomu říká dům z konopí, je to dřevostavba s konopnou izolací, to samé bude asi u té střechy, otázka je proč tam to konopí vlastně používat.
    Pokud je někdo velkopěstitel a neví co s tím, tak proč ne, ale jinak pro konopí existuje mnohem lepší využití...
    Navíc pak přijde nějakej magor se sirkama a udělá mu ztoho kostku haše :-D
    SCHIZOGENES
    SCHIZOGENES --- ---
    LUCIS: těžko říct, jestli i střechy, ale v čr asi nikdo není dál než tenhle člověk: http://bydleni.idnes.cz/...nt-u-litomeric-pj7-/dum_osobnosti.aspx?c=A090122_181645_dum_osobnosti_web při dost důkladném doptávání by se na něho snad dal najít kontakt...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    LUCIS: nemam, avsak az zjistis, prosim podel se. rad bych pristi rok osel hektar technikou.
    LUCIS
    LUCIS --- ---
    nemáte nekdo prosím zkušenosti s konopnými stonky, jako materiálem k stavbě střechy? nemyslím jako izolaci takovou, počítám, že by byla potřeba, ale jako svrchní materiál.. popř. jak je potřeba stonky připravit (vysušit, penetrovat atd...)? díky
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERBARA: na kterým? koukal jsem na ten svůj před dveřma a nic :-)

hele jaký nejkratší rozměry použiješ? cca 17mm šíře a ty dýlky maj tak něco mezi 2 a třemi metry (hodně stejnejch, ale několik dýlek) je to natřený na hnědo suchý ze starý chatky. O weekendu se kouknu kolik toho tam je...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    JOHY: na prahu prahy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam