• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CUKI
    CUKI --- ---
    KRMELEC: Jako pěkný, několik velmi zajímavejch nápadů, taky se mi líbil ten balkon, každej by ho dneska raději zazdil aby měl větší prostor ve vnitř a on ho naopak nechal., jen na jednu stranu nechá všechno schovat, ale sprchu má tak nějak vyčnívající uprostřed, proč?

Dělám si teď projekt na domek o zastavěné ploše 25m2 (vnitřní asi 21m2) a přijde mi to jako mnohem větší než toto, a to tam mam i technologie, jestli zkresluje ta kamera...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    He Lives In A Tiny Apartment of 25 Square Meters, But Look What Happens Inside

Lego-style apartment transforms into infinite spaces
    http://www.youtube.com/watch?v=juWaO5TJS00
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Doplněk k nezávislýmu bydlení? Akvaponika, aneb jak si efektivně vypěstovat dostatek rostlin i ryb pro celou rodinu v jednom skleníku!
    What is Aquaponics? How it Works & Why an Aquaponic Setup Can Fail
    http://www.youtube.com/watch?v=-z1kozprw8Y
    GESTO
    GESTO --- ---
    HALUZOMOCNOST: sranda to neni to kazddopadne :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Čechy kuriozní? :D
    HALUZOMOCNOST
    HALUZOMOCNOST --- ---
    toto není sranda fakt to spěchá pište kdo by si je vzal pod svá orlí křídla (Praha) :)

HAREMHEB
    HAREMHEB --- ---
    Kulatý dům ze slámy postavila mladá žena na rodičovské s malými dětmi - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/dum-ze-slamy-dreva-a-hliny-0yu-/stavba.aspx?c=A151111_152421_stavba_rez

CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: na tohle použití ti stačí obyč role. Pokud toho koupíš víc já bych do stropu dal cca 40cm máš to asi 32m3 a to je doprava zadarmo a navíc ta cena bude cca takováhle, stačí si umět říct o slevu
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: to mně nemusíš říkat, že izolace funguje (to sem na té slámě pocítil okamžitě;) spíš mně poraď jakým fíglem dostanu tu vatu za tuto cenu :D (to je míň než polovina, za co sem 16ku vatu kupoval do ložnice - a to navíc vnitřní příčkovou).
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: psal jsem u novostavby, to co popisuješ je jedno z použitelných využití. 16cm vaty na strop vyjde asi na 4600Kč. Těch pár cm se v porovnání s tou cenou izolace promítne fakt dost, veř mi že jsem to počítal na několika příkladech.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: no asi spíš dražší. Ky běžné materiály mají certifikaci, sláma a ručně dělaná omítka ne, takže budeš muset v mnoha ohledech dokládat spousty papírů na víc. To je byrokracie
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    CUKI: já nemám slamák, ani malé bydlení - máme zděný barák z plných. balíky šli na půdu a co sem tehdá počítal, tak ta vata by tam musela jít aspon 16ka, aby to vyšlo nastejno, a to by nestálo 6k. zvětšení stavby o tech pár decimetrů z každé strany nebude zas taková darda za to dřevo. toto MAR_TINA: jistě bude neco stát, ale tak jako vy se zkrátka jen pozastavuju nad tím, kde v tom utopili dva míče.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKKTOR: základy, okna, dveře, střecha, elektrika, voda, odpady, topení, povolení, revize... všechno stojí stejně jako na cihláku.

Ale kde utopili 2M, když si i studnu kopali sami, to netuším. Kdyby jí nechali vyvrtat, vyšlo by to levněji a bez práce.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: No jestli do toho započítáváš i cenu za zvětšení stavby kvůli nutně zvětšeným rozměrům pro uložení izolace, práci a dopravu, tak je to fakt super cena.
    Ale izolace stropu je to nejlevnější Stejnou izolační schopnost bude mít vata za asi 6000Kč kterou přivezu osobním autem.

U tý slámy je problém spíše s tou hliněnou omítkou, kdo ji dělal zjistí jaká je to pakárna a jen málo kde je na to vhodný jíl. Plus zase to nutné zvětšení stavby kvůli rozměru a malé izolační schopnosti balíků. Druhá možnost je to zakrýt nějakým záklopem, ale tam se zase musí splnit požární odolnost, což není zrovna sranda.

Pár využité bych pro slaměné balíky viděl, ale u novostaveb to je opravdu vyjímka
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    co je tech slamácích konkrétně tak drahého? dycky mně to přišlo jako klasická dřevostavba s tím, že izolace je za pakatel - mě třeba vyšla sláma v malýc balíkách na 80m stropu na 3500,-
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: provar mysleli pracovní. Je o tom myslím psaný v té knize, nebo jsem s nimi kdysi četl nějakej rozhovor.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: To teda nevim protože ta kulatina je proti 2M za pakatel
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MAR_TINA: v idnes se probrali, tohle je klasickej slamák, co se objevuje všude možně od dob vydání knihy o domech ze slámy :)
    Už tenkrát mě zarazila cena realizace. Velkej provar prý byla kulatina.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: stejně tak jako 5 dětí :-D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: 2 miliony za maličký nepraktický dům stavěný částečně svépomocí je hodně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam